Vraag en antwoord: Actueel

Op deze pagina vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen van dit moment.

USA

Kom je per vliegtuig of per cruiseschip de VS binnen voor een kort bezoek (maximaal negentig dagen), dan ben je verplicht om via het ESTA-programma reistoestemming aan te vragen. Dit geldt ook als je in de VS overstapt op de heen- of terugreis. Je regelt de toestemming online via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming: https://esta.cbp.dhs.gov. De kosten van $21 (voorheen $14) per persoon kunnen uitsluitend per creditcard worden voldaan. ESTA geeft niet direct akkoord. Je krijgt een melding dat de behandeling 72 uur kan duren. In de praktijk is je aanvraag vaak de volgende dag al goedgekeurd.

Canada

Vlieg je naar Canada voor een bezoek van korter dan zes maanden, dan is het verplicht om online reistoestemming aan te vragen. Dit geldt ook als je in Canada overstapt op de heen- of terugreis. De reistoestemming heet Electronic Travel Authorization (eTA). De eTA vraag je online aan en kost $7 per persoon (wijzigingen voorbehouden). De kosten betaal je per creditcard. De eTA is vijf jaar geldig. Je vraagt je eTA aan via http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp. De aanvraag wordt meestal binnen enkele minuten goedgekeurd. Je krijgt dan een bevestiging per e-mail. Een eTA is vijf jaar geldig.

Zowel Amerika als Canada hebben specifieke inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19.

Voor onder andere de nationale parken Yosemite, Glacier (Montana), Arches en Rocky Mountain moet je dit jaar een toegangsbewijs reserveren.

Campings in nationale parken zoals Yosemite, Grand Canyon en Banff of Jasper kun je het beste altijd reserveren. In de zomervakantie en weekenden zijn campings soms al maanden van tevoren volgeboekt. Maar ook buiten het hoogseizoen raken campings in nationale parken volgeboekt. Het reserveren van campings in nationale parken kan vaak al vanaf zes maanden van te voren. In onze blogs lees je hier meer over en leggen we stap voor stap uit hoe reserveren in nationale parken werkt:

Algemene informatie over campings lees je in onze vraagbaak

Boek je bij ons een autorondreis met hotels, dan ontvang je van ons automatisch een persoonlijke reisgids, met daarin gedetailleerde informatie over de plaatsen die je gaat bezoeken. Boek je bij ons een camper, dan kun je deze reisgids gratis zelf aanvragen. Hiervoor moet je je route klaar hebben. Je vraagt de gids aan via Mijn Tioga. Lees meer over het aanvragen van een persoonlijke camperreisgids

Door personeelstekorten zijn de wachtrijen op Schiphol op dit moment erg lang. Wij krijgen hier veel vragen over en we begrijpen de zorgen over de drukte. Hoewel wij helaas niets aan deze situatie kunnen doen, doen we ons best om je op weg te helpen. Misschien komt de onderstaande info van pas.

Hoe zorg ik dat ik mijn vlucht haal?

Kan ik omboeken naar een andere luchthaven?

Nee, dit is helaas niet mogelijk. De tickets zijn door ons uitgegeven en zijn daardoor niet meer wijzigbaar.

Wat als ik onverhoopt toch mijn vlucht mis?

Als je daadwerkelijk je vlucht hebt gemist, neem dan direct contact met ons op. Wij kijken dan meteen naar de eerstvolgende beschikbare vlucht. Dit kan pas op het moment dat de oorspronkelijke vlucht is vertrokken.

De belangrijkste incidenten in toeristische gebieden staan hier op een rijtje:

Op deze pagina lees je de laatste tips voor je camperreis

Op deze pagina lees je de laatste tips voor je hotelrondreis

Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!