Reis in beeld: Zuidwest-Amerika en Yellowstone

bijgewerkt op ma 28 aug 2023 16:15

Hoe combineer je een rondreis door Zuidwest-Amerika met het indrukwekkende Yellowstone National Park, zonder alleen maar achter het stuur te zitten? Dat leggen we je graag uit in deze Reis in beeld. Deze rondreis is feitelijk geen rondreis, maar een slimme one-way van San Francisco naar Salt Lake City (of andersom). Onderweg bezoek je de hoogtepunten van Zuidwest-Amerika, zoals Yosemite, Grand Canyon en Bryce Canyon. Yellowstone National Park is de spreekwoordelijke kers op de taart. We nemen je mee op een virtuele reis langs de bestemmingen op de route. De reis Peaks, Parks & Volcanoes is het uitgangspunt.

Rondreis Zuidwest-Amerika en Yellowstone

San Francisco (Californië)

San Francisco is een van de leukste steden van Amerika en een uitermate geschikte stad om je rondreis te beginnen. Met hoogtepunten als de Golden Gate Bridge en gevangeniseiland Alcatraz vermaak je je hier prima. Daarom verblijf je in deze route twee nachten in San Francisco. Je mag er natuurlijk altijd een extra nacht (of twee) aan vast plakken. Zo heb je alle tijd om te acclimatiseren voordat je met de auto of camper op pad gaat.

Maak je een autoreis, dan kun je meteen op het vliegveld je huurauto ophalen. Als je liever eerst San Francisco verkent per fiets, wandelschoen en OV, kun je ervoor kiezen om dit een dag (of twee) later te doen. Maak je een camperreis, dan kun je de camper het best ophalen als je San Francisco verlaat. Dan heb je geen gedoe met de grote camper in de stad.

San Francisco, California

Yosemite National Park (Californië)

Je vervolgt je rondreis door Zuidwest-Amerika & Yellowstone in Yosemite National Park. Hier geniet je van de ruige granieten monolieten, klaterende watervallen (vooral in het voorjaar!) en eeuwenoude sequoiabomen. We raden je aan om minstens twee nachten in Yosemite te verblijven, zodat je in ieder geval één volle dag hebt om dit park te verkennen.

Reis je met een camper? Dan is het verstandig om een Early Bird te boeken, zodat je de camper 's ochtends vroeg al mag ophalen. Je kunt dan direct boodschappen doen en komt aan het eind van de middag in Yosemite aan. Haal je de camper pas 's middags op, dan is het verstandig om halverwege San Francisco en Yosemite een camping op te zoeken.

Een van de gaafste en hoogst gelegen wegen in Amerika is de Tioga Road, geopend tussen mei/juni en oktober/november. De Tioga Road brengt je richting Death Valley en Las Vegas. Door sneeuwval is de Tioga Road de helft van het jaar gesloten. Een snellere, maar minder mooie route gaat via Bakersfield.

Yosemite National Park Yosemite National Park

Las Vegas (Nevada)

Viva Las Vegas! Love it or hate it, maar als je op rondreis in Zuidwest-Amerika bent, mag je deze knotsgekke stad niet overslaan. Aan jou de keus hoe bont je het maakt: vaar met de gondel door The Venetian, zoef in de achtbaan langs de skyline van New York of - doe eens gek - trouw in een van de vele trouwkapelletjes. En natuurlijk waag je een gokje in het casino. Wie weet is het your lucky day.

Hotel The Venetian in Las Vegas heeft echte gondels The Strip in Las Vegas

Zion & Bryce Canyon National Parks (Utah)

De vijf nationale parken van de staat Utah zijn kleine wereldwonderen. In deze reis bezoek je er twee: Zion National Park bestaat uit een rivierkloof met begroeiing en torenhoge rode rotswanden. Bryce Canyon is een hoefijzervormige kloof vol met smalle rotspilaren. Beide parken zullen je betoveren. In ons routevoorbeeld van 21 dagen verblijf je één nacht in Zion en één nacht in Bryce. Houd je wel van stevige wandelingen? Dan raden we aan het verblijf in Zion met een nachtje te verlengen om The Narrows én Angels Landing te kunnen wandelen.

Top Trail Angels Landing in Zion
De kloof van Bryce Canyon in Utah

Page (Arizona)

In Page bezoek je de Horseshoe Bend en Antelope Canyon. Er is een Lower en een Upper Antelope Canyon. In onze blog over slot canyons in Zuidwest-Amerika lees je er meer over. De foto's hieronder spreken voor zich! Denk er wel aan om je excursie naar de Upper of Lower Antelope Canyon van tevoren te reserveren. Wij kunnen dit voor je doen.

Antelope Canyon in Page Horseshoe Bend Colorado River in Page Arizona

Grand Canyon National Park (Arizona)

Dit wereldwonder moét gewoon een onderdeel zijn van de rondreis door Zuidwest-Amerika & Yellowstone. De Grand Canyon laat zich moeilijk omschrijven. Je voelt je heel nietig als je aan de rand staat van de Grand Canyon en je de bodem niet eens kunt zien. Sommige mensen maken een helikoptervlucht, anderen genieten van een zonsondergang bij een van de uitzichtpunten. Meestal is één dag voldoende om een aardig beeld van de Grand Canyon te krijgen. Wandelliefhebbers kunnen er beter twee dagen voor reserveren.

Grand Canyon National Park in Arizona is op zijn mooist bij zonsondergang

Monument Valley Tribal Park (Arizona/Utah)

Hu, ben ik in een westernfilm beland? Nee hoor, het is Monument Valley. Dit is geen National Park maar een Tribal Park: Monument Valley ligt in het indianenreservaat Navajo Nation. In de eindeloze woestijn staan her en der enorme rotsen en als je goed kijkt, ontwaar je een cowboy te paard. Veel wegen zijn niet toegankelijk voor toeristen, maar het is heel leuk en leerzaam om Monument Valley te verkennen met een tour onder leiding van een Navajo-indiaan.

Monument Valley in Arizona, uitzichtpunt

Arches National Park (Utah)

Je vervolgt je reis door Zuidwest-Amerika met een bezoek aan Arches National Park. Arches staat bekend om zijn rotsbogen in alle soorten en maten. Soms moet je een stevig stuk wandelen om een boog te zien, zoals bij de beroemde Delicate Arch en Landscape Arch. Andere bogen staan vlak bij de parkeerplaats: het enige wat je moet doen, is je camera tevoorschijn halen. In dit routevoorbeeld blijf je twee nachten in Arches. Je kunt de route uitbreiden met een bezoek aan Canyonlands National Park en Dead Horse Point State Park. Heb je juist minder lang de tijd, dan zul je misschien een of twee bestemmingen moeten laten vallen. Een lastige keus! Onze ervaren reisadviseurs helpen je met knopen doorhakken.

De rit van Arches National Park naar Yellowstone is ver, daarom kiezen we voor een overnachting in Dinosaur. Hier staan de grootste landdieren die ooit op aarde leefden in de spotlights: dino's. In de Carnegie Dinosaur Quarry zijn 1.500 dinosaurusbotten en fossielen te zien.

Delicate Arch in Arches National Park Utah Double Arch in Arches National Park

Grand Teton & Yellowstone National Parks (Wyoming)

Warmwaterbronnen in alle kleuren van de regenboog, pruttelende poelen, zwaveldampen en geisers; allemaal redenen voor een bezoek aan Yellowstone! Yellowstone National Park bestaat uit een indrukwekkende verzameling geologische verschijnselen. Je bereikt alle bezienswaardigheden via de 229 kilometer lange Grand Loop Road, die in een 8-vorm door het park loopt. Een bezoek aan Yellowstone is extra bijzonder als je een zwarte beer, grizzly, bizon of wolf ziet.

In deze rondreis blijf je twee nachten in Yellowstone. Eerlijk is eerlijk: dat is echt het minimum. Yellowstone is zo groot als de provincies Groningen, Friesland en Drenthe samen. Je hebt ruim de tijd nodig om de highlights te zien en wat wandelingen te maken. Onderweg naar Salt Lake City kun je nog een tussenstop maken in Grand Teton National Park, dat direct ten zuiden van Yellowstone ligt. Hier wachten spitse bergpieken en de glinsterende Snake-rivier op je.

Geisers in Yellowstone National Park, Wyoming
Hot spring in Yellowstone, Grand Prismatic Spring Grand Teton National Park ligt direct ten zuiden van Yellowstone

Salt Lake City (Utah)

De eindbestemming van de reis is Salt Lake City, de hoofdstad van de staat Utah. Salt Lake City is het centrum van de mormoonse kerk, met Temple Square als hoofdkwartier. Dé bezienswaardigheid is de Salt Lake Temple.

Camperhuurders leveren afhankelijk van hun vluchtschema op de voorlaatste dag hun camper in en slapen de laatste nacht in een hotel. Autohuurders kunnen hun auto op de luchthaven inleveren, de dag van vertrek.

Salt Lake City is het hoofdkwartier van de Mormoonse kerk, op de foto de Temple

Zuidwest-Amerika & Yellowstone: rondreis zelf samenstellen

Wil jij ook zo'n gevarieerde reis maken, kijk dan snel hieronder en kies je reiswijze, reisrichting en aantal dagen. Wil je de route nog verder op maat maken? Open het routevoorbeeld en klik op 'Pas deze route aan' (in het submenu links in beeld). In onze routeplanner pas je je reis van A tot Z aan. Zo voeg je in een handomdraai een extra overnachting toe in een bepaalde plaats en kun je plaatsen toevoegen en verwijderen. PS De routeplanner werkt het beste op een computer of laptop!  Kies reiswijze, reisrichting en aantal dagen

Deze slimme camperreis door West-Amerika is een one-way die de grote afstanden behapbaar maakt. Onderweg van San Francisco naar Salt Lake City ontdek je de meest uiteenlopende landschappen. Je reist onder andere langs de adembenemende westkust, de bossen en watervallen van Yosemite National Park, roodgloeiende woestijnlandschappen in Zuidwest-Amerika en het vulkanische Yellowstone.

Grand Prismatic Sprin, YellowstoneMonument ValleyBryce CanyonGolden gate Bridge, San Francisco
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan