Rondreizen Deep South

Een rondreis door het Diepe Zuiden van Amerika betekent een reis langs plantages aan de Mississippi-rivier, Elvis-erfgoed in Memphis, country in Nashville en jazz in New Orleans. Een echte muziekreis! Veel locaties in het Diepe Zuiden herinneren aan de Burgeroorlog en Burgerrechtenbeweging. Klinkt dit als muziek in je oren? Dan is een rondreis door Amerika's Deep South iets voor jou. Je reis kan op verschillende plekken beginnen, bijvoorbeeld in Atlanta of Orlando.

Routevoorbeelden Deep South

Heb je hieronder een leuke rondreis door de Deep South gevonden? Je kunt direct een offerte aanvragen of de reis (laten) aanpassen aan je wensen.

Een camperreis van New York langs de oostkust naar het Diepe Zuiden. Onderweg bezoek je veel plaatsen die een belangrijke rol speelden in de geschiedenis van de VS, waaronder Washington en Philadelphia. Naarmate je verder naar het zuiden reist, maak je kennis met de natuur van Shenandoah, de Blue Ridge Mountains en de Great Smoky Mountains. Je reis eindigt in het zonnige Florida.

Boardwalk, FloridaBoone Hall Plantation, Mt. PleasantCapitol Hill, Washington DCStatue of Liberty, New York
LouisianaMissouriMississippiNorth CarolinaFloridaGeorgiaSouth CarolinaTennesseeAlabamaArkansas

Tijdens deze autoreis bezoek je het ‘Diepe Zuiden’ van Amerika en de twee Carolina’s. Je bezoekt de muzikale stad Nashville, de bakermat van de country- en westernmuziek, en Memphis, de stad van Elvis Presley en Martin Luther King. In de Great Smoky Mountains maak je kennis met de natuur en in Charleston en Savannah kom je in aanraking met de tradities van de Deep South.

French Quarter, New OrleansPigeon ForgeBeale Street, MemphisCharleston
LouisianaMissouriMississippiNorth CarolinaFloridaGeorgiaSouth CarolinaTennesseeAlabamaArkansas

Autoreis door de Deep South van de USA. Muzieksteden Nashville, Memphis en New Orleans liggen op de route, maar ook natuur in de Great Smoky Mountains en historie in Natchez en Montogmery. In de langere versies van deze autoreis door het Diepe Zuiden van Amerika bezoek je ook Charleston en Savannah aan de oostkust.

NatchezNew OrleansGreat Smoky MountainsAtlanta
KentuckyNorth CarolinaGeorgiaSouth CarolinaTennesseeVirginiaWest Virginia

'Georgia on my mind', zong Ray Charles. Maak kennis met het zuidoosten van Amerika!
Deze afwisselende camperroute brengt je langs hoogtepunten in Georgia, zoals Coca-Colahoofdstad Atlanta en de stad Savannah met haar zuidelijke charmes. Je rijdt de Antebellum Trail; een historische route van Macon naar Athens. Ook bewonder je het indrukwekkende Great Smoky Mountains National Park. Je route eindigt met een rit over de Outer Banks, een reeks barrière-eilanden vol zandstranden, duinen, vuurtorens en prachtige huizen.

SavannahGreat Smokey Mountains, TennesseeAtlantaOuter Banks

The best of both worlds: na een bezoek aan wereldstad New York reis je per trein naar Washington DC en vervolgens rijd je per auto zuidwaarts door de Appalachen naar de muzieksteden Nashville, Memphis en New Orleans. Ten slotte volg je de Gulf Coast naar ruimtevaartstad Houston.

Mississippi RiverMemphisWashington DCNew York
LouisianaMissouriMississippiNorth CarolinaFloridaGeorgiaSouth CarolinaTennesseeAlabamaArkansas

Tijdens deze unieke autorondreis door het Diepe Zuiden van Amerika bezoek je niet alleen historische plantages, je slaapt er ook! Tijdens je muzikale pelgrimage overnacht je in plantagehuizen en kijk je van onder de veranda uit over de Mississippi-rivier en brede oprijlanen. Ook overnacht je in bed & breakfasts en kleinschalige boetiekhotels. In de muzieksteden Nashville en Memphis overnacht je juist dicht bij de muzikale bezienswaardigheden. Reis je mee op het ritme van jazz en blues?

Plantages Deep SouthPlantages Deep SouthPlantages Deep SouthPlantages Deep South
LouisianaMissouriMississippiNorth CarolinaFloridaGeorgiaSouth CarolinaTennesseeAlabamaArkansas

Je maakt tijdens deze autoreis kennis met de gastvrijheid van het Diepe Zuiden van de Verenigde Staten én de staat Florida. Je ziet de themaparken van Florida en voelt de jazz-vibes van New Orleans. Je bezoekt Nashville, de bakermat van de country- en westernmuziek, en Memphis, de stad van Elvis Presley en Martin Luther King. In Savannah en Charleston maak je kennis met typische bezienswaardigheden voor de Deep South: antebellum-architectuur, gastvrijheid en oude plantages.

New OrleansBeale Street, MemphisRadarboot, MississippiSavannah
Laad meer routes
Routes worden geladen
5 oktober - infodag Texas Style
muziek, catering, rodeo en extra presentaties over Texas
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan