Auto huren Amerika en Canada

Autohuur in Amerika of Canada is ideaal als je in een echt (hotel)bed wil slapen en geen gedoe wil met parkeren of kamperen. Autohuur is instappen en wegwezen. De route voor je autoreis stippel je uit samen met een reisadviseur. Het regelwerk doen wij: we zorgen dat de auto voor je klaarstaat en reserveren je vliegtickets, hotels en excursies.

Autohuur

Huurauto's in Amerika en Canada mag je besturen als je 21 jaar of ouder bent en een geldig autorijbewijs hebt. Ben je jonger dan 25 jaar, dan moet je rekenen op een extra verzekeringstoeslag. Wij bieden hiervoor het Under Age-pakket aan, waardoor je ter plekke geen extra verzekeringskosten meer hoeft te betalen. Als je voor je reis in Amerika of Canada een auto via ons huurt, zijn altijd alle belangrijke verzekeringen inbegrepen en ook een ongelimiteerd aantal kilometers. Wij zorgen ervoor dat je huurauto klaarstaat op het vliegveld, of in downtown als je liever eerst de stad in duikt.

Auto huren Amerika/Canada

Automodel

Alle huurauto's hebben een automatische versnellingsbak en airconditioning. Afhankelijk van het model is er cruise control en een radio-/cd-speler aanwezig. Een ingebouwd navigatiesysteem is er meestal niet, je kunt deze (indien voorradig) huren of zelf meebrengen. Bij autoverhuur USA en Canada heb je de keuze uit verschillende automodellen, variërend in grootte van compacte gezinsauto tot vijfdeurs SUV. Let er bij het kiezen van een huurauto altijd op dat er voldoende ruimte is voor alle bagage. Hieronder zie je de verschillende types die je kunt huren van Alamo. De afbeeldingen en type-aanduidingen zijn indicatief en kunnen in werkelijkheid enigszins afwijken.

Auto huren Amerika/Canada

Overnachten

Tijdens je autorondreis overnacht je meestal in hotels. Wij selecteren meestal middenklasse hotels voor je. Wil je liever een luxe hotel of juist iets eenvoudigs? Laat het ons dan weten. Wil je eens wat anders? Dan kunnen we een overnachting op een ranch (West-Amerika) of in een vakantiehuis (Florida) voor je regelen. Kamperen met een tent kan natuurlijk ook. Meer informatie over hotels.

Auto huren Amerika Canada

Auto of camper?

Twijfel je tussen autohuur of camperhuur? Kies de manier van reizen die voor jou het beste voelt. Onderaan de streep maakt het in kosten niet veel uit. Meer weten? Bekijk onze blog voor de voor- en nadelen!

Modellen autohuur Alamo

Standard elite SUV RVAREconomy ECAR/EDAR
Mitsubishi Mirage of vergelijkbaar

Economy auto

Intermediate ICAR/IDAR
Toyota Corolla of vergelijkbaar.

Intermediate auto

Compact CCAR/CDAR
Nissan Versa of vergelijkbaar

Compact auto

Standard SCAR/SDARVolkswagen Jetta of vergelijkbaar

Compact auto

Fullsize FCAR/FDAR
Ford Fusion of vergelijkbaar

Full-size auto

Full size elite GCAR
Infiniti Q50 of vergelijkbaar

Full size elite

Premium PCAR
Nissan Maxima of vergelijkbaar

Premium auto

Luxury LCAR
Cadillac XTS of vergelijkbaar

Luxury auto

Intermediate SUV IFAR
Suzuki Vitara of vergelijkbaar

Intermediate auto

Standard SUV SFAR
Nissan Pathfinder of vergelijkbaar

Standard SUV

Fullsize SUV FFAR
Ford Expedition of vergelijkbaar

Full-size SUV

Premium SUV PFAR
Chevrolet Suburban of vergelijkbaar

Premium SUV

Premium elite SUV UCAR
BMW X3 of vergelijkbaar

Premium elite SUV

Compact convertible CTARMazda Miata RF of vergelijkbaar

Compact convertible

Intermediate convertible ITARMini Cooper of vergelijkbaar

Intermediate convertible

Convertible STARFord Mustang of vergelijkbaar

Convertible auto

Minivan 7-persoons MVAR
Chrysler of vergelijkbaar

Minivan 7 persoon

Minivan 8-persoons IVAR
Toyota Sienna of vergelijkbaar

Minivan 8-persoons

Minivan 12-persoons FVAR
Ford Transit Wagon of vergelijkbaar

Minivan 12-persoons

Passengervan (15-personen) OVARFord Transit of vergelijkbaar

Passenger van 15-persoons

Premium pickup truck 4-deurs PQAR
Ford F150 of vergelijkbaar
Let op: de laadbak kan niet worden afgesloten. Koffers/tassen moeten dus in de auto.

Premium pickup truck

Premium pickup truck 2/4-deurs PPARFord F150 of vergelijkbaar
Let op: de laadbak kan niet worden afgesloten. Koffers/tassen moeten dus in de auto.

Premium pickup truck

Sporty ISARDodge Challenger of vergelijkbaar

Sporty auto

Jeep IJAR
Jeep Wrangler of vergelijkbaar Let op: hardtop, kan niet open

Jeep

Veelgestelde vragen autohuur Amerika en Canada

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een auto?

Weet je niet zeker of je een camper of een auto moet huren in Amerika of Canada? een infodag of maak zelf een afspraak. We vinden het geen enkel probleem om een prijsvergelijking te maken voor jouw reis, zowel per auto als per camper.

Welke huurauto kies ik voor mijn Amerika- of Canadareis?

Alle huurauto's in de Verenigde Staten en Canada zijn voorzien van automatische versnellingsbakken, waardoor ze allemaal even gemakkelijk te besturen zijn. De keuze van het automodel dat het beste past bij jouw reisgezelschap hangt af van het aantal personen en de hoeveelheid bagage. Wanneer je een auto via ons boekt, zorgen we altijd voor een ruim en comfortabel model. Zo kun je moeiteloos al je bagage meenemen, terwijl elke passagier voldoende zitruimte heeft. Elke huurauto beschikt over een radio en airconditioning. Houd er rekening mee dat je meestal een navigatiesysteem apart moet huren.

Wat zijn de kosten van het huren van een auto in Amerika of Canada?

De meeste autoverhuurders in Amerika & Canada hanteren fluctuerende tarieven, en dat is precies de reden waarom het lastig is een prijs te noemen. Omdat we snappen dat je snel wilt weten wat jouw droomreis nou kost, sturen we jou binnen een werkdag een uitgewerkte offerte. In onze offertes nemen we standaard extra items op zoals GPS, kinderzitjes en basisverzekeringen. Ook verwerken we alle geldige aanbiedingen. Een eigenrisicoverzekering kun je ook bij ons afsluiten. Zo huur je zorgeloos een auto in Amerika of Canada.

Met welke extra kosten moet ik rekening houden bij autohuur?

Huur je een auto in Amerika & Canada dan moet je natuurlijk rekening houden met extra kosten bovenop de kosten die wij in de offerte noemen voor het huren van de auto zelf. Denk aan brandstof, eten & drinken en eventuele tolwegen. Een wat gedetailleerder overzicht lees je in onze blog Kosten rondreis Amerika & Canada.

Zijn er specifieke regels voor het huren en besturen van auto’s in Amerika & Canada?

Voor het huren en besturen van huurauto's in Amerika & Canada moet je minimaal 21 jaar zijn en een geldig B-rijbewijs (autorijbewijs) hebben. De hoofdbestuurder moet in het bezit zijn van een creditcard. Dit zijn de vereisten om een auto te huren. Voor meer FAQ-vragen over het huren van een auto in Amerika of Canada, kijk je in onze auto-vraagbaak

24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan