Rondreizen Alaska en Yukon

Een rondreis door Alaska en/of een rondreis door de Yukon betekent dat je 'back to basics' gaat. Je vliegt bij een Alaska-reis naar Anchorage (Alaska) en bij een Yukon-reis naar Whitehorse (Yukon). Onderweg overnacht in comfortabele hotels of in een camper op campgrounds. Uiteraard kun je een rondreis door Alaska combineren met een rondreis door de Yukon. De landschappen zijn de laatste eeuwen weinig veranderd: voor een echte wilderniservaring zit je hier goed! Hoogtepunten zijn Denali National Park in Alaska (bekend van Into the Wild) en de goudzoekersplaats Dawson City in Yukon.

Routevoorbeelden Alaska en Yukon

Heb je hieronder een leuke rondreis in Alaska/Yukon gevonden? Je kunt direct een offerte aanvragen of de reis (laten) aanpassen aan je wensen.

VROEGBOEKKORTING 2025
Boek uiterlijk 9 januari 2025 een autorondreis met vertrek in 2025 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.
Western Canada & Alaska-cruise

Drive & Sail: een rondreis door West-Canada gecombineerd met een cruise door Alaska! Op deze avontuurlijke trip reis je per auto door West-Canada, van Calgary via de Rocky Mountains naar de ruige kust van de Grote Oceaan. Je reist over de schilderachtige Icefields Parkway van Banff naar Lake Louise en Jasper. Na een bezoek aan Whistler brengt de veerboot je naar Vancouver Island. Na een bezoek aan Pacific Rim National Park, Victoria en Vancouver zit je rondreis per auto erop en maak je een cruise naar Alaska. Je scheept in op het cruiseschip van de Holland America Line voor een spectaculaire cruise door de Inside Passage en langs de hoogtepunten van Alaska.

Deze reis is standaard 24 dagen lang. De route voor (of na!) de cruise kan naar wens worden aangepast. Geef je wensen aan in het offerteformulier.

Vancouver SkylineRocky Mountains bij BanffCruise Glacier BayAlaska Cruise van Holland America Line
Alaska Adventure

Deze camperreis door Alaska brengt je naar bergen, gletsjers, bossen en rivieren.. Je kijkt je ogen uit in Denali National Park, maakt een cruise over de Prince William Sound of door de Kenai Fjords en gaat op zoek naar beren in Homer. 'It is often said that there are no more frontiers to explore. Alaska is the great exception.’ Deze camperreis toont je alle hoogtepunten van Alaska.

Camperreis AlaskaCamperreis AlaskaCamperreis AlaskaCamperreis Alaska
Alaska & Yukon Explorer

Tijdens deze autoreis door Yukon en Alaska zie je gletsjers, besneeuwde bergen en diepblauwe fjorden. Je avontuur start in Whitehorse en brengt je naar het prachtige Kluane National Park. Ook treed je in het spoor van de goudzoekers met een treinrit over de fabelachtige White Pass & Yukon Route Railroad. Je steekt de grens over naar Alaska, waar je Denali National Park en de Matanuska en Exit Glaciers bezoekt. Ook kun je een dagcruise maken door de Prince William Sound.

Let op! De grenspost op de Top of the World Highway tussen Tok/Chicken (Alaska) en Dawson City (Yukon) is geopend van 1 juni t/m de dag na Labor Day.

Yukon - Alaska autoreisYukon - Alaska autoreisYukon - Alaska autoreisYukon - Alaska autoreis
Alaska Wilderness

Maak een avontuurlijke camperreis door Alaska en bewonder unieke landschappen met bergketens, fjorden en gletsjers. Je bezoekt de wilde natuur van Alaska in Denali National Park, je rijdt over de beroemde Denali Highway en gaat op zoek naar beren in Homer. Ook de nationale parken Kenai Fjords en Wrangell-St.Elias ontbreken niet in deze actieve natuurrondreis.

Camperreis AlaskaCamperreis AlaskaCamperreis AlaskaCamperreis Alaska
The Yukon

Je kunt een camper huren in Whitehorse en vanuit daar een rondreis maken door Yukon, langs de hoogtepunten van de territory. Van Kluane National Park en goudzoekersplaats Dawson City tot de beroemde Alaska en Dempster Highways. Met wat geluk zie je het Noorderlicht! Neem je tijd voor de schitterende, maar soms onverharde wegen. Onderweg ontmoet je meer elanden, beren en kariboes dan andere reizigers. Kortom: deze camperreis door Yukon barst van de ongerepte en uitgestrekte natuur!

Let op! De grenspost op de Top of the World Highway tussen Chicken/Tok (Alaska) en Dawson City (Yukon) is geopend van 1 juni t/m de dag na Labor Day.

Yukon, capmer huren Watson LakeYukon, camperreis Kluane National ParkYukon, Dawson CityYukon, capmerreis Dempster Highway
Northwest USA & Alaska-cruise

Sail & Drive: met deze unieke rondreis maak je een combinatie van een spectaculaire cruise langs de ruige kust van Alaska en een autotrip door Noordwest-Amerika. Na een nacht in Seattle, scheep je in op het cruiseschip van de Holland America Line voor een bijzondere cruise door schitterende baaien en langs de beroemde gletsjers van Alaska. Na deze indrukwekkende achtdaagse tocht ga je een roadtrip maken vanaf Seattle, via Mount Rainier langs diverse hoogtepunten van de staten Washington en Oregon.

Deze reis is standaard 25 dagen lang. De route voor (of na!) de cruise kan naar wens worden aangepast. Geef je wensen aan in het offerteformulier.

YellowstoneSeattle Mount RainierCruise Glacier BayAlaska Cruise van Holland America Line
Alaska, Yukon & Beyond

Houd je van een avontuurlijke reis buiten de gebaande paden? Treed dan in de voetsporen van goudzoekers en inheemse volkeren met deze afwisselende camperreis van Seattle naar Alaska. Je rijdt over historische scenic routes in Canada en Amerika, zoals de Alaska- en Cariboo Highway. Tijdens deze reis bezoek je nationale parken zoals Denali, North Cascades en Kluane. Ervaar tenslotte de rust en weidsheid van het ongerepte Yukon en het ruige Alaska.

Let op! De grenspost op de Top of the World Highway tussen Chicken/Tok (Alaska) en Dawson City (Yukon) is geopend van 1 juni t/m de dag na Labor Day.

Fort NelsonAlaska Highway YukonDenali national park AlaskaMuncho Lake British Columbia


Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan