Top 10 excursies Oost-Amerika

bijgewerkt op vr 19 apr 2024 9:30

Een nachtelijke fietstocht door Washington DC, met een helikopter boven Manhattan zweven of een spetterende boottocht bij de Niagara Falls. Er zijn zoveel gave dingen te zien en te doen in Oost-Amerika. Dit is onze top 10 excursies in Oost-Amerika!

1. New York in vogelvlucht

Of je er nu voor kiest New York te voet, op de fiets, met de metro of met de ferry te verkennen: je ziet de Big Apple telkens weer vanuit een ander perspectief. Maar veruit het spectaculairste ‘vervoersmiddel’ is toch wel de helikopter waarbij je over de iconische plekken in Manhattan zweeft. Beneden je zie je Central Park, het Vrijheidsbeeld, de Brooklyn Bridge en One World Trade Center liggen. Need I say more? Voorafgaand aan deze 15 minuten durende helikoptertour krijg je een veiligheidsinstructie. Is je geld daarna op of ga je voor een low budget trip, dan zijn er gelukkig ook tal van gratis bezienswaardigheden in New York.

Helikoptervlucht New York

2. Fietsen door Washington DC by night

Zo zag je Washington DC nog nooit, namelijk tegen het achtergronddecor van de ondergaande zon. Terwijl de hordes toeristen verdwenen zijn, peddel jij rustig langs de prachtig verlichte monumenten van de stad. Vanuit je zadel zie jij de monumenten van Jefferson, Lincoln en F.D. Roosevelt voorbij komen en de gedenktekens van de Tweede Wereldoorlog en Vietnamoorlog. Deze drie uur durende fietsexcursie door Washington DC kun je boeken vanaf eind maart tot in november. Fietshuur, helm, flesje water en een snack zijn inbegrepen.

Washington DC

3. Speuren naar walvissen vanuit Cape Cod

Zoef met een moderne boot over de wateren van Cape Cod Bay op jacht naar walvissen. Je stapt aan boord van ‘the Whale Watcher’ en speurt vanuit je comfortabele stoel naar de giganten. Er vaart een bioloog mee die je onderweg alles vertelt over de walvissen en hun leefomgeving. Deze bijna 4 uur durende Whale Watching Tour vertrekt vanuit de haven van Hyannis.

Cape Cod, walvisexcursie Cape Cod, kustlijn

4. Met de trein dwars door de White Mountains

Wie de White Mountains zegt, zegt prachtige landschappen, pittoreske dorpjes en de beroemde overdekte bruggen. Het gaafst is om dit schilderachtige landschap te verkennen door een treinrit te maken over de historische Conway Scenic Railroad. Alleen al het station in North Conway uit de 18e eeuw brengt je terug in de tijd. Je kunt kiezen uit twee routes: de ‘Valley Train’ naar Conway duurt 55 minuten, kies je voor de ‘Notch Train’ dan ben je in totaal vijf uur onderweg. Je rijdt dan naar Bartlett, kunt daar een uur rondstruinen en rijdt dan weer terug. De ‘Notch Train’ is ook meteen de spectaculairste van de twee en voert je door het diepe Crawford Notch, langs ravijnen en watervallen.

Treinrit door de White Mountains

5. Varen naar de Niagara Falls

Een spetterende ervaring gegarandeerd! Tijdens deze half uur durende trip stap je aan boord van de Maid of the Mist. Deze boot brengt al 150 jaar lang bezoekers naar de kolkende watermassa aan de voet van de Niagara Falls. Je excursie start met een bezoek aan de Observation Tower voor een mooi uitzicht. Daarna vaar je, gewapend met een poncho, met de Maid of the Mist naar de Horseshoe Falls. Dit is de grootste van de drie watervallen waarlangs zo’n 90% van al het water stroomt. Wij zeggen: doen!

Niagara Falls

6. Natuurgeweld bij Finger Lakes

Klaterende stroompjes en bulderende watervallen: natuurgeweld vind je volop in de staatsparken in de Finger Lakes-regio. Dit gebied is bovendien een paradijs voor wandelliefhebbers. Zoals Letchworth State Park bijvoorbeeld dat zichzelf de ‘Grand Canyon van het Oosten’ noemt. In de kilometerslange kloof kun je de Gorge Trail (11 km) lopen die je naar de Upper, Middle en Lower Falls brengt. Watkins Glen State Park is geliefd bij Amerikanen, maar minder bekend onder buitenlandse toeristen. De Glen-rivier wringt zich hier door een kloof waar negentien watervallen naar beneden storten. Trek de wandelschoenen aan voor de Indian Trail of South Rim Trail langs de rand van de kloof. Absolute aanrader is de 4 kilometer lange Gorge Trail die je langs rotsen en de negentien watervallen voert. Je passeert tunnels en bruggen en loopt achter twee watervallen langs. Tip: neem een poncho mee!

Letchworth State Park

7. Acadia National Park

Schilderachtige dorpjes, een landschap met glooiende heuvels en groene bossen. Acadia National Park in Maine is van ongekende schoonheid. Het grootste deel van het park ligt op Mount Desert Island, wat allesbehalve een woestijn is. Het eiland en het park kun je makkelijk verkennen via de Loop Road. Deze brengt je naar het hoogste punt van het park: Cadillac Mountain. Onderweg passeer je de Thunder Hole, daar waar hoge golven met donderend geweld tegen de rotskust slaan. De Loop Road is in de wintermaanden deels gesloten. In de zomermaanden kan het er druk zijn en rijden er gratis shuttlebussen. Tip: neem een picknick mee en geniet ergens onderweg van het geweldige uitzicht!

Mount Desert Island, Acadia National Park

8. Ontdek het geheim van Ben & Jerry's ijs

Het is de droom van ieder groot én klein kind: achter de schermen kijken van de fabriek waar het overheerlijke Ben & Jerry’s ijs wordt gemaakt. Tijdens een rondleiding van dertig minuten krijg je een inkijkje in het productieproces en leer je iets over de geschiedenis ervan. Na afloop mag je proeven van verschillende smaken ijs. Voor de die-hard fans is er ook nog de zogenaamde VIP Tour Experience. De fabriek ligt in Waterbury op zo’n half uur rijden ten oosten van Burlington in Vermont.

Ben & Jerry's

9. Amish Farmland Tour, Lancaster

Ontdek ‘s werelds oudste Amish-gemeenschap en breng een bezoek aan het mooiste bouwland van Amerika. De Amish interpreteren de bijbel heel letterlijk en leven daarom zonder moderne middelen als elektriciteit. Al het werk op het land wordt met de hand en met hulp van muildieren gedaan en ze verplaatsen zich door middel van paard-en-wagen. Tijdens een twee uur durende tour rijd je over landweggetjes, langs schoolgebouwtjes en strekt het landbouwgrond zich als een lappendeken voor je uit. Startpunt van deze Amish Farmland Tour is Lancaster in Pennsylvania.

Amish Farmland Tour

10. De Philadelphia cheesesteak en meer...

Dat Philadelphia een hele grote rol speelt in liedjes en als achtergronddecor fungeerde voor talloze films, heb je misschien wel eens gehoord. Maar wist je dat Philly ook erg in trek is als streetfood-stad? En dat komt goed uit, want tijdens deze Beyond the Cheesesteak Food Trucks Tour proef je niet alleen van de befaamde Philly cheesesteak, maar zet je ook je tanden in ander lekkers dat de lokale food trucks bieden. Je route begint in het grootste stadion van Philadelphia, je slentert door het groene Penn Park van waaruit je een fantastisch uitzicht hebt over de skyline van de stad. Je sluit de tour niet af met een toetje, maar met de trolley ride die daarna volgt!

Foodtruck tour door Philadelphia

Ook leuk om te lezen

Wil je ook een excursie boeken bij je rondreis? Vraag je reisadviseur naar de mogelijkheden.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan