Redactionele blogs

Beleef de magie van het betoverende noorderlicht in Amerika en Canada

Door Elske Oldeboer op ma 27 feb. 2023 14:00:00

Je dikke wollen sjaal kriebelt een beetje onder je kin. De frisse wind waait koud langs je wangen, maar dat vind je niet erg. Want het bonte kleuren spektakel boven je hoofd is adembenemend en laat je alles om je heen vergeten. Je geniet volop en vergeet bijna jaloersmakende foto’s te maken. Dit is Aurora Borealis, the northern light, oftewel het noorderlicht, een fascinerend natuurverschijnsel die op vele bucketlists staat. Reis af naar het noordelijk halfrond in Amerika of Canada waar de hemel regelmatig betoverend groen, maar ook rood, paars of roze kleurt.

Noorderlicht, Fairbanks

9 wist-je-datjes over Calgary

Door Elske Oldeboer op ma 27 feb. 2023 9:00:00

Vanuit Nederland kun je rechtstreeks vliegen naar Calgary, een van de grootste steden van West-Canada. Naast dat Calgary vlak bij de Rocky Mountains, Banff National Park en Jasper National Park ligt, is de stad zelf ook zeker een bezoek waard. In deze levendige plek is namelijk van alles te beleven.

Calgary, Canada

Tips reizen met kinderen

Door Irene Hummel op zo 14 mei 2017 20:05:00 bijgewerkt op zo 26 feb. 2023 12:00:00

Reizen met kinderen in Amerika en Canada is geweldig! Ik hou ontzettend van reizen. Toen we kinderen kregen veranderde dat niet, dus vlogen we met onze drie maanden oude dochter naar Portugal en kampeerden we op haar eerste verjaardag in de Franse Alpen. Reizen met kinderen is fantastisch, maar je moet wel flexibel en inventief zijn. Niets is namelijk leuker dan de wereld opnieuw te ontdekken door hun ogen. Dit zijn mijn tips voor reizen met kinderen in Amerika/Canada van ongeveer 0 tot 8 jaar.

Reizen met kinderen

5 najaarsbestemmingen in de VS

Door Onze redactie op zo 7 aug. 2016 9:05:00 bijgewerkt op wo 22 feb. 2023 10:00:00

In de herfst op vakantie naar Amerika? Doen! September en oktober zijn ideale maanden voor een bezoek aan de VS. In verschillende Amerikaanse regio’s zorgen minder toeristen en gematigde temperaturen voor de perfecte omstandigheden. In het oosten kleurt de Indian Summer de boombladeren felgeel, -rood en -oranje en in het westen steken de gele espenbomen mooi af tegen de vaak strakblauwe luchten. Vijf najaarsbestemmingen in de VS, getipt door onze reisadviseurs.

Indian Summer op zijn hoogtepunt op Mount Mansfield nabij de plaats Stowe

Belangrijk wegennieuws voor reizigers

Door Onze redactie op di 1 aug. 2017 17:28:00 bijgewerkt op ma 20 feb. 2023 14:00:00

Ga je binnenkort op reis naar Amerika of Canada? Lees in deze blog of er belangrijke updates zijn over plaatsen op jouw route. In dit overzicht vind je enkel de belangrijkste wegafsluitingen en updates over bijvoorbeeld bosbranden waardoor bezienswaardigheden zijn afgesloten. Dit is geen volledig overzicht.

Wegwerkzaamheden

We love Wildlife

Door Emma Broekhuizen op zo 24 apr. 2016 8:00:00 bijgewerkt op zo 19 feb. 2023 11:00:00

Wildlife zien maakt je reis door Amerika of Canada extra bijzonder. Een kudde bizons op de weg, een moederbeer met jongen; grijp je camera of geniet in stilte. In deze blog: de vijf indrukwekkendste dieren van Amerika en Canada.

beer rocky mountains glacier national park

De mooiste plekken om te trouwen in Canada

Door Onze redactie op vr 14 feb. 2020 7:30:00 bijgewerkt op di 14 feb. 2023 9:00:00

Prachtige parken, gigantische gletsjers, hoge bergtoppen, mooie stranden en meer. Canada heeft genoeg te bieden voor prachtige trouwfoto's. Samen met Wedding Photographers Jelger en Tanja hebben wij de mooiste locaties voor je trouwfoto's in Canada verzameld. Ben je al getrouwd? Je kan hier natuurlijk ook je geloften laten hernieuwen!

Sea To Sky Gondola in Squamish

Top 8 bezienswaardigheden in de Deep South

Door Irene Hummel op di 18 mei 2021 10:43:00 bijgewerkt op zo 5 feb. 2023 14:00:00

Muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het broeierige diepe zuiden van Amerika. Ontdek niet alleen de jazz, blues en country in muzieksteden als Nashville, New Orleans en Memphis, maar trek ook de natuur in en beleef de mysterieuze Smoky Mountains. Je leest het allemaal in onze top 8 bezienswaardigheden in de Deep South!

Zonsondergang in de Smokies
Wil of ga je naar West-Canada? Kom 7 januari langs voor een presentatie van Eagle Eye Adventures!
Meld je gratis aan
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan