Top 5 bezienswaardigheden Noordoost-Amerika

bijgewerkt op ma 28 nov 2022 9:00

Wie Noordoost-Amerika zegt, zegt New England. Dit gebied omvat zes staten in het noordoosten van de VS: Maine, Massachusetts, Rhode Island, Vermont, New Hampshire en Connecticut. Het is een prachtige regio voor een auto- of camperreis en heel geschikt voor natuurliefhebbers. Je kunt New England bovendien heel goed combineren met New York State en New York City. Van al het natuurgeweld in de schilderachtige White Mountains of Green Mountains tot de spetterende Niagara Falls en bruisende steden als Boston en New York: dit is onze top 5 bezienswaardigheden in Noordoost-Amerika.

Covered Bridge New Hampshire

Noordoost-Amerika in het kort

  • Waar: Noordoosten van de Verenigde Staten
  • Beste reistijd: Het hele jaar door.
  • Aantal dagen: 15 tot 21 dagen
  • Good to know: In de herfst is de regio geliefd vanwege de Indian Summer, wanneer de bladeren vijftig tinten rood, geel en oranje kleuren. De piek in het noorden van New England (Maine, Vermont) is meestal tussen half september en begin oktober. In de zuidelijker gelegen regio's is dat ietsje later. Voorzieningen en campings kunnen in het vroege voorjaar (april) en late najaar (november) gesloten zijn.

5 tips voor New England en New York State

1. White Mountains, New Hampshire

Treinrit door de White Mountains in de Indian Summer

De schilderachtige White Mountains zijn dé topattractie van New England. De bergen strekken zich uit van New Hampshire tot Maine. Je vindt hier groene bossen, spetterende watervallen, pittoreske dorpjes en grotten. Zowel in de zomer als in de winter is het een populaire bestemming. De White Mountains staan bekend om de overdekte bruggen; de ideale plek voor romantische (trouw)foto’s! De Honeymoon Bridge bij Jackson is wel heel geliefd bij bruidsparen en dankt daar zelfs zijn naam aan. Tip: je ontdekt de schilderachtige White Mountains nog beter door een treinrit te maken over de historische Conway Scenic Railroad.

2. Finger Lakes, New York

Cayuga Lake in New York Taughannock Falls State Park Finger Lakes New England

Kloof Watkins Glen in de Finger Lakes

Wist je dat de staat New York prachtige natuur herbergt? De Finger Lakes-regio heeft qua natuur veel moois voor je in petto. De smalle, lange meren in het westen van New York lijken nog het meest op vingers, vandaar ook de naam: Finger Lakes. De mooiste bezienswaardigheden zijn niet eens de meren zelf. Het zijn de klaterende rivieren, kloven en bulderende watervallen in een paradijs voor wandelliefhebbers. Zoals het bosrijke Letchworth State Park - bijgenaamd 'Grand Canyon of the East', de indrukwekkende waterval in Taughannock Falls State Park en last but not least Watkins Glen State Park. Hier wringt de Glen-rivier zich door een smalle kloof en mondt uit in maar liefst negentien watervallen. Vooral de vier kilometer lange Gorge Trail is een aanrader! We raden je aan om minstens twee nachten in de Finger Lakes-regio te verblijven. Meer is natuurlijk altijd beter.

3. Adirondack Mountains, New York

Adirondack Mountains in New York State

We blijven nog even in New York State. De Adirondack Mountains in het noorden van de staat bestaat uit 42 pieken die hoger zijn dan 1.200 meter, waarvan Mount Marcy met haar 1.629 de hoogste top is. Dankzij de vele meren, rivieren en beken is dit een walhalla voor diegenen die van kajakken, kanoën of raften houden. Bovendien kun je er goed zwemmen. Er lopen veel prachtige routes door het park, maar Route 30 is bij velen de favoriet. Deze weg loopt van noord naar zuid en brengt je langs veel meren. Wil je meer weten over de geschiedenis van dit gebied, loopt dan binnen bij het Adirondack Museum bij Blue Mountain Lake. In de winter wordt er veel geskied rond Lake Placid, dat je misschien wel bekend in de oren klinkt dankzij de Olympische Winterspelen.

4. Green Mountains, Vermont

Het platteland in de Green Mountains

De hoogste top van deze ‘groene bergen’ is de 1.340 meter hoge Mount Mansfield. Het groene landschap is het leefgebied van bevers, bruine beren en elanden. Behalve mountainbiken, paardrijden en kanoën in de zomer, is het de Green Mountains in de wintermaanden goed skiën. Vooral Middlebury staat bekend een van de grootste skigebieden in het oosten van de Verenigde Staten. Fans van Sound of Music kijken hun ogen uit bij de Trapp Family Lodge, terwijl liefhebbers van ijs hun vingers aflikken bij de Ben & Jerry’s-fabriek in Waterbury.

5. Niagara Falls, New York/Ontario

Niagara Falls Niagara Falls Cave of the Winds

Niagara Falls van boven

Dit watergeweld op de grens van Canada en Amerika mag je simpelweg niet overslaan! Al is het alleen maar omdat het tot de zeven natuurlijke wereldwonderen gerekend wordt. De Niagara Falls bestaan uit drie watervallen. 90% van al het water stort via de hoefijzervormige Horseshoe Falls (ook wel Canadian Falls genoemd) naar beneden. Voor een spetterende ervaring stap je aan boord van de Maid of the Mist. Al 150 jaar lang brengt deze boot bezoekers tot aan de voet van de waterval. Gelukkig krijg je er een poncho bij. Andere leuke excursies zijn een helikoptervlucht boven de Falls en de Cave of the Winds, waarbij je tot aan de voet van de watervallen komt.

Bonus: bruisende steden Toronto, Boston & NYC

New York, Central Park

Als fijne afwisseling op al het natuurgeweld zijn er ook volop bruisende steden in Noordoost-Amerika. Zo kun je je auto- of camperreis eenvoudig combineren (of beginnen!) met een bezoek aan Toronto en van daaruit bijvoorbeeld de Niagara Falls bezoeken. Maar je kunt ook naar the Big Apple afreizen of de historische stad Boston. Tip: vanuit New York kun je ook met de trein naar Boston reizen, om daar aan je roadtrip te beginnen. Twee vliegen in één klap. Onze gespecialiseerde reisadviseurs denken altijd met je mee om jouw rondreis tot een succes te maken.

Ook leuk om te lezen

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan