Vraag en antwoord: Autohuur

Antwoord op veelgestelde vragen over autohuur in Amerika of Canada. Is je vraag over het huren en besturen van een auto nog niet beantwoord? Neem dan gerust contact met ons op!

Alle huurauto's in de VS en Canada hebben automatische versnellingsbakken, ze rijden dus allemaal even makkelijk. Welk automodel het beste past bij jouw reisgezelschap, is afhankelijk van het aantal personen met wie je reist en de grootte van en hoeveelheid bagage. Boek je een auto via ons, dan selecteren we altijd een model dat ruim en comfortabel genoeg is. Je kunt dan makkelijk je bagage kwijt en iedere passagier heeft voldoende zitruimte. Iedere huurauto is uitgerust met een radio en airconditioning. Een navigatiesysteem moet je meestal bijhuren.

Een gewoon B-rijbewijs is voldoende om in Amerika of Canada een auto te mogen huren en besturen. Je moet hiervoor wel 21 jaar of ouder zijn!

Een internationaal rijbewijs is niet verplicht als je een auto huurt in de VS en Canada, maar bij calamiteiten, aanhoudingen of bij inbeslagname is het handig dat je een internationaal rijbewijs kunt overhandigen in plaats van je gewone rijbewijs. Een internationaal rijbewijs kun je bij de ANWB aanschaffen. In België kun je hiervoor terecht bij de gemeente van je woonplaats. Neem een recente pasfoto mee.

Je moet minimaal 25 jaar oud zijn om een auto te huren in Amerika of Canada. Vanaf 21 jaar kan het ook, maar dan betaal je een Under Age-toeslag. Als je hiervoor het Under Age-pakket bij ons boekt, zijn alle extra verzekeringskosten bij de huurprijs inbegrepen en betaal je ter plekke geen extra verzekeringskosten meer.

Naast je standaard reisverzekering met werelddekking(!) heb je in de VS geen extra verzekeringen nodig voor de auto die je gaat huren. Onze tarieven voor autohuur bij Alamo zijn altijd inclusief een ongelimiteerd aantal kilometers én een verzekering voor schade, diefstal en aansprakelijkheid. Ook zijn de lokale belastingen en de luchthavenbelasting in dit tarief inbegrepen. In de VS geldt geen eigen risico. In Canada geldt er wél een eigen risico voor autohuur. Daarom adviseren wij in Canada een eigenrisicoverzekering van a.s.r. Vraag je reisadviseur naar de voorwaarden.

Nee, je mag met een huurauto niet overal rijden. Meestal mag je wel de grens tussen Amerika en Canada oversteken, maar mag je niet met je huurauto naar Mexico. Ook het rijden op onverharde en ongenummerde wegen is meestal niet toegestaan. Je huurcontract is hiervoor bindend, hierin staan de specifieke regels met betrekking tot verboden gebieden. Houd er rekening mee dat als je de regels van je huurcontract overtreedt en bijvoorbeeld wel op een weg rijdt die door het huurcontract tot verboden gebied wordt verklaard, je niet verzekerd bent voor schade die ontstaat aan het voertuig.

Rijden in Alaska en West-Canada (waaronder Yukon)

Alamo

Met een huurauto van Alamo mag je niet de grens over naar Canada (Yukon). Rijden op onverharde wegen is niet toegestaan. Ook is rijden op de volgende genummerde wegen verboden:

British Columbia

 • Highway 20 vanaf Bella Coola (is genummerd, maar een groot stuk is onverhard/gravel. Rijden is op eigen risico.)

Alaska/Yukon

 • Cambel Hwy.
 • Canol Road
 • Dalton Hwy.
 • Dempster Hwy.
 • Denali Hwy.
 • Edgerton Hwy.
 • Elliot Hwy.
 • McCarthy Rd. (Wrangell-St. Elias National Park & Preserve)
 • Nabesena Rd. (Wrangell-St. Elias National Park & Preserve)
 • Steese Hwy.
 • Taylor Hwy.

Ook als je een CDW-verzekering of Alamo Protection Plus hebt afgesloten, ben je verantwoordelijk voor alle schade aan het voertuig (inclusief sleepkosten), die ontstaat bij het rijden op onverharde wegen en de genoemde bovenstaande wegen.

Driving Force

Huur je bij Driving Force (Whitehorse, Yukon), dan is het toegestaan om op alle openbare wegen te rijden, inclusief gravelwegen in Alaska en Yukon. Er zijn twee uitzonderingen:

 • Verboden weg: Dalton Highway (nummer 11) naar de Beaufort Zee
 • Dempster Highway met de volgende klasses: Compact, Midsize, Fullsize en Minivans. Wel toegestaan met Intermediate SUV en Large SUV.

Driving Force behoudt zich het recht voor om tijdelijk een beperking in te stellen voor wegen wanneer de omstandigheden dit vragen. Zij baseren zich daarbij op de adviezen van het Alaska Department of Transportation (DOT) en het Yukon Government Department of Highways and Public Works.

GoNorth

Huur je bij GoNorth (Anchorage, Alaska), dan is het toegestaan om op de openbare wegen te rijden, inclusief gravelwegen in Alaska en Yukon. GoNorth behoudt zich het recht voor om tijdelijk, vooral bij slechte weersomstandigheden, bepaalde wegen niet toe te staan.

Ja. Bij het ophalen van de huurauto moet de hoofdbestuurder beschikken over een creditcard om de borg te voldoen. Bij ophalen van de auto in de staat New York moet elke bestuurder een creditcard kunnen tonen. (Tip bij New York: haal de auto op in New Ark, dan heeft maar 1 bestuurder een credit card nodig) Bij het ter plaatse afrekenen van zaken en bij het betalen van borg worden er geen prepaid-creditcards geaccepteerd. Men accepteert alleen betaalpassen met het logo van Visa, MasterCard of Discover Card.

Je moet bij het ophalen van de huurauto een deposit (borg) voldoen. Dit bedrag verschilt per verhuurder. Bij Alamo en National is dit $25 per dag / $100 per week. Men doet dit door een bepaald bedrag op je creditcard ‘on hold’ te nemen. Je creditcard wordt dan niet belast, maar dit bedrag wordt wel in mindering gebracht op de limiet van je kaart. Het kan dus verstandig zijn om van tevoren de limiet van je creditcard te verhogen. Het is ook mogelijk dat men de borg van je kaart afschrijft. Eventuele koersverschillen tussen het moment van deposit betalen en terugkrijgen worden niet vergoed.

Ophalen: Haal je je auto op bij een zogenaamde luchthaven-verhuurlocatie, dan rijden er vaak shuttles van de terminal op de luchthaven naar de verhuurder. Haal je je auto op op een downtownverhuurlocatie, dan regel je zelf je vervoer naar de verhuurlocatie. Hoe laat je de auto moet ophalen, staat op je voucher.

Inleveren: Lever je je auto in op een luchthavenverhuurlocatie, dan is er vaak een shuttle naar de terminal. Lever je je auto in op een downtownlocatie, dan regel je zelf vervoer. Het inlevertijdstip staat op het contract dat je bij de verhuurder krijgt. Trek voor het inleveren voldoende tijd uit. Lever je de auto te laat in, dan bestaat de kans dat je een extra huurdag moet betalen.

Afhankelijk van de grootte van de auto zal het brandstofverbruik gemiddeld 1 gallon op 20 tot 30 mijl zijn (= ongeveer 8 tot 12 kilometer per liter). In de VS kost benzine ruim 1/3 van onze prijzen. In Canada is dat ruim 1/2.

Bereken brandstofkosten

Er zit niet standaard een navigatiesysteem in iedere huurauto, maar we kunnen het wel voor je bijboeken als deze voorhanden is. Je kunt er ook voor kiezen om zelf een navigatiesysteem mee te nemen. Zorg er dan voor dat er een actuele wegenkaart van Amerika en/of Canada op staat. Daarnaast zijn er derde partijen (in Nederland) waarbij je er eentje kunt huren.

Als je de huurauto op een andere verhuurlocatie inlevert dan waar je hem hebt opgehaald, noemt men dit een 'one-way'. Hiervoor kan een autoverhuurder kosten rekenen, zogenaamde 'one-waykosten'. Hierover moet mogelijk ook nog een lokale tax betaald worden. Houd er rekening mee dat je one-waykosten vrijwel altijd ter plekke nog moet betalen. Twijfel je of je deze al betaald hebt? Neem dan contact met ons op. Het is niet toegestaan om een auto in Canada op te halen en in de VS in te leveren (en andersom). Inleveren bij een andere locatie in hetzelfde land kan wel (mits bij boeking aangegeven).

Je kunt op verschillende manieren jouw autorondreis uitstippelen. Vraag onze reisadviseurs om advies en ze maken een reis op maat voor je. Je kunt ook zelf puzzelen met de routeplanner, of een routevoorbeeld van onze site kiezen. Alle routes, ook zelf gemaakte routes, kunnen wij voor je boeken! Geef ons je wensen door via het offerteformulier, of mail of bel ons. Je krijgt altijd binnen één werkdag een reisvoorstel dat past bij jouw wensen. Voor alle offertes geldt: wil je iets wijzigen of heb je vragen? Vertel het ons, we zijn flexibel en denken met je mee. Kom je liever langs om je wensen te bespreken? Je bent van harte welkom! Maak wel even een afspraak, zodat we alle tijd voor je kunnen nemen.

Niet altijd. Als je ter plaatse een auto huurt, moet je nog een verzekering afsluiten en ben je meestal duurder uit dan wanneer je via een Europees reisbureau een auto reserveert. De verzekering zit dan namelijk al bij de prijs inbegrepen. Boek je een auto via Tioga Tours, dan zorgen we ervoor dat je auto voldoende verzekerd is voor de periode dat je op vakantie gaat en voor de reis die je gaat maken. Je betaalt dan ter plekke geen extra verzekeringskosten meer. Ben je jonger dan 25 jaar, dan moet je het Under Age-pakket boeken. Je hoeft dan geen toeslag per rijdag meer te betalen. Dat is wel het geval wanneer je ter plekke een auto huurt. Vooraf een auto reserveren voorkomt bovendien dat het gewenste model niet op voorraad is.

Op een aantal wegen in Amerika betaal je tol. Het is mogelijk bij de tolpoortjes zelf de tol te betalen of bij het ophalen van de huurauto afspraken te maken met de verhuurmaatschappij. Mocht je afspraken maken met de verhuurmaatschappij kun je op tolwegen doorrijden via de Automatic Lane. Het systeem maakt een foto van de kentekenplaat van jouw huurauto. De tolkosten worden op nacalculatie gefactureerd en de autoverhuurder haalt deze kosten van jouw creditcard. Houd er rekening mee dat de autoverhuurder administratiekosten in rekening kan brengen.

Wat zijn de kosten van een autoreis ten opzichte van een camperreis? Wat zijn de voor- en nadelen? In deze uitgebreide blog lees je onze antwoorden!

Hieronder vind je de algemene voorwaarden van de verhuurders Alamo, Driving Force (Yukon) en GoNorth (Alaska). Aan deze voorwaarden kunnen geen rechten worden ontleend. De voorwaarden die je ondertekent bij het ophalen van de auto, zijn leidend.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan