Redactionele blogs

VIP: Martin Luther King

Door Emma Broekhuizen op vr 15 jan. 2016 9:00:00 bijgewerkt op ma 21 jan. 2019 10:20:00

‘I have a dream…’, wie kent niet de beroemde woorden die Martin Luther King, Jr. spreekt tijdens de Mars naar Washington? De mars is een van de vele vreedzame protesten tegen de ongelijke rechten en discriminatie van Afro-Amerikanen in de jaren vijftig en zestig. Vandaag is het Martin Luther King Day en blikken we kort terug op het leven en streven van deze mensenrechtenstrijder.

foto martin luther king

We love Wildlife

Door Emma Broekhuizen op zo 24 apr. 2016 8:00:00 bijgewerkt op do 17 jan. 2019 0:00:00

Wildlife zien maakt je reis door Amerika of Canada extra bijzonder. Een kudde bizons op de weg, een moederbeer met jongen; grijp je camera of geniet in stilte. In deze blog: de vijf indrukwekkendste dieren van Amerika en Canada.

beer rocky mountains glacier national park

Reis in beeld: Highway One

Door Irene Hummel op zo 13 jan. 2019 8:45:00

De legendarische kustroute Highway One is werkelijk adembenemend. Daar waar aan de ene kant steile rotswanden hoog boven je uittorenen en aan de andere kant de blauwe Oceaan lonkt. Na elke bocht van de Pacific Coast Highway wacht een nieuw verrassend vergezicht. Deze camperreis leidt je niet alleen langs Highway One, maar combineert ook wereldsteden Los Angeles, San Francisco en San Diego met natuurwonderen Mount Rainier en het vulkanische Lassen Volcanic National Park. Ga je mee op (foto)reis over Highway One?

rondreis West-Amerika

10 hoogtepunten van New York

Door Emma Burgers op vr 11 jan. 2019 0:00:00

Je snapt dat in “The city that never sleeps” tal van hoogtepunten zijn. Vaak vrij letterlijk, aangezien New York een stad vol immens hoge gebouwen is. Of je nou een kenner bent óf op het punt staat om voor het eerst te gaan: in New York raak je nooit uitgekeken. Om je een beetje wegwijs te maken, hebben wij de 10 ultieme hoogtepunten voor je op een rij gezet. En omdat de stad de reputatie heeft nogal duur te zijn, ontbreken ook de budgettips niet.

Vrijheidsbeeld, New York

Shutdown in de VS

Door Onze redactie op za 22 dec. 2018 15:54:00 bijgewerkt op do 10 jan. 2019 9:10:00

Geen paniek! Er is niets aan de hand als je pas van het voorjaar naar de VS gaat. Wat merk je op dit moment als toerist van de shutdown in de VS? Voor de reiziger ter plaatse vallen de gevolgen mee. De nationale parken zijn meestal gewoon open, waaronder de nationale parken in Utah, de Grand Canyon en de Valley van Yosemite. In deze parken zijn ook de meeste campings open en rijden de shuttlebussen. Raadpleeg voor het laatste nieuws de officiële website (www.nps.gov) of Facebookpagina van het park. Lees hieronder verder over de gevolgen van de shutdown voor jou als reiziger.

Shuttlebus, Zion National Park

Campings reserveren in Yosemite National Park

Door Lisa Huis in 't Veld op vr 27 nov. 2015 11:18:00 bijgewerkt op wo 9 jan. 2019 8:50:00

Campings reserveren in Yosemite National Park is als kaartjes bemachtigen voor een groot concert: binnen enkele minuten is alles vergeven. Maak je in 2019 een camperreis door West-Amerika? Grote kans dat je Yosemite National Park gaat bezoeken en dat je er wilt overnachten. Noteer de onderstaande data in je agenda. Vanaf dan kun je namelijk campingplaatsen reserveren in Yosemite. Zorg dat je stipt op tijd klaar zit, het liefst met meerdere mensen op verschillende laptops/computers. Niet gelukt? Halverwege deze blog vind je alternatieve campings.

bezienswaardigheden Route 66

Music Monday: New York punk

Door Maurits van den Toorn op ma 9 apr. 2018 19:49:00 bijgewerkt op ma 7 jan. 2019 0:00:00

Muziekstromingen ontstaan als reactie op een andere. Dat geldt zeker voor punk. Zoals de New Yorkse punkscene bijvoorbeeld, die tot ontwikkeling kwam als reactie op de in sommige oren wat al te slappe pop- en rockmuziek die begin jaren zeventig overheerste. In deze blog meer over punk in New York.

Debbie Harry a.k.a. Blondie

Wild West-Canada: Yoho en Kootenay

Door Lisa Huis in 't Veld op zo 15 mei 2016 8:59:00 bijgewerkt op zo 6 jan. 2019 9:00:00

Jasper, Banff, de Icefields Parkway... als je je hebt verdiept in West-Canada, dan gaat er vast een belletje rinkelen. Het zijn de beroemdste bestemmingen in de Rocky Mountains. Ze komen voor in elke route. Omdat wij graag buiten de gebaande paden gaan, nemen we je mee op (virtuele) ontdekkingsreis naar twee andere prachtige plekken, waar niet elke toerist komt. In the spotlights: Yoho en Kootenay, waar je kennismaakt met het echte Wild West-Canada!

Takakkaw Falls in Yoho National Park is de tweede hoogste van Canada
Infodag met presentaties en camper, zaterdag 26 januari (Zwolle)
Meld je aan, vol = vol
€100 korting op camperhuur bij Cruise America
Boek t/m 17 januari