Top 10 excursies West-Amerika

bijgewerkt op di 30 mei 2023 9:00

Een spectaculaire helikoptervlucht maken boven de Grand Canyon, als een heuse cowboy te paard de Red Canyon verkennen of raften op de Colorado-rivier. Er is zoveel te doen in West-Amerika en het leuke is dat je heel veel vooraf bij ons kunt boeken. Dit is onze top 10 van excursies in West-Amerika!

1. Helikoptertour boven de Grand Canyon

Bekijk de Grand Canyon in vogelvlucht tijdens een spectaculaire helikoptervlucht. Vanuit de lucht geniet je van het adembenemende uitzicht over bijvoorbeeld het Kaibab National Forest en de Dragon Corridor: het diepste en breedste gedeelte van de Grand Canyon. Je hebt de keuze uit diverse vluchten die variëren in bestemming, prijs en duur. De helikoptervluchten gaan het hele jaar en zijn geschikt voor elke leeftijd.

Helikoptervlucht Grand Canyon

2. Antelope Canyon Tour vanuit Page

Het is een van de meest fotogenieke bestemmingen in Zuidwest-Amerika: Antelope Canyon! In een jeep hobbel je naar de kloof die onder invloed van water, wind en zand is gevormd. Na een korte afdaling met een Navajo-gids kom je aan in de kloof en kun je de mooiste plaatjes schieten. De excursie naar Antelope Canyon duurt gemiddeld anderhalf uur.

Antelope Canyon, Arizona

3. Colorado River Rafting vanuit Moab

Voel de kracht van de machtige Colorado-rivier als je met een roeiboot, raft of opblaasbare kajak het water trotseert. Je gaat een halve dag het water op en meert halverwege aan voor een heuse Amerikaanse ‘hot barbecue lunch’ op een ranch. Je vaart tijdens deze excursie over een relatief rustig stukje van de Colorado-rivier. Vooraf kun je je voorkeur doorgeven wat boottype betreft.

Colorado River Rafting, Moab Colorado River Rafting

4. Paardrijden in de Red Canyon

Wil je de geheimen van het Wilde Westen ontrafelen? Terwijl jij het paard de sporen geeft, vertelt de gids je alles over het cowboyleven van weleer en de prachtige omgeving van de Red Canyon (vlakbij Bryce Canyon). Onderweg zie je niets anders dan prachtige rode rotsen, bijzondere steenformaties en hoodoos. Je hebt de keuze uit verschillende paardrijtochten, variërend van 1,5 tot 4 uur.

Red Canyon Horseback Adventure

5. Whale Watching vanuit Monterey

Stap aan boord voor een 2,5 uur durende boottocht en ga op zoek naar grijze walvissen, orka’s, bultruggen en (blauwe) vinvissen die in de Monterey Bay leven. Houd je camera in de aanslag en vergeet niet om je warm aan te kleden! Hier lees je meer over de excursie walvissen spotten in Monterey.

Whale Watching Monterey

6. Universal Studios in Los Angeles

Universal Studios is de ultieme combi voor wie verzot is op pretparken én films. In dit park duik je in de wondere wereld van de Hollywoodfilms en krijg je een idee hoe ze gemaakt worden. Begin ‘s ochtends met de legendarische Studio Tour over het uitgestrekte terrein met de studio’s waar onder andere een aardbeving in scene wordt gezet. Aan actie geen gebrek: in de Universal Studios vind je een aantal bloedstollende attracties zoals Jurassic-Park the Ride.

Universal Studios, Los Angeles Universal Studios, Los Angeles

7. Jeeptour door Monument Valley

In Monument Valley lijkt het alsof je pardoes in een westernfilm bent beland. Een Navajo-indiaan neemt je tijdens deze 2,5 uur durende jeeptour mee naar indrukwekkende plekken als Three Sisters, John Ford Point en The Mittens en vertelt je onderweg alles over de cultuur en geschiedenis van de Navajo-indianen.

Monument Valley

8. Fietsen huren in San Francisco

Huur een fiets bij Fisherman’s Wharf en toer daarmee 24 uur door San Francisco. Trotseer als een echte Hollander de Golden Gate Bridge, dwaal rond door het Golden Gate Park of bezoek de drijvende huizen van Sausolito. Let op: de heuvels van San Francisco zijn heuse kuitenbijters, dus misschien kies je liever voor een elektrische fiets?!

Golden Gate Bridge, San Francisco

9. Grand Tour door Los Angeles

Welkom in de stad der engelen, waar alles draait om de filmindustrie! Tijdens een Grand Tour door Los Angeles zie je alle highlights van LA. Je maakt een bustocht door sterrenwijk Hollywood, het mondaine Beverly Hills en het inspirerende Venice Beach en Chinatown. Fotografeer de sterren van de Walk of Fame, vergaap je aan al het moois in de dure winkelstraat Rodeo Drive en bewonder de sterrenstekken van bekende filmsterren!

Downtown Los Angeles

10. Mesa Verde Tour

Stap terug in de tijd en neem een kijkje bij deze bijzondere grotwoningen in Mesa Verde. Rangers vertellen je boeiende verhalen over de oorspronkelijke bewoners van dat gebied, hun kunst en cultuur. De Mesa Verde Tour neemt een halve dag in beslag. Je wordt eerst per bus vervoerd, eenmaal aangekomen neemt een gids je mee over begaanbare paden naar de bouwwerken van Mesa Verde.

Mesa Verde, Colorado

Nog veel meer excursies

Wil je ook een excursie boeken bij je rondreis? Vraag je reisadviseur naar de mogelijkheden.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan