Redactionele blogs

5x Ongerept Newfoundland

Door Irene Hummel op di 18 sep. 2018 20:05:00 bijgewerkt op do 21 jan. 2021 8:00:00

Enorme ijsbergen, ruige kustlijnen en ongerepte natuur. Newfoundland in het uiterste noordoosten van Canada is misschien wel een van de best bewaarde geheimen. Vergeet IJsland, maar reis naar het einde van de wereld dat Newfoundland heet. We geven je 5 redenen om ongerept Newfoundland te bezoeken!

Gros Morne National Park, Newfoundland

Grand Canyon: groots met een hoofdletter G

Door Emma Broekhuizen op ma 30 mei 2016 16:09:00 bijgewerkt op di 19 jan. 2021 8:11:00

De Grand Canyon: Groots met een hoofdletter G. Deze 443 kilometer lange kloof in Arizona is waarschijnlijk de bekendste bezienswaardigheid van Amerika. Grand Canyon National Park is verdeeld in de North Rim en de druk bezochte South Rim, die beter toegankelijk is en doorgaans beter weer heeft. Hoe maak je een bezoek aan Grand Canyon onvergetelijk? In deze blog: mijn top vijf gave activiteiten in Grand Canyon.

Top 5 Grand Canyon activiteiten

Campings reserveren in Amerikaanse National Parks

Door Onze redactie op do 4 feb. 2016 12:51:00 bijgewerkt op ma 18 jan. 2021 8:50:00

Als je tijdens je reis door de VS in een National Park wil overnachten, is het raadzaam om ruim van tevoren je kampeerplaats te reserveren. Ook als je reist buiten het hoogseizoen. Campings reserveren in Amerikaanse National Parks gaat via de website www.recreation.gov. Maar... hoe doe je dat nou precies? Let op! Door Covid-19 is de gang van zaken bij sommige campings anders dan je gewend bent. Lees hieronder verder.

Campings reserveren

Campings reserveren in Yosemite National Park

Door Lisa Huis in 't Veld op vr 27 nov. 2015 11:18:00 bijgewerkt op ma 18 jan. 2021 8:30:00

Campings reserveren in Yosemite National Park is als kaartjes bemachtigen voor een groot concert: binnen enkele minuten is alles vergeven. Maak je in 2021 een camperreis door West-Amerika? Grote kans dat je Yosemite National Park gaat bezoeken en dat je er wilt overnachten. Noteer de onderstaande data in je agenda. Vanaf dan kun je namelijk campingplaatsen reserveren in Yosemite. Zorg dat je stipt op tijd klaar zit, het liefst met meerdere mensen op verschillende laptops/computers. Niet gelukt? Halverwege deze blog vind je alternatieve campings. Let op! Op dit moment (januari 2021) is alleen Upper Pines Campground te reserveren. Dit gaat zoals hieronder beschreven. North Pines en Lower Pines zijn dicht en kunnen ook nog niet gereserveerd worden. Op dit moment is hier nog geen verdere informatie over beschikbaar.

bezienswaardigheden Route 66

Coronavirus Noord-Amerika

Door Onze redactie op do 12 mrt. 2020 10:34:00 bijgewerkt op do 14 jan. 2021 13:56:00

De Verenigde Staten en Canada hebben een inreisverbod ingesteld voor Europese landen, inclusief Nederland. De noodmaatregel is bedoeld om de uitbraak van het coronavirus in Noord-Amerika te beperken. Er is nog geen einddatum bekend. Ook de Nederlandse overheid raadt het af om op dit moment naar het buitenland te reizen. We begrijpen dat deze situatie rond het coronavirus tot veel zorgen en onduidelijkheid leidt met betrekking tot uw geplande reis. In deze blog lees je meer over onze werkwijze met betrekking tot annuleren van reizen.

Info Corona-virus Noord-Amerika

Top Trails: Angels Landing

Door Emma Broekhuizen op do 19 nov. 2015 10:15:00 bijgewerkt op do 14 jan. 2021 8:55:00

Beroemd en berucht is de wandeling naar Angels Landing in Zion National Park (Utah). Beroemd vanwege het fabelachtige uitzicht vanaf de rotsklif, die 453 meter boven de Virgin-rivier uittorent. Berucht door de steile hellingen, smalle paden en het niet geringe gevaar waarmee je soms oog in oog komt te staan. Angels Landing is beslist geen wandeling voor mensen met hoogtevrees, maar wie sportief is aangelegd en een inspanning wil leveren voor een schitterend uitzicht, moet het zeker eens proberen.

Big Bend vanaf Angels Landing

Top 5 bezienswaardigheden Banff National Park

Door Irene Hummel op zo 15 dec. 2019 8:00:00 bijgewerkt op di 12 jan. 2021 8:00:00

Helderblauwe meren die scherp afsteken tegen de besneeuwde bergtoppen. We staan in het hart van de Rocky Mountains, in het prachtige Banff National Park om precies te zijn. Met schilderachtige bezienswaardigheden als Lake Louise, Moraine Lake en Johnston Canyon snap je ook meteen waarom Banff National Park het populairste park van Canada is. Dit zijn wat ons betreft de vijf bezienswaardigheden in Banff National Park die je niet mag missen!

Moraine Lake, Banff

Campings reserveren bij Parks Canada

Door Onze redactie op wo 17 feb. 2016 9:00:00 bijgewerkt op ma 4 jan. 2021 9:09:00

Op campings in Canadese nationale parken kun je het beste vooraf een plaats reserveren, ook als je reist buiten het hoogseizoen. Het zijn namelijk populaire campings die vrijwel altijd volgeboekt raken. Je moet daarom stipt op tijd klaarzitten om je camping bij Parks Canada te reserveren. Door Covid-19 zijn de kampeerplaatsen voor seizoen 2021 pas vanaf april 2021 te reserveren. De provinciale parken in Alberta reserveer je 90 dagen van tevoren. Over reserveren van campings in de provinciale parken van British Columbia is op dit moment (4 januari 2021) nog niets bekend. In deze blog: wanneer en hoe reserveer ik een kampeerplaats in Canadese National Parks?

Jasper Banff Road
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!