Vraag en antwoord: Internet en telefonie

Over bellen en internetten op vakantie in Amerika of Canada worden heel wat vragen gesteld. In deze vraagbaak lees je over de verschillende mogelijkheden voor internetten en bellen onderweg in Amerika en Canada.

Amerika en Canada zijn grote landen met erg veel uitgestrekte natuur. In grotere plaatsen en langs doorgaande (snel)wegen heb je in Amerika en Canada meestal goed bereik met je mobiel, daarbuiten kan het minder zijn of zelfs wegvallen. In afgelegen gebieden en nationale parken, zoals Yosemite, Yellowstone of Death Valley, heb je geen enkel bereik met je telefoon. Vanzelfsprekend heb je hier ook geen mobiel internet, ook niet met een lokale simkaart of wifi-hotspot.

  • Toets het landnummer: Toets altijd het landnummer vóór het telefoonnummer dat je wilt bellen. Je laat dan de eerste nul van het telefoonnummer weg. Voor Nederland is het landnummer 011-31, voor België 011-32. Als je bijvoorbeeld vanuit de VS of Canada naar Tioga Tours wilt bellen, draai je het volgende nummer: 011-31-527-245400.
  • Telefoonkaart: Een goedkope manier om naar huis te bellen, is met een telefoonkaart. Je kunt hiermee vanuit elke telefooncel bellen tegen een vast tarief. Omdat je alleen betaalt voor de kaart, krijg je niet te maken met onverwachte kosten.
  • Skype: Via deze internetdienst kun je gratis of goedkoop naar het thuisfront bellen. Je kunt Skype gratis gebruiken wanneer je wifi hebt of in een internetcafé bent. Je belt dan gratis naar andere mensen met Skype en ook de 800- en 888-nummers zijn gratis bereikbaar. Voor bellen naar ‘gewone’ telefoonnummers, heb je Skype-tegoed nodig.
  • Lees onze blog over bellen & internetten in Noord-Amerika

Bij de meeste hotels en commerciële campings is, al dan niet tegen betaling, draadloos internet (wifi) beschikbaar. Informeer hiernaar bij de receptie. Soms moet je, nadat je verbinding hebt gemaakt met een draadloos netwerk, je internetbrowser openen om op het netwerk in te loggen. In grotere plaatsen zijn meestal internetcafés te vinden. Daarnaast kun je in bibliotheken vaak gratis gebruikmaken van internet. Op campings in nationale parken is doorgaans geen wifi aanwezig. Tegenwoordig is op steeds meer locaties gratis WiFi beschikbaar, zoals in restaurants of andere openbare gelegenheden. Bij veel hotels en campings is dit netwerk beschermd en krijg je bij het inchecken een code waarmee je verbinding kunt maken met het draadloze netwerk.

Als je niet afhankelijk wilt zijn van wifi-punten en eigenlijk altijd wilt kunnen bellen en/of internetten, dan heb je verschillende mogelijkheden. Opties zijn: een extra simkaartje kopen, een e-sim kopen of een mifi-router huren (en daar data bij kopen). De verschillende opties staan in deze blog uitgelegd. De e-sim en mifi-router kun je via ons bestellen bij twee betrouwbare partners.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan