Redactionele blogs

Top 10 nationale parken in Zuidwest-Amerika

Door Irene Hummel op di 14 jul. 2020 8:30:00 bijgewerkt op di 15 jun. 2021 7:30:00

De grandioze Grand Canyon, de spetterende watervallen van Yosemite of de witte zoutvlakten van Death Valley. Zuidwest-Amerika barst van de prachtige natuur en indrukwekkende parken. Misschien zie je door de bomen het bos niet meer. Daarom hebben we speciaal voor jou onze favoriete parken op een rijtje gezet. Dit is onze top 10 nationale parken in Zuidwest-Amerika!

Bryce Canyon

Campings reserveren in Yosemite National Park

Door Lisa Huis in 't Veld op vr 27 nov. 2015 11:18:00 bijgewerkt op do 10 jun. 2021 8:30:00

Campings reserveren in Yosemite National Park is als kaartjes bemachtigen voor een groot concert: binnen enkele minuten is alles vergeven. Maak je in 2021 een camperreis door West-Amerika? Grote kans dat je Yosemite National Park gaat bezoeken en dat je er wilt overnachten. Noteer de onderstaande data in je agenda. Vanaf dan kun je namelijk campingplaatsen reserveren in Yosemite. Zorg dat je stipt op tijd klaar zit, het liefst met meerdere mensen op verschillende laptops/computers. Niet gelukt? Halverwege deze blog vind je alternatieve campings.

bezienswaardigheden Route 66

Top 10 excursies Oost-Amerika

Door Irene Hummel op wo 17 jun. 2020 7:30:00 bijgewerkt op di 8 jun. 2021 7:30:00

Een nachtelijke fietstocht door Washington DC, met een helikopter boven Manhattan zweven of een spetterende boottocht bij de Niagara Falls. Er zijn zoveel gave dingen te zien en te doen in Oost-Amerika. Dit is onze top 10 excursies in Oost-Amerika!

Helikoptervlucht New York

De mooiste hikes van Alaska: te voet door The Last Frontier

Door Sascha van Zonsbeek op do 3 jun. 2021 7:00:00

The Last Frontier: Deze bijnaam draagt Alaska met trots. De Amerikaanse staat kreeg deze titel niet alleen vanwege de afstand tot de rest van de Verenigde Staten. Dankzij de ruige, uitgestrekte natuur waan je je hier in een andere wereld. Alaska is een gebied vol bergen, gletsjers en echte wildernissen. In de dichtbegroeide bossen wonen grizzlyberen en wolven. Deze ingrediënten maken Alaska een paradijs voor wandelliefhebbers. Hoor het ijs onder je voeten kraken op de Matanuska-gletsjer. Ga voor de fysieke uitdaging van de Harding Icefield Trail of ga off-trail wandelen in Denali Nationaal Park. Dit zijn onze tips voor hiken in Alaska!

Matanuska gletsjer, Alaska

Top 5 staatsparken in Zuidwest-Amerika

Door Lisa Huis in 't Veld op zo 1 mei 2016 9:00:00 bijgewerkt op do 27 mei 2021 7:05:00

De nationale parken Yosemite, Bryce en Grand Canyon zijn beroemdheden die in vrijwel elke rondreis door Zuidwest-Amerika aan bod komen. Dat is niet voor niks, want je ziet er schitterende natuur. Maar wist je ook dat er veel staatsparken zijn? Qua schoonheid doen ze niet onder voor de nationale parken. Staatsparken zijn echter minder bekend, waardoor het er vaak heerlijk rustig is. Dit zijn onze vijf favoriete State Parks in Zuidwest-Amerika!

Fire Wave in Valley of Fire State Park bij Las Vegas, Nevada

The Great Escape op 24 mei 2021

Door Onze redactie op wo 26 mei 2021 8:00:00

Op 24 mei verzamelden speurders uit alle windstreken zich bij ons kantoor: het was tijd voor 'The Great Escape', een spannende puzzeltocht over en onder de straten van Zwolle. Wist je dat er vroeger een ondergronds netwerk onder de stad verborgen zat? Waaghalzen zochten naar geheime deur die toegang bood tot dit ondergrondse netwerk. We kunnen tot onze blijdschap melden dat alle deelnemers gelukkig wel weer veilig naar huis zijn gekeerd. Bekijk hieronder de foto's!

Ook naar onze evenementen? Abonneer je op onze nieuwsbrief en socials, zo mis je geen enkele update!

Great Escape 24 mei 2021

Top 10 bezienswaardigheden in Noordwest-Amerika

Door Irene Hummel op do 23 jul. 2020 10:10:00 bijgewerkt op do 20 mei 2021 6:00:00

Welkom in het noordwesten van Amerika! Hier vind je zowel vulkanische landschappen als helderblauwe meren en dorre prairies. Alsof dat nog niet genoeg is, wachten er ook spetterende (muziek)steden als Seattle en Portland op je. De hoogste tijd voor onze top 10 bezienswaardigheden in Noordwest-Amerika!

Olympic National Park, Hurricane Ridge

Top 8 bezienswaardigheden in de Deep South

Door Irene Hummel op di 18 mei 2021 10:43:00

Muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het broeierige diepe zuiden van Amerika. Ontdek niet alleen de jazz, blues en country in muzieksteden als Nashville, New Orleans en Memphis, maar trek ook de natuur in en beleef de mysterieuze Smoky Mountains. Je leest het allemaal in onze top 8 bezienswaardigheden in de Deep South!

Zonsondergang in de Smokies
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!