8 Juli - Echt de laatste dag Denver??????

Door Klaas & Nanda Knobbe - 09-07-2022 05:33

Vanochtend een mailtje van onze reisorganisatie, we kunnen een extra dag in het hotel boeken. Bij de receptie van het hotel boeken we dan een extra dag en hopen echt dat we morgen weg kunnen. We zullen het zien. Na het ontbijt maken we een plan voor vandaag. Het wordt erg warm dus daar houden we rekening mee en besluiten naar de Botanic Gardens te gaan. Mooi in de open lucht en daar zal ook wel schaduw zijn. Met de shuttle gaan we naar Civic Center en daar vragen we hoe we bij de Botanic Gardens komen. Met lijn 10 en we hebben al kaartjes. Het kaartje voor de trein naar de airport is een dagkaart en ook geldig voor de bus. Zit het ook een keer mee. Na een half uur wachten komt de bus en na een kwartiertje zijn we er en kopen kaartjes. Het eerste wat we zien is een tropische kas, het is net een stukje oerwoud. Mooie grote bomen en struiken uit de tropen en natuurlijk heel veel bloemen. Via een trap kunnen we naar boven en zien we het oerwoud van boven, prachtig. Dan naar buiten. Er staan kassen maar daar mogen we niet naar binnen. Door de ramen zien we kassen met vetplanten, cactussen, orchideeën en andere soorten planten. Dan komen we bij een grote vijverpartij met allemaal verschillende soorten waterlelies, groot, klein, rose, rood, geel, paars en alle kleuren daar tussenin. Op een bankje genieten we van deze prachtige waterplanten.

Er zijn allemaal verschillende soorten tuinen, de een nog mooier dan de ander. Japanse tuin met watervallen en natuurlijk bonsaiboompjes. Tuinen uit gebieden van Amerika zoals de great plains (prairie) en noordelijke steppe (Rocky Mountains). Ook vakken met groente en er lopen ook een paar illegalen die hiervan genieten… konijnen. Tuinen met alleen irissen en daglelies of zomergoed. Alles heel mooi aangelegd en keurig onderhouden. We genieten van al die kleuren en geuren. Het is geen grote tuin maar er is meer dan genoeg te zien. Bij de tuinen staan informatie panelen en bij de planten staan bordjes met de naam en waar ze van oorsprong vandaan komen.

                                             

Het is hier heerlijk maar we willen ook nog wat anders doen, naar het Cherry Creek Shopping Center. Even in de airco winkelskijken. Het is niet heel ver weg en we lopen een paar bloks richting 1st. We komen door Capitol Hill en hier woont wel de upper ten. Prachtige woningen maar ze verstoppen zich vaak achter hoge muren, grote hekken en poorten. Dan zijn we bij het schopping center maar dat valt tegen. We dachten dat het een shopping mall zou zijn, een overdekt winkelcentrum met allerlei boetieks en kleine leuke winkeltjes maar dat is het niet. Het zijn allemaal soorten bedrijven bij elkaar, banken, meubelzaken, kledingwinkels, makelaars, restaurants, supermarkten etc. Dit was niet de bedoeling. In een supermarkt drinken we een kop koffie en nemen dan de bus terug naar het Civic Center. Dan lopen we nog een stukje over 16th street. Het is gezellig druk op straat, de terrassen zitten vol en hier en daar zit ook iemand muziek te maken.

Het wordt al laat en we gaan terug naar het hotel en gaan lekker douchen. Heerlijk na zo’n warme dag. Dan is het tijd voor een hapje en gaan naar het restaurant van gisteren. Daar hebben we heerlijk gegeten. Ook nu smaakt het prima. In het hotel checken we de mail en gelukkig (nog) geen mail van United Airlines. Zou het echt de laatste dag in Denver zijn? We vertrouwen er maar op dat we morgen echt vertrekken.

K&N

Reacties

Liesbeth 09-07-2022 21:52 {{button-63726}}

Wat heb ik genoten van jullie verhalen. Inmiddels zitten jullie (hopelijk) in het vliegtuig terug. Goede reis en wel thuis.

Ietsje de Jong 10-07-2022 04:37 {{button-63729}}

It's nine thirty Saturday evening and haven't heard a thing so we think you are between Houston and Amsterdam by now. It was a pleasure to travel with you guy's for all these days, we will miss it. Hope you will make it home safe and not to much trouble with jet legs. Talk to you soon.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan