Knight Inlet Lodge


Knight Inlet

Beleef een unieke ervaring tijdens je reis door West-Canada en ga beren spotten bij de Knight Inlet Lodge. Deze drijvende wildernislodge ligt halverwege de gelijknamige fjord, verscholen in de Glendale Cove in British Columbia. Het is een bijzondere overnachtingsplek middenin het Great Bear Rainforest tegen een achtergrond van granieten kliffen, watervallen, groene bossen en besneeuwde bergtoppen. Je verblijft midden in de ongerepte natuur waar je op zoek gaat naar grizzlyberen in hun natuurlijke habitat. Een onvergetelijk avontuur!

De lodge

De kleinschalige accommodatie is gelegen op het traditionele grondgebied van de Da'naxda'xw Awaetlala First Nation in de zuidelijke uithoek van het Great Bear Rainforest. De gehele lodge drijft op het water en bestaat uit achttien kamers, een eetzaal, een lounge en een souvenirwinkel. De kamers zijn eenvoudig ingericht en voorzien van eigen douche en toilet. Na je maaltijd of excursie rust je uit op het terras en praat je na met andere bezoekers terwijl je geniet je van het prachtige uitzicht op de Glendale Cove.

Een unieke overnachtingsplek midden in de natuur De kamers in Knight Inlet Lodge


Om deze unieke lodge te bezoeken hebben we alvast een mooie autoreis samengesteld waarbij je tijdens je rondreis door West-Canada Knight Inlet Lodge bezoekt.

Beren en ander wildlife spotten

Beren spotten

Glendale Cove herbergt een van de grootste concentraties grizzlyberen van British Columbia. De kans om beren te zien is dan ook aanzienlijk. Met name in het najaar zullen beren veelvuldig in de omgeving van de lodge te vinden zijn. De zalmentrek, een waar feestmaal voor de beren, begint in deze periode. De zalmen vormen een vet- en eiwitrijke voedselbron die de beren hard nodig hebben voor hun winterslaap. Maar ook in andere seizoenen is er een grote kans deze dieren te zien. Na hun winterslaap trekken ze vanuit de bergen richting de monding van de Glendale River om op zoek te gaan naar voedsel. Favorieten zijn zeepokken, krabben, vetplanten en grassen. De jonge welpen zullen zich laten zien en de lente is dan ook het seizoen om ze te zien spelen onder het wakende oog van hun moeders. In de zomer worden de beren aangetrokken door de bessenstruiken die in de omgeving van de lodge groeien.

Afhankelijk van je verblijfsperiode zul je de beren vanaf het water bekijken of vanaf het land. In de lente en zomer ga je in kleine bootjes op pad. Soms kun je de beren tot zeer dichtbij naderen. Vanaf eind augustus bewonder je de beren vanaf verhoogde platformen wanneer zij zalmen proberen te vangen. De platformen zijn bereikbaar via een korte tocht per boot en bus.

Wildlife en tours

Deze regio is niet alleen het domein van grizzlyberen. Dit ongerepte deel van Canada is de thuisbasis van zwarte beren, otters, herten, poema's, wolven en meer dan 100 soorten vogels, waaronder de Amerikaanse zeearend. In het voorjaar zijn er diverse tours waarbij je zeezoogdieren zoals zeehonden, zeeleeuwen, bruinvissen, dolfijnen en soms bultrugwalvissen kunt tegenkomen. Vanaf juli gaan er tours richting de Johnstone Strait om op zoek te gaan naar bultrugwalvissen en orka's.

De lodge biedt verder verschillende georganiseerde wandeltochten en kajakexcursies in de Glendale Cove aan. Er zijn zowel eenpersoons als tweepersoons kajaks. Ook voor beginners of onervaren kajakkers is dit een mooie manier om de natuur vanaf het water te ervaren.

Met een beetje geluk spot je bultrugwalvissen Kajakken in de Glendale Cove

Arrangementen

Er zijn arangementen met een verschillende reisduur te boeken. Alle arrangementen starten met een overnachting in Campbell River. Na deze overnachting vlieg je in ongeveer 30 minuten naar Knight Inlet Lodge.

Arangement 3 dagen - 2 nachten

 • 1 nacht verblijf in Campbell River in hotel Comfort Inn & Suites
 • 1 nacht verblijf in Knight Inlet Lodge
 • Berenexcursie per boot in het voorjaar en de zomer, vanaf eind augustus bekijk je de beren vanaf platformen (een per dag en niet op de dag van vertrek)
 • Een boottocht door de Knight Inlet fjord, de langste fjord van West-Canada

Arrangement 4 dagen - 3 nachten

 • Alles van het 3-daagse arrangement
 • 1 nacht verblijf in Campbell River in hotel Comfort Inn & Suites
 • 2 nachten verblijf in Knight Inlet Lodge
 • Een extra berenexcursie
 • Kwalate River Valley wandeltocht
 • Wildlife tracking tour
 • Informatieve wandeling in de omgeving van Glendale Cove

Arrangement van 5/6/7 dagen - 4/5/6 nachten

 • Alles van het 4-daagse arrangement
 • 1 nacht verblijf in Campbell River in hotel Comfort Inn & Suites
 • 3/4/5 nachten verblijf in Knight Inlet Lodge
 • Extra berenexcursie(s)
 • Keuze uit meerdere tours, waaronder een volle dag naar de Johnson Strait om zeezoogdieren te spotten. Andere mogelijkheden zijn een tour door de Knight Inlet fjord of wildlifetours. De tours zijn alleen mogelijk bij de 5 en 6-daagse arrangementen.

Het doorgaan van de tours die per boot worden uitgevoerd is weersafhankelijk.

Grizzlybeer met welp Per kajak op zoek naar beren

Inbegrepen

Bij een arrangement zijn de volgende zaken inbegrepen:

 • Vervoer per watervliegtuig van Campbell River naar Knight Inlet Lodge v.v.
 • Transfer naar het vertrekpunt van het watervliegtuig
 • Indien gewenst kan er parkeergelegenheid geregeld wordt bij het vertrekpunt van het watervliegtuig
 • Maaltijden tijdens het verblijf in de lodge (ontbijt, lunch en diner)
 • Huiswijn tijdens het diner
 • Kajaktour door Glendale Cove
 • Informatief avondprogramma
 • Gebruik van regenkleding en rubberlaarzen
 • Welkomstbijeenkomst en veiligheidsinstructie
 • Diverse fees, waaronder Bear Viewing Licence, Environmental / Research Fee, First Nations Land Access Fee, B.C. Back Country Permit Fee en fooien

Tijdens de vlucht per watervliegtuig geldt een maximum van 14 kilo bagage per persoon. Indien gewenst kan een kluisje in Campbell River gereserveerd worden.

Je reist per watervliegtuig naar de lodge Een unieke plek in de Canadese natuur

Algemeen

 • De eetzaal van de lodge is de hele dag geopend. In de ochtend is er een ontbijtbuffet. Later op de dag worden hier de lunch en het diner geserveerd. Het diner bevat vaak verse lokale zeevruchten, maar ook vlees of vegetarische keuzes. Snacks, fruit en drankjes zijn de hele dag verkrijgbaar. Daarnaast schenkt men een gevarieerde selectie van bier, wijn en gedistilleerde dranken in de bar. Allergieën of maaltijdvoorkeuren kunnen vooraf doorgegeven worden.
 • Er geldt een minimum leeftijd van 6 jaar in de periode 21 mei - 30 augustus en 8 jaar in de periode 31 augustus - 15 oktober.
 • Een verblijf in deze accommodatie is alleen geschikt als je goed ter been bent. Voor klanten die afhankelijk zijn van het gebruik van een rollator of rolstoel is een verblijf niet geschikt.
 • In de lodge is geen internet beschikbaar. Voor noodgevallen is er een satelliettelefoon beschikbaar.
 • Tussen 22:00 en 05:00 uur is er beperkt stroom beschikbaar. Het is geen probleem om gedurende deze uren de accu van elektronische apparatuur op te laden.
 • Roken is alleen toegestaan in bepaalde gebieden
 • Omdat grizzlyberen een zeer goed ontwikkeld reukorgaan hebben, wordt het gebruik van sterk geurende producten zoals parfum afgeraden.De eigenaren van Knight Inlet lodge bestaan uit een samenwerkingsverband van vijf First Nations (Da'naxda'xw Awaetlala, Mamalilikulla, Tlowitsis, Wei Wai Kum en K'omoks). Sinds mensenheugenis hebben deze First Nations een sterke band met de door hen traditioneel bewoonde gebieden. Zo zorgen zij voor het behoud van hun cultuur, gemeenschap, bestuur en economie. Ze zijn daarnaast ook verantwoordelijk voor het beschermen van de ecosystemen en dieren. De lodge zet zich op diverse manieren in voor het welzijn van de dieren. Zo is men onder andere mede-oprichter van de Commercial Bear Viewing Association of British Columbia en men zet zich in tegen de jacht op grizzlyberen in British Columbia.

Grizzlyberen in hun natuurljike habitat Grizzly in Great Bear Rainforest, Canada

Prijsindicatie

Geef ons je wensen door voor jouw reis naar West-Canada en Knight Inlet Lodge en wij bekijken wat bij jouw wensen en budget past.

Je ontvangt binnen een werkdag een vrijblijvende prijsopgave voor je reis op maat

Vraag offerte

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan