10 redenen om Amerika te bezoeken

bijgewerkt op wo 21 feb 2024 10:00

De eindeloze wegen, uitgestrekte landschappen en grote verpakkingen in de supermarkt vallen veel reizigers op tijdens hun eerste bezoek aan Amerika. Of je nu dol bent op wildlife, mooi weer, uitdagende wandeltochten, historie, wereldsteden of klaterende watervallen: it's all there. Amerika biedt als vakantiebestemming voor iedereen iets. We noemen (slechts) tien redenen waarom je Amerika minstens één keer moet bezoeken.

1. Roadtrippen

Van eenzame kronkelweggetjes tot kaarsrechte Highways met wel zeven banen: Amerika is de ultieme bestemming voor een roadtrip. Het uitzicht reikt vaak verder dan je kijken kunt. Soms is er een uur lang geen tegenligger te bekennen.

Monument Valley, Arizona

2. Natuur

Van de watervallen, granieten rotsblokken en torenhoge Sequoia-bomen in Yosemite National Park tot de snikhete woestijn in Death Valley: de natuur in Amerika is verrassend, uniek en uitgestrekt. Voor kleurrijke hot springs en stomende geisers ga je naar Yellowstone. Wil je liever snorkelen tussen tropische vissen? Bezoek dan Florida of Hawaii. Droom je van varen op een airboat tussen de alligators? Dan wachten de Everglades op jou.

Yosemite Falls West-Amerika Reis naar Yellowstone

3. Wildlife

Als je in één vakantie beren, herten, coyotes, bald eagles, walvissen en orka’s kunt tegenkomen, vraag je je even af of je in de dierentuin bent beland. Maar niets is minder waar. In Amerika leven deze dieren gewoon in het wild. Voor walvissen kun je vaak mee op excursie, zoals in Cape Cod.

Beren spotten in Amerika Wildlife in Glacier National Park Montana
Walvis excursie Amerika bizons in Yellowstone

4. Walmart

Boodschappen doen in Amerika is een bijzondere ervaring. Alle verpakkingen zijn hier groot met een hoofdletter G! Een party of family size zak chips? Voilà. Een kilo mozzarella? Om de hoek. Een fles met vier liter mayonaise? Geen probleem. Alleen nog even bepalen welke smaak je wilt. De keuze is er reuze...

Typisch Amerikaans: Walmart Typisch Amerikaans: Walmart

5. New York City

Amerika heeft veel gave steden: Las Vegas, San Francisco, Chicago, Washington DC... Maar ver boven alle wereldsteden torent New York City. Van het Vrijheidsbeeld en het bombastische Times Square tot de vele hoogwaardige (kunst)musea en het uitgestrekte Central Park: je zult je geen moment vervelen.

New York City stedentrip Stedentrip New York

6. Pretparken

Wie Florida zegt, zegt Disney World. Daarnaast vind je in pretstad Orlando nog vele andere pretparken, zoals Universal Studios, SeaWorld en Legoland. Ben je niet in Florida? Ook in bijvoorbeeld Los Angeles en San Diego vind je grote pretparken. En wat te denken van Dollywood, bij de Great Smoky Mountains?

Universal Studios, Los Angeles

7. Historie

Cowboys en indianen. De Amerikaanse Burgeroorlog. Plantagehuizen. De afschaffing van de slavernij. De vele presidenten. De Onafhankelijkheidsverklaring. Need I say more?

Bezoek Mount Rushmore Bezienswaardigheden Louisiana

8. Shop ‘till you drop

Wil je je laatste dollars over de balk smijten voor je terug naar huis gaat? Bezoek dan een Mall. Hier vind je alle winkels onder één dak, overzichtelijk geordend. Je sluit je dag natuurlijk af met een donut of hamburger op een food court.

Typisch Amerikaans: hamburger

9. De mensen

Nee, Amerikanen zijn niet alleen dik en overdreven. Wel zijn ze nieuwsgierig, hartelijk en behulpzaam. Weinig leuker dan tijdens een wandeling of op de camping een praatje maken met je buurman. Wedden dat ze vragen: ‘Where you’re from’ en ‘Where you’re headed?’.

Typisch Amerikaans: hiken

10. De ultieme vrijheid

In de desolate woestijn, een uitgestrekt berglandschap of op een eindeloze highway besef je: ik ben vrij. Tijdens een roadtrip door Amerika kun je in feite gaan en staan waar je wilt. Je combineert de bestemmingen die jij wilt zien tot één grote droomreis. En als je je dag dan afsluit met dit plaatje, weet je zeker dat je hier nog eens terug wilt komen!

Typisch Amerikaans: Grand Canyon

Wil je ook Amerika ontdekken? Bezoek een informatiedag op ons kantoor in Zwolle of kom langs op een beurs zodat we samen jouw ultieme droomreis uit kunnen stippelen.

Bekijk de populairste reizen

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan