Indian Summer Hotspots

bijgewerkt op di 8 nov 2022 9:40

De Indian Summer trekt in de herfst veel toeristen: de wereld in verschillende delen van Amerika kleurt in het najaar langzaam van groen naar rood, oranje, geel en soms zelfs paars. Als de eerste nachtvorst is geweest en de temperatuur korte tijd weer oploopt tot twintig graden, veranderen de bladeren in prachtige kleuren. Wie tussen half september en eind oktober door één van de staten van New England reist, heeft grote kans om in dit sprookjeslandschap te belanden. Maar ook Virginia en Wyoming zijn kleurproof. Dit zijn de mooiste plekken om de Indian Summer te beleven en vast te leggen!

Indian Summer en Fall Foliage

Technisch gezien is de Indian Summer een korte periode in het najaar waarin de temperaturen even zomerse hoogtes bereiken. De term die in de VS en Canada veel gebruikt wordt om de hele periode van de herfstkleuren aan te duiden, is 'Fall Foliage'. 'Peak Foliage' is de piek; het hoogtepunt van de kleurenpracht.

#1 New Hampshire

Schilderachtige dorpjes tegen een strakblauwe lucht in een landschap van geel en rood. New Hampshire is the place to be als je op zoek bent naar spectaculaire kleurschakeringen. Beklim de top van Mount Monadnock voor een weids uitzicht, neem de kronkelige Kancamagus Highway voor een indrukwekkend kleurenpalet of toer over Route 302 door de White Mountains waar je verrast wordt door de red maple.

White Mountains, New Hampshire

De overweldigende kleuren van de White Mountains

Echo Lake, Franconia Notch State Park

De weerspiegeling in het water zorgt voor prachtige plaatjes rond Echo Lake

Kancamagus Pass

Het zonlicht speelt met de kleuren langs de Kancamagus Highway

#2 Connecticut

Op een uurtje rijden van New York kun je al genieten van de Indian Summer. Vanwege de ligging valt de herfst in Connecticut pas in oktober en november. Neem je Route 7 dan ben je verzekerd van een rit door de kleurige bossen van de Litchfield Hills. Als je iets van de route afwijkt vergeet dan niet te stoppen bij Lake Waramaug en Mount Tom in het Mount Tom State Park voor fantastische vergezichten. Of beklim Bradley Mountain voor een spectaculair uitzicht over Crescent Lake.

Bradley Mountain, Connecticut

Geniet van het waanzinnige uitzicht vanaf Bradley Mountain

#3 Massachusetts

Kronkelige wegen door een glooiend landschap. In Massachusetts leiden de wegen je langs meanderende rivieren, boerderijen en meren. Ten oosten van Boston zijn The Berkshires een must, maar ook rond het Quabbin Reservoir vind je tal van bomen getooid in herfstkleuren.

The Berkshires bij Deerfield

In The Berkshires vind je prachtige herfstkleuren

Sturbridge, Massachusetts

De witte kerk in Sturbridge vormt een scherp contrast met de felgele bladeren

#4 Maine

Maine wordt ook wel The Pine Tree State genoemd vanwege de vele pijnbomen. Het Acadia National Park is verrassend rond deze tijd van het jaar. Vergeet niet een kijkje te nemen in het lieflijke vissersdorpje Bar Harbor, waar de herfst wordt gevierd met vogelverschrikkers en pompoenen.

Acadia National Park, Maine

De herfstkleuren in Acadia National Park zijn betoverend

#5 Vermont

De staat van de maple syrup, kazen en kleurige bossen. Maar liefst 80% van Vermont is bedekt met (loof)bossen en dus kun je hier volop de kleuren van de Indian Summer bewonderen. De kleurrijkste route is die van Brattleboro naar het noorden over de I-91 langs de Connecticut River Valley, terwijl route 100 je door de Green Mountains leidt. Voor een adembenemend uitzicht moet bij het Battlefield Monument in Bennington zijn of neem de skyline drive naar de top van Mount Equinox.

Stowe, Green Mountains

Kijk dit uitzicht eens vanaf de Trapp Family Lodge in Stowe!

Green Mountains, Vermont

Verscholen tussen de kleurenpracht staat dit witte kerkje in Stowe in de Green Mountains

Indian Summer in de Green Mountains

De Green Mountains zijn allesbehalve groen in herfst!

#6 Rhode Island

Gekleurde vuurtorens, landhuizen, witte kerkjes, lekker eten en wijngaarden. Rhode Island is de kleinste staat van Amerika dat steeds groter wordt als wijnproducent. In de herfst worden de druiven geplukt en van half oktober tot begin november kun je hier volop genieten van de Indian Summer. South Country en Blackstone Valley moet je bezoeken voor dramatische kleuren en pompoenen, terwijl je in veel wijngaarden terecht kunt voor verse cranberrycake, appeltaart of een glaasje cider.

#7 Virginia

De Blue Ridge Parkway slingert zich 750 kilometer lang door het landelijke Virginia en North Carolina. Deze mooiste weg van Amerika voert je door tunnels, over glooiende hellingen, langs wijngaarden, watervallen en door kleurige bossen. Ondertussen kun je ook een bezoekje brengen aan Charlottesville wat praktisch langs de route ligt.

Linn Cove Viaduct, Blue Ridge Parkway, Virginia

De Blue Ridge Parkway slingert langs de kleurrijke hellingen van Virginia

Shenandoah National Park, Virginia

Alles kleurt rood en geel in het Shenandoah National Park

Grayson Highlands State Park, Virginia

Niets is zo mooi als een Indian Summer beleven in het Grayson Highlands State Park!

#8 Wyoming

Het Grand Teton National Park is in de herfst adembenemend. Vanaf de zuidelijke ingang van het park gaan twee wegen naar het noorden: linksom leidt de Teton Park Road je langs Jenny Lake, rechtsom brengt de Jackson Hole Highway je langs de Snake River Overlook. Mooie foto's gegarandeerd!

Jenny Lake, Grand Teton National Park, Wyoming

Om stil van te worden: Jenny Lake in Grand Teton National Park

Eeuwige zomer

Wil je ook dat de zomer nooit voorbij gaat? Dit zijn wat voorbeeldroutes met de camper of auto om de Indian Summer na te jagen. De New Englander begint in New York of Boston, terwijl de Eastcoast Explorer start in New York en je meevoert naar het Diepe Zuiden. De rondreis door de Rockies brengt je langs parken als Yellowstone en Grand Teton. Uiteraard zijn deze routes naar jouw wensen aan te passen. Je kunt 'm inkorten, verlengen of helemaal veranderen!

9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan