Redactionele blogs

Belangrijk wegennieuws voor reizigers

Door Onze redactie op di 1 aug. 2017 17:28:00 bijgewerkt op vr 25 aug. 2023 10:00:00

Ga je binnenkort op reis naar Amerika of Canada of ben je onderweg? Lees in deze blog of er belangrijke meldingen zijn over plaatsen op jouw route. In dit overzicht vind je enkel de belangrijkste meldingen en linkjes naar officiële pagina's waar je meer informatie vindt. Dit is geen volledig overzicht! Vooral als het om bosbranden gaat is de situatie erg veranderlijk. Bekijk altijd je route voordat je op pad gaat, zodat je op de hoogte bent van plotselinge (weg)afsluitingen. Onderaan vind je extra info over de bosbranden rond West-Kelowna in West-Canada en over Hurricane Hilary.

Wegwerkzaamheden

Vier redenen om langs te komen op een infodag

Door Onze redactie op ma 23 aug. 2021 8:00:00 bijgewerkt op ma 21 aug. 2023 8:00:00

De laatste zandkorrels uit de auto geveegd, broodtrommeltjes weer gevuld, de vakantie zit er op. School, werk en het alledaagse leven beginnen weer én onze infodagen ook! Tijdens de infodagen nemen we je mee naar onze lievelingsplekken in Amerika en Canada. Van regiopresentaties over de mooiste bestemmingen tot een aantal highlights in Zwolle: hier vier belangrijke redenen om langs te komen op onze infodag!

We brengen jouw vakantie naar Zwolle

Fotoserie Vancouver Island

Door Onze redactie op di 12 jul. 2016 9:08:00 bijgewerkt op do 17 aug. 2023 9:30:00

Wie een rondreis maakt door de bergen en valleien van het West-Canadese vaste land mist vaak één ding: de zee. Die vind je gelukkig bij Vancouver Island. Rust voert de boventoon op dit dunbevolkte en bijzonder grote eiland. De westzijde van Vancouver Island wordt gedomineerd door ruwe rotsen en kliffen. Het oostelijke deel heeft strand. In de wateren rond Vancouver Island zwemmen de grootste zeezoogdieren ter wereld: walvissen.

Attracties op Vancouver Island

Excursies kids Deep South & Florida

Door Irene Hummel op do 24 mei 2018 19:50:00 bijgewerkt op ma 14 aug. 2023 9:30:00

Durf jij je tanden te zetten in alligatorvlees, te zwemmen met zeekoeien of in een duizelingwekkende achtbaan te stappen? Of vaar je liever door de moerassen, speur je graag naar haaientanden of ga je uit je dak bij het zien van de Spaceshuttle? Dan zit je helemaal goed in de Deep South van Amerika en zonnig Florida! Dit is onze top 10 excursies voor kids in Florida & Deep South.

Achtbaan Orlando, Florida

4 tips voor omgeving Vegas

Door Lisa Huis in 't Veld op za 6 jun. 2015 10:51:25 bijgewerkt op vr 11 aug. 2023 11:00:00

Midden in de woestijn ligt het grootste gokparadijs van Amerika: Las Vegas. Langs de Strip vind je hotels en casino's in alle soorten en maten, van het luxe Bellagio met zijn dansende fonteinen tot de gondels in The Venetian. Niets is te gek in deze stad. Heb je genoeg van alle spanning en sensatie? Ontdek deze vier topattracties in de omgeving van Las Vegas.

Fire Wave in Valley of Fire State Park nabij Las Vegas Nevada

Top 10 staatsparken in de Deep South

Door Irene Hummel op ma 7 aug. 2023 16:15:00

Varen tussen de met mos bedekte cipressen in Caddo Lake State Park of wandelen naar de spetterende watervallen van Fall Creek Falls State Park. Het diepe zuiden van Amerika zit boordevol staatsparken met elk zijn eigen charme. Van sommige heb je misschien wel eens gehoord, andere zijn vrij onbekend. Ideaal om tijdens je rondreis een dagje door te brengen. Wat ons betreft is dit de top 10 staatsparken in de Deep South.

Chimney Rock State Park, North Carolina

De mooiste plekken aan de Tioga Road

Door Lisa Huis in 't Veld op vr 11 dec. 2015 12:00:00 bijgewerkt op ma 31 jul. 2023 15:45:00

De Tioga Road in Yosemite National Park is één van de mooiste wegen van de VS. Van granieten rotsen tot verstilde bergmeren, uitgestrekte weides en groeves vol sequoiabomen: achter elke bocht van de Tioga Road wacht een nieuwe verrassing op je. Deze prachtige route is een van Amerika’s hoogst gelegen wegen.

Tioga Road in Yosemite National Park

Reis in beeld: rondreis Yukon Canada

Door Lisa Huis in 't Veld op za 16 apr. 2022 9:00:00 bijgewerkt op wo 26 jul. 2023 10:35:00

Vandaag nemen we je mee op een rondreis dwars door de Yukon. Misschien ken je deze Canadese Territory nog helemaal niet, of rinkelt er ergens in de verte een belletje. De Yukon is een territory in het noordwesten van Canada. Hier is de natuur nog ongerept en ruig, met meer wilde dieren dan mensen. Je treedt er in de voetsporen van Canada's First Nations en (on)fortuinlijke goudzoekers. In deze blog laten we de hoogtepunten zien van een camperrondreis door de Yukon. We volgen de route van camperrondreis The Yukon. Deze rondreis is een suggestie, je kunt 'm helemaal naar wens aanpassen.

rondreis Yukon
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Volgend jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan