13x Oranje boven

bijgewerkt op vr 26 apr 2024 11:00

Speciaal voor Koningsdag steken we onze blog in een oranje jasje. Met zoveel prachtige feloranje landschappen in de Verenigde Staten is dat een fluitje van een cent. Kijk en geniet mee!

1. Arches National Park, Utah

In Arches National Park (Utah) word je omvergeblazen door de wonderlijke schoonheid van tientallen rode rotsbogen. Klein, groot, dik, dun: ze zijn er in alle soorten en maten. Soms moet je even lopen om ze te zien, soms staan ze gewoon langs de weg.

Arches National Park in Utah, USA

2. Bryce Canyon National Park, Utah

Veel reizigers vinden Bryce Canyon National Park (Utah) het allermooiste nationale park van de Verenigde Staten. Wij begrijpen waarom! Geniet van de uitzichten en maak een onvergetelijke wandeling of paardrijtocht over de kloofbodem. Wat voel je je nietig tussen de honderden rotsreuzen.

Bryce Canyon National Park in Utah, USA

Bryce Canyon National Park in Utah

3. Monument Valley Tribal Park, Utah/Arizona

Monument Valley was het toneel van heel wat cowboyfilms en bezorgt je het ultieme Wild West-gevoel. Maak een tour met een Navajo-indiaan en je komt alles te weten over het tribal park, dat in het indianenreservaat Navajo Nation ligt.

Monument Valley in Utah

4. Capitol Reef National Park, Utah

Een van de minder bekende nationale parken in Utah, maar als we het over oranje hebben, dan mag een namiddag in Capitol Reef National Park niet ontbreken.

Capitol Reef in Utah, USA

5. Antelope Canyon, Arizona

Fabelachtig, zo kun je de Antelope Canyon met recht noemen. Deze nauwe kloof ontstond door watererosie en is een van de populairste attracties uit de wijde omtrek.

Antelope Canyon nabij Page Arizona

Antelope Canyon nabij Page Arizona

6. Grand Prismatic Spring, Yellowstone

In de noordelijke regionen van de VS moet je iets langer speuren naar een tintje oranje. In Yellowstone National Park hadden we prijs! Weer of geen weer, Yellowstone stelt nooit teleur met zijn spuwende geisers, pruttelende modderpotten, ronddwalende bizons en heetwaterbronnen in alle kleuren van de regenboog.

Yellowstone Wyoming Grand Prismatic Spring

7. Valley of Fire State Park, Nevada

Vlak bij Las Vegas ligt dit pareltje van een staatspark: Valley of Fire State Park. Je gelooft je ogen niet, zó knaloranje zijn de rotsen hier.

Nevada USA Valley of Fire State Park

Nevada USA Valley of Fire State Park

8. Painted Hills, Oregon

Kleurrijke rotsformaties maken van het John Day Fossil Beds National Monument een indrukwekkende bezienswaardigheid. Er zijn vele fossielen gevonden. Het National Monument bestaat uit drie delen, waarvan de Painted Hills het mooist zijn. Wellicht herken je het uit Wie is de Mol?.

Painted Hills in John Day Fossil Beds NM Oregon

9. Indian Summer in Oost-Amerika

Grote delen van Oost-Amerika kleuren in het najaar oranje. De uitgestrekte bossen trekken dan een jasje aan van 50 tinten oranje. Dit is de echte Indian Summer! Rijd bijvoorbeeld de Blue Ridge Parkway in Virginia/North Carolina, of ga naar New England.

Blue Ridge Parkway in Oost Amerika

New England in Oost Amerika

10. The Wave, Utah

The Wave is een spectaculaire golfvorm in roodoranje zandsteen. Je rijdt hier niet zomaar naartoe! Om dit natuurwonder te behoeden voor de toekomst, heeft het Bureau of Land Management een loterij ingesteld. Je schrijft je in voor een klein bedrag en dingt dan mee naar 'permits' (vergunningen) om The Wave te bezoeken. In onze blog over Vermilion Cliffs National Monument (het gebied waarin The Wave ligt), lees je hoe dat gaat.

The Wave in Coyote Buttes Vermilion Cliffs NM in Utah

11. Cavendish, Prince Edward Island

Ja, je leest het goed! Ook in Oost-Canada kun je terecht met oranjekoorts. Om precies te zijn: aan de kust bij Cavendish op Prince Edward Island. Roodoranje rotsen sieren hier de kustlijn.

Red Cliffs in Cavendish Prince Edward Island

12. Providence Canyon, Georgia

Deze zag je waarschijnlijk ook niet aankomen. Zelfs in de Deep South van de VS is hier en daar een vleugje oranje te bespeuren. Op deze foto zie je Providence Canyon State Park, nabij de stad Columbus in de staat Georgia.

Georgia Providence Cayon State Park

13. Last but not least: Lake Powell

Op de foto's zie je Lake Powell van boven en vanuit een kajak. In bijvoorbeeld de plaats Page huur je (motor)boten en kajaks om het stuwmeer met zijn vele zij-canyons te verkennen.

Lake Powell in Utah en Arizona

Kajakken op Lake Powell in Utah en Arizona

Wat te doen bij oranjekoorts

Heb jij net als wij de oranjekoorts flink te pakken? Dan zit er maar één ding op: je moet naar West-Amerika. Om je vast op weg te helpen hebben we de mooiste routes in deze regio onder elkaar gezet. Het zijn allemaal suggesties, die je zelf (of met hulp van onze reisspecialisten) naar wens kan aanpassen. Bekijk de reizen in Zuidwest-Amerika.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan