Vraag en antwoord: Trouwen in Las Vegas

Naast casino's herbergt Las Vegas een schat aan trouwkapelletjes. In deze 'wedding chapels' kun je kiezen voor bruiloften in de meest uiteenlopende thema's: wil je naar het altaar gebracht worden door een zingende Elvis, of geef je jouw ja-woord liever met de Grand Canyon als decor? Anders dan veel mensen nog denken, is een huwelijk dat in Las Vegas wordt aangegaan wettelijk en wereldwijd geldig. Wel zul je de akte in Nederland moeten omzetten bij de burgerlijke stand van je woonplaats.

Als je wil trouwen in Las Vegas, zorg dan dat je beschikt over:

1. Haal een Marriage License
Met deze vergunning mag je getrouwd worden. Je kunt de trouwvergunning ophalen bij het Marriage License Bureau, dat zeven dagen per week geopend is van 08:00 tot 0:00. Je krijgt de vergunning gelijk mee en kunt dezelfde dag nog trouwen. Deze vergunning kun je krijgen als je; ouder bent dan 18 jaar, persoonlijk het bureau bezoekt, geen familie van elkaar bent, geen echtgeno(o)t(e) hebt, een geldig legitimatiebewijs bij je hebt en ca. $77 afrekent.

Het adres is:    
Nevada - The Clerk of Court's Office Marriage License Bureau   
201 East Clark Avenue  
Las Vegas, NV  
Tel: (+001) 702-671-0600  

2. Zoek een leuke Wedding Chapel
Deze zijn op internet gemakkelijk te vinden. Ook bij het Marriage License Bureau kan je informatie krijgen over geschikte trouwkapellen en verschillende ceremonie-mogelijkheden in Las Vegas. Je kunt je Wedding Chapel ook van tevoren online boeken. Het voordeel hiervan is dat je zeker weet dat je er terecht kunt. Het nadeel is de prijs; via internet betaal je al snel $200 voor een basisarrangement, terwijl je voor dat geld in Las Vegas zelf een uitgebreide ceremonie krijgt.

3. Vraag een officiële akte op
De rechtsgeldigheid van een bruiloft in Las Vegas is niet hetzelfde als die van een bruiloft in Nederland. Na afloop van de huwelijkse voltrekking krijg je in de trouwkapel de compleet ingevulde Marriage License mee. Hierop staat de datum van het huwelijk en de naam van de dominee. Dit document heeft verder geen officiële waarde en kun je dus gebruiken om, bijvoorbeeld, in te lijsten. Maar voor je dit doet, moet je er een kopie van maken. Deze kopie moet je tegen betaling van $15 inleveren bij het Marriage License Bureau. Het adres is te vinden achter op de License. Zij verzorgen dan een zogenaamde Certified Copy op. Dit is hetzelfde formulier, maar nu met stempel en zegel van de staat Nevada. De officiële License dus, welke je in moet leveren bij de burgerlijke stand. Om de trouwakte uit Amerika rechtsgeldig te maken, dien je deze in Nederland te laten omzetten bij de burgerlijke stand van je woonplaats.

Het kan zijn dat je een apostille nodig hebt om je huwelijk rechtsgeldig te maken. Dit is een document dat wordt afgegeven door de Secretary of State van de staat Nevada. Het aanvragen hiervan is simpel: zodra je de Certified Copy binnen hebt, maak je hier een kopie van en deze stuur je weer op, met een money order van $20, naar het adres dat te vinden is op de achterzijde van het document. Je krijgt de Apostille nu vanzelf thuis gestuurd. Informeer vooraf bij de burgerlijke stand van je woonplaats of je de apostille ook echt nodig hebt!

Up-to-date informatie: Bekijk te allen tijde de informatie van de lokale overheid zodat je op de hoogte bent van tussentijdse wijzigingen. Marriage Licence Requirements

Tip! Om zaken ter plaatse wat te bespoedigen kun je via de website van Clark Country een Marriage Pre-Application invullen. Dit kun je uiterlijk 60 dagen voor aankomst invullen en scheelt je (wacht)tijd bij het Marriage License Bureau.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan