Top Trails: The Narrows

bijgewerkt op vr 1 apr 2022 6:50

Een kloof met rode, zandstenen wanden en een kabbelende rivier heten je welkom in Zion National Park (Utah). Dit prachtige park is geliefd om de natuur en goede wandelmogelijkheden. Een leuke wandeling voor jong en oud is de Riverside Walk, waarbij je de rivier steeds dieper de kloof in volgt. Je wandeling wordt echt avontuurlijk als je via the Narrows dóór de rivier verder loopt. In deze blog: Wat is the Narrows en wat kun je verwachten?

The Narrows

  • Waar: Zion National Park, Utah (West-Amerika)
  • Lengte: Maximaal 16 kilometer tot Big Springs en terug. Je kunt ook eerder omkeren.
  • Beginpunt: Temple of Sinawava
  • Beste tijd: Late lente, zomer of vroege herfst, in verband met de watertemperatuur.
Zion, The Narrows Virgin River in Zion National Park

Spetterende wandeling

Je start je wandeling op de Riverside Walk. Dit verharde wandelpad volgt de Virgin-rivier die door de Zion Canyon kabbelt. Na anderhalve kilometer kom je op het eindpunt van deze wandeling, gemarkeerd door uitgetrokken schoenen en mensen die in de rivier pootjebaden. Hier start the Narrows; het smalste gedeelte van de kloof en een spectaculaire setting voor een wandeling.

In the Narrows is de Zion-kloof zeshonderd meter diep en slechts een paar meter breed. Het (weinige) zonlicht dat naar binnen valt, zorgt voor een mooi schaduw-en lichtspel. Er is geen wandelpad meer na het einde van de River Walk: je moet door het water waden. Hoe hoog het water staat, hangt af van regen- en sneeuwval. Vaak staat het water tijdens de wandeling tot je enkels of knieën, maar door kuilen in de rivierbodem kan het water soms ook tot je dijen komen. Als het lange tijd geregend heeft, kan het water in the Narrows tot borsthoogte stijgen. Als de waterstand hoger wordt, wordt de wandeling door afgesloten. Houd er rekening mee dat de bodem onregelmatig is en dat de stenen glad zijn. Informeer voor je op pad gaat altijd bij het bezoekerscentrum naar de weersverwachting en vraag of het veilig is om te gaan wandelen.

Voorbereiding

Als je the Narrows gaat bedwingen, moet je goed uitgerust zijn. Besteed aandacht aan de volgende punten:
  • Draag schoenen die nat mogen worden, gesloten zijn en steun geven aan je voet of enkel. Waterschoentjes zijn niet geschikt in verband met losse stenen, maar hardloop- of wandelschoenen zijn een goede keuze. Als je wandelschoenen draagt, moet je er rekening mee houden dat ze de volgende dag misschien nog niet droog zijn.
  • Qua kleding kun je het beste synthetische (sport)kleding dragen of kleding van wol. Houd er rekening mee dat het in the Narrows koud kan zijn; het water is fris, er komt weinig zonlicht binnen en er staat vaak wind. Draag dus meerdere lagen om warm te blijven.
  • Het is verstandig om een wandelstok mee te nemen. Soms staan deze aan het begin van the Narrows, maar het is slimmer om deze in het bezoekerscentrum op te halen voor je op pad gaat.
  • Op de gladde stenen van de rivier heb je kans om uit te schuiven. Laat je camera/mobiel dus in de auto of camper. Wil je deze per se meenemen? Verpak deze dan zorgvuldig in een waterdichte zak die je in je rugzak stopt!
  • Neem voldoende water (raar maar waar) en iets te eten mee voor onderweg.

Flash floods

Informeer voor je vertrekt in het bezoekerscentrum naar de weersverwachting en watertemperatuur. Is er een waarschuwing voor flash floods? Sla de wandeling door the Narrows dan over! Een flash flood is een plotselinge overstroming. Deze komen in Zion regelmatig voor wanneer het hard regent in korte tijd: de droge, steenrijke omgeving is niet in staat om water op te nemen, waardoor het water zich in rap tempo in de Zion Canyon verzamelt. Het water in the Narrows kan hierdoor binnen enkele minuten of zelfs seconden metershoog stijgen. In Zion zijn regelmatig reizigers gewond en verdwaald geraakt en zelfs om het leven gekomen omdat ze waarschuwingen voor flash floods negeerden. Doe dit dus niet!

Ben je geen fan van water, maar wil je wel graag een avontuurlijke wandeling maken in Zion? Bekijk dan eens de trail naar Angels Landing.

The Narrows in Zion National Park

9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan