Reis in beeld: rondreis Country Roads

Reis terug naar het verleden, naar de tijd van de Burgeroorlog. Ontdek verrassende historische steden en laat je meevoeren door de verhalen van vroeger. Reis van sfeervol Philadelphia naar Washington D.C. Bezoek Amish Country en geniet van de natuur in nationale parken Shenandoah en New River Gorge. Een rondreis met inhoud én prachtige natuur. We volgen de route van de van de auto- of camperreis Country Roads. Deze rondreis is een suggestie, je kunt 'm via de knoppen in de gele balk aanpassen. In onze routeplanner bewerk je de route nog verder.

Independence Hall, Philadelphia

Een goed begin in Philadelphia

Je kunt zelf kiezen hoeveel dagen je in Philadelphia verblijft. In de standaardversie van deze rondreis is dat twee nachten. Maar je kunt er gerust drie van maken! De keus is aan jou. Philadelphia, ook wel liefkozend Philly genoemd, is een stad bomvol geschiedenis, waar je meer te weten komt over de Amerikaanse koloniale geschiedenis en de Onafhankelijkheidsoorlog. Begin in Independence National Historic Park met een (gratis) bezoek aan het Liberty Bell Center en uiteraard de Liberty Bell zelf. Voorheen werd deze beroemde bel State House Bell genoemd, maar hij staat nu symbool voor vrijheidszoekers. De Bijbelse inscriptie op de gescheurde bel luidt: 'Verkondig vrijheid door het hele land, aan alle inwoners'. De bel is stil, geen enkele huidige wereldbewoner heeft de bel ooit horen luiden. Vanaf de Liberty Bell heb je een prachtig uitzicht op de Independence Hall, de geboorteplaats van de Verenigde Staten waar Onafhankelijkheidsverklaring werd getekend.

Tijd voor lunch! Wanneer je in Philadelphia bent kan een authentieke Philly Cheesesteak niet ontbreken. Dit broodje gevuld met (dun) gesneden biefstuk, kaas en gebakken uitjes is een ware traktatie. Voor een overheerlijk toetje ga je naar een van de oudste boerenmarkten van Amerika: Reading Terminal Market, een voedselparadijs. Tevreden en met een volle maag wandel je verder over de Benjamin Franklin Parkway, bijzonder detail; deze straat is gebaseerd op de Champs Elysées in Parijs. Hier liggen onder meer het wetenschapsmuseum Franklin Institute en iconische Philadelphia Museum of Art. Aan het einde van de straat vind je de prachtige City Hall, al meer dan een eeuw de thuisbasis voor het stadsbestuur. Sluit de dag af bij het Love-teken en voel de liefde van Philadelphia.

Liberty Bell, Philadelphia Museum of Art, Philadelphia

Openluchtmuseum Washington D.C.

De volgende stop in je rondreis is Washington D.C. Wil je een autorondreis maken? Dan kun je je auto al gelijk na aankomst in Philly ophalen. Ga je voor een camperreis? Bedenk dan dat campers vaak pas in de middag op te halen zijn. We raden je aan om dat op je laatste dag in Philadelphia te doen. Zo kun je de volgende dag op je gemak naar Washington DC rijden. Washington D.C. ademt geschiedenis en is een waar openluchtmuseum. Een goed beginpunt is de National Mall, waar het Capitoolgebouw, alle grote (presidentiële) monumenten en musea liggen. Hop (gratis) binnen bij het National Museum of American History of het National Museum of Natural History, waar je ziet hoe de wereldgeschiedenis zich uitstrekt over miljarden jaren. Het buitengewoon indrukwekkende National World War II Memorial met 4.000 gouden sterren is een van de populairste plekken. Iets verderop ligt Arlington National Cemetery, Amerika’s grootste militaire begraafplaats, waar je de wisseling van de wacht kunt zien bij de Tomb of the Unknown Soldier. En als je hier toch bent, loop dan ook even langs de laatste rustplaats van President John F. Kennedy.

Witte Huis, Washington D.C.

Bezoek de grotten van Luray

We reizen 145 kilometer verder richting het zuiden en komen aan in het plaatsje Luray, vlak bij Shenandoah National Park. Rustig gelegen tussen Blue Ridge en Massanutten Mountains, staat dit in schril contrast met het drukke Washington D.C. Het avontuur door de tijd begint bij Shenandoah Heritage Village, een dorp van historische gebouwen met tuinen in bijpassende stijl vol met zeldzame bloemen en planten. Sommige huizen zijn in zijn geheel hier naartoe verhuisd en andere zijn steen voor steen weer opgebouwd. Laat je in het Luray Valley Museum verbazen over de rijke geschiedenis van Shenandoah Valley.

Duik onder de grond voor een bijna onaardse ervaring in de Luray Caverns, de grootste kalksteengrotten van Oost-Amerika. Hé wat hoor ik nou? Ja, ja, luister naar het bijzondere Stalactieten-orgel. Weer in de frisse buitenlucht bezoek je het Car & Carriage Caravan Museum, waar meer dan 75 historische voertuigen staan tentoongesteld.

Tijd om je hersens te laten kraken! Voel je weer kind en ontrafel het mysterie van The Garden Maze. Dit doolhof bestaat uit meer dan 1.500 Evergreen heggen en uitdagers moeten zich een weg naar de uitgang banen.

Luray Caverns

Shenandoah National Park

Ontsnapt uit het doolhof? Betreed dan het land vol watervallen, spectaculaire vergezichten, velden met wilde bloemen en stille beboste plekken. Rijd via de Skyline Drive, de enige publieke weg in het park, door het smalle en langgerekte Shenandoah National Park. Vergeet zeker je fotocamera (of telefoon) niet mee te nemen! Wildlife verblijft namelijk graag in dit nationale park en laat zich regelmatig aan bezoekers zien. Herten, verschillende soorten vogels, diverse slangen en zwarte beren steken soms de weg over, dus goed opletten.

Shenandoah biedt een aantal van de beste wandelroutes in het land. De hoeveelheid wandelroutes kan wat overweldigend zijn, kijk van te voren welke korte of lange routes je wilt wandelen. Voor mooie watervallen kies je de Overall Run Falls (7,5 km), Limberlost Lake Trail (2,1 km) en Lewis Falls (5,3 km).

Shenandoah Skyline Drive

New River Gorge National Park

Als de New River kon praten, zou deze je de oren van het hoofd kletsen over inheemse volkeren, latere pioniers, de bouw van de spoorweg en de ups en downs van de kolenwinning en houtkapindustrie. In het park rond een van de oudste rivieren van Noord-Amerika zie je overblijfselen van de stad Thurmond, treed je in de voetsporen van pionier Mary Draper Ingles en verdiep je je in ‘Steel Driving Man’ John Henry.

Daarnaast biedt het nationale park adembenemende uitzichten en herbergt het vele planten en dieren. Zie je een lange groene brug in het landschap opdoemen? Dat is de New River Gorge Bridge. En weet je wat gaaf is, je kunt (veilig vastgeketend) onder de brug wandelen via de Bridge Walk. Leuk feitje: dit nationale park is op dit moment (2022) het nieuwste nationale park van de VS!

New River Gorge Bridge Kanoën in New River Gorge National Park

Blackwater Falls State Park

Nog natrillend op je benen van de Bridge Walk, reis je door naar Blackwater Falls State Park. Sinds de 1800s is dit gebied al een favoriete bestemming voor avonturiers en met goede reden! De schilderachtige uitzichten vanaf de trappen naar de watervallen en de uitzichtpunten vragen erom om te worden gefotografeerd. Het park is vernoemd naar de amberkleurige wateren van de Blackwater Falls, een waterval van 18 meter hoog. Het water is gekleurd door het looizuur van gevallen hemlock- en rode sparrennaalden. Ga ook beslist even kijken bij Elakala Falls, Lindy Point en Pendleton Point Overlook.

Blackwater Falls State Park

Shepherdstown

Wist je dat… in 1762 al over Shepherdstown wordt geschreven? Dat is bijna 30 jaar voordat de VS officieel 'bestond'! Veel van de gebouwen in de stad zijn gebouwd voor de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog (1775-1783). Gedurende de Amerikaanse Burgeroorlog (1862) tijdens de Slag bij Shepherdstown werden deze gebouwen bijna een maand lang onderdeel van een ziekenhuis voor 8.000 gewonde bondgenoten. De Slag bij Shepherdstown heeft een cruciale plek in de Afrikaans-Amerikaanse geschiedenis. Historic Shepherdstown & Museum heeft een zelfstandige wandeling door Shepherdstown uitgebracht (verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum), dus trek je wandelschoenen aan en ga terug in de tijd in het Historic Disctrict. Nog niet uit gestruind? De stad biedt diverse musea en monumenten, zoals het James Rumsey Monument, de Elmwood-begraafplaats, het Entler Hotel en Museum en veel meer. Net buiten de stad vind je Antietam National Battlefield, dit is een van de beroemdste slagvelden uit de Amerikaanse geschiedenis. Zeker interessant om te bezoeken!

James Rumsey Monument (credits: Brand USA)

Gettysburg

De geschiedenisles gaat verder in Gettysburg! De slag bij Gettysburg staat bekend als het meest bloederige gevecht en omslagpunt in de Amerikaanse Burgeroorlog. Gerrysburg was daarna nooit meer hetzelfde en staat nu vol herdenkingsmomenten en musea. Waar moet je dan jouw historische zoektocht beginnen? Bij het National Military Park Museum & Visitor Center! Vraag gerust een ranger om tips. De beste manier om het prachtige oude centrum te verkennen is met een wandeling onder begeleiding van een gids. Hij neemt je mee naar historische plekken via The Historic Mile. Snuif nog wat geschiedenis op in het National Civil War Museum en bij het Gettysburg Diorama, voordat je morgen weer naar Philadelphia vertrekt.

Mocht je tijd over hebben breng dan een bezoek aan de oudste Amish-gemeenschap van de VS. Even back to basic voordat je weer terug gaat naar huis.

Cannon Cemetery, Gettysburg

Terug in Philadelphia - Jouw rondreis Country Roads

Na je bezoek aan Gettysburg, ga je weer terug naar Philadelphia. Hier lever je de camper in. Wil jij dit beleven? Selecteer dan hieronder je reisduur. Je kunt de route helemaal naar wens aanpassen in onze routeplanner en 'm daar ook nog verder uitbreiden of inkorten.



  Rondreis Country Roads

Kom meer te weten over de geschiedenis van de Burgeroorlog in de staten West Virginia en Maryland, de bakermat van de huidige Verenigde Staten. Je start deze autorondreis in het sfeervolle Philadelphia en maakt kennis met Washington DC. Verder rij je door Amish Country bij het historisch belangrijke Gettysburg en je bewondert de natuur van de nationale parken Shenandoah en New River Gorge.

Shenandoah National ParkPhiladelphia PennsylvaniaGettysburg, PennsylvaniaWashington DC
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan