Belangrijk wegennieuws voor reizigers

door Onze redactie di 1 aug. 2017 17:28 bijgewerkt op ma 20 feb. 2023 14:00

Ga je binnenkort op reis naar Amerika of Canada? Lees in deze blog of er belangrijke updates zijn over plaatsen op jouw route. In dit overzicht vind je enkel de belangrijkste wegafsluitingen en updates over bijvoorbeeld bosbranden waardoor bezienswaardigheden zijn afgesloten. Dit is geen volledig overzicht.

Wegwerkzaamheden

Amerika

Waar Wat Details Van T/m Meer info
Highway 1 Californië Overstromingen & stormschade Op meerdere plaatsen dicht i.v.m. aardverschuivingen 10 januari Half maart Zie hieronder en bekijk de wegcondities op:
- Website Big Sur California
- Facebook Pfeiffer Big Sur State Park
Florida Hurricane Ian: overstromingen & stormschade Naples, Fort Myers, Sanibel en Captiva Island. Zie hieronder voor meer info. Oktober onbekend Bekijk de situatie op:
- Website Lee County
- Website Sanibel
- Website Fort Myers
- Website Naples
Death Valley National Park Overstromingen & stormschade Een aantal wegen zijn gesloten. Highway 190 door het park is open. Scotty's Castle Road is gesloten. 11 september onbekend Bekijk de wegcondities en een handig kaartje op:
- Wegen in Death Valley
- Facebook Death Valley
*Op mobiel/tablet: schuif naar rechts om de volledige tabel te zien

Canada

Waar Wat Details Van T/m Meer info
- - - - - -
*Op mobiel/tablet: schuif naar rechts om de volledige tabel te zien

Extra info Highway 1

De weg is dicht tussen Lime Creek en Ragged Point. Vanuit het noorden (San Francisco) kun je rijden tot Lime Creek, ten zuiden van Big Sur. Carmel/Monterey en de schitterende 17 Mile Drive zijn toegankelijk. Vanuit het zuiden kun je rijden tot Pacific Valley (PM 16). Op enkele andere delen van Highway 1 kun je te maken krijgen met baanafsluitingen (one-way controlled traffic). Waar dit precies het geval is, zie je via de linkjes in bovenstaande tabel. Bij Mill Creek (PM 18) is de weg het meest beschadigd. De geschatte openingsdatum waarop de gehele Highway 1 weer open is, is gesteld op half maart.

Omrijden: Tussen Carmel/Monterey en San Simeon/Morro Bay/Pismo Beach rijd je via Route 101, via Salinas en Paso Robles (zie blauwe gemarkeerd op de kaart). Alle genoemde bezienswaardigheden in de volgende blog zijn op dit moment (20 februari) bereikbaar, wijzigingen voorbehouden: Aanraders voor Highway 1.

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

Wegwerkzaamheden

Extra info Florida / Hurricane Ian

Het zwaarst getroffen zijn Fort Myers, Sanibel/Captiva Islands en Naples. In en rond deze plaatsen zijn veel hotels gesloten. De verwachting is dat de herstelwerkzaamheden bij Fort Myers Beach, Sanibel en Captiva Islands duren tot tot eind 2023. In St. Pete/Clearwater lijkt de schade mee te vallen en zijn er hotels open.


Fort Myers (Lee County) In en rond Fort Myers zijn vrijwel alle stranden afgesloten. Enkel het strand in Gasparilla Island State Park is geopend voor publiek. Veel bedrijven zijn al open gegaan. Een lijst met voorzieningen waar je ondertussen weer terecht kan in Fort Myers, op Sanibel Island en op Captiva Island, vind je op de website van Fort Myers.

Naples, Marco Island en Everglades (Collier County) Aan de Paradise Coast zijn de stranden, winkels, restaurants, hotels en attracties grotendeels weer open. Houd wel de berichten over de waterkwaliteit in de gaten. Je kunt kijken op de website van de Paradise Coast. In Naples moet je nog wel rekening houden met vervuiling van de stranden en het water: men is nog druk aan het opruimen en het wordt afgeraden te zwemmen. Kijk op de website van Naples.

Wil of ga je naar West-Canada? Kom 7 januari langs voor een presentatie van Eagle Eye Adventures!
Meld je gratis aan
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan