Antelope Canyon Tours

De Antelope Canyon bij Page bestaat uit twee delen: de Upper en de Lower Antelope Canyon. De twee nauwe kloven zijn uitgesleten door water en wind en zijn beide te bezoeken onder leiding van een gids. Bij de excursies die je bij ons boekt, is het geld voor het betreden van Navajo Nation al inbegrepen. Dit is vaak niet het geval als je zelf de tour boekt.

Goed om te weten: Arizona heeft geen Daylight Saving Time, Navajo Nation wel. Tijdens de zomertijd is het daarom in Navajo Nation één uur later dan in Page en de rest van Arizona. Heb je een tour geboekt? Op de bevestiging of op de website van de aanbieder kun je meestal zien welke tijd (welke tijdzone) je moet aanhouden. Het is niet toegestaan een tas mee te nemen. Alleen een camera, telefoon, fles water en eventueel medicijnen zijn toegestaan.

Upper Antelope Canyon
Met haar zandstenen wanden en een schitterende, mysterieuze lichtinval is de Antelope Canyon een van de meest fotogenieke bestemmingen in Zuidwest-Amerika. Je kunt kiezen voor de Upper Antelope Canyon, de Lower Antelope Canyon. Bij de Upper Antelope Canyon rijd je in een auto met vierwielaandrijving naar de kloof, die is gevormd door de kracht van water, wind en zand. Na een korte afdaling in de kloof kun je je camera tevoorschijn toveren om de mooiste plaatjes te maken. Er zijn verschillende tours, gemiddeld duren ze anderhalf uur. Je bent ongeveer vijftig minuten in de 400 meter lange kloof. Op de terugweg loop je bovenlangs de canyon terug naar de jeeps, een route van zo'n 800 meter door deels mul zand en enkele trappetjes. In totaal loop je tijdens deze tour circa 1,2 kilometer.

Upper Antelope Canyon - Prime Tour
De mooiste lichtinval heb je bij de Upper Antelope Canyon tijdens een prime-time tour, voor deze tickets betaal je iets meer. De tours zijn het hele jaar door beschikbaar en bezoekers van alle leeftijden zijn welkom. Voor kinderen tot zeven jaar geldt er een gereduceerd tarief.

Lower Antelope Canyon
Daarnaast is er die iets goedkopere Lower Antelope Canyon Tour. Hierbij kun je gewoon naar de ingang wandelen. Je daalt via trappen af in deze nauwe kloof. Ook binnen in de kloof is er wat hoogteverschil. Er valt minder zonlicht naar binnen dan in de Upper Antelope Canyon, maar de wanden zijn gevarieerder en de kloof is bovendien wat langer. De tour duurt circa 45 tot 60 minuten en je loopt tijdens deze tour ongeveer één mijl (1,6 km).

Tijdsduur:
een uur en 30 minuten
  • tour antelope canyon

  • tour antelope canyon

  • tour antelope canyon

  • tour antelope canyon

  • tour antelope canyon

  • tour antelope canyon

  • tour antelope canyon

  • tour antelope canyon

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan