Top 10 excursies West-Canada

bijgewerkt op wo 10 mei 2023 8:30

Is het jouw droom om te peddelen door de wateren rond Tofino, te zien hoe een beer een zalm vangt, walvissen te spotten of het eeuwenoude gletsjerijs van het Columbia Icefield met eigen voeten te betreden? Tijdens deze excursies ervaar je de overweldigende natuur van West-Canada volop. Dit is onze top 10 excursies West-Canada!

Yoho National Park, British Columbia

1. Discover Grizzly Bears in Banff/Canmore

Een bus neemt je in deze tien uur durende excursie mee naar de mooiste plekken rond Banff. Anders dan de naam doet vermoeden, neem je niet alleen een kijkje bij de grizzlyberen in het Grizzly Bear Refuge, maar sta je ook aan de voet van de 254 meter hoge Takakkaw Falls in Yoho National Park. Bij deze tweede hoogste waterval van Canada stort het water zich met donderend geraas de diepte in. Aansluitend laat je je bij Kicking Horse Mountain met een gondel naar boven voeren voor een schitterend uitzicht en een lunch in het hoogste restaurant van het land.

Takakkaw Falls Yoho National Park

2. Zipline Adventure vanuit Whistler

Deze excursie is met recht een avontuur te noemen! Als je je ogen open durft te houden terwijl je aan een zipline naar beneden zoeft, zie je de verborgen Fitzsimmons-beek en de pittoreske vallei tussen Whistler en de Blackcomb Mountains onder je liggen. Je hebt de keuze uit vijf kabelbanen en vier hangbruggen hoog boven de grond. De tour is geschikt voor iedereen die sportief en avontuurlijk is ingesteld, dus ook als je nog nooit hebt geziplined. Voorwaarde is wel dat je tenminste 6 jaar oud moet zijn en tussen de 30 en 125 kilogram weegt. Je kunt dagelijks deelnemen aan de 2,5 uur durende Zipline Adventure.

Zipline Adventure Whistler

3. Evening Wildlife Safari in Banff/Canmore

De omgeving van Banff is dé plek om wilde dieren te spotten. Tijdens deze spannende excursie ga je in de avondschemering op zoek naar de wapitiherten, dikhoornschapen en visarenden. Met een beetje geluk spot je zelfs beren en elanden. Een ervaren gids vertelt je ondertussen over de dieren, hun leefgebied en de nationale parken. Van half mei tot en met half oktober vertrekt deze twee uur durende wildlife safari die ook geschikt is voor kinderen: tot en met 5 jaar mogen ze gratis mee.

Wildlife Safari Banff

4. Family Friendly Rafting bij Clearwater

Hoe stoer is het om met je hele familie te gaan raften?! Tijdens deze familievriendelijke Raft Tour trotseer je milde stroomversnellingen, vaar je door vulkanische kloven van het Wells Gray Provincial Park en stop je onderweg op een onbewoond eiland waar je spelletjes kunt doen wat het ultieme survivalgevoel versterkt. Je moet minimaal 7 jaar oud zijn om deel te kunnen nemen aan de rafttocht voor de hele familie.

Family Friendly Rafting Clearwater

5. Wildlife Tour - Bears and Whales

Deze vier uur durende Wildlife Tour vindt plaats in de Discovery Passage, een gebied tussen Quadra Island en Vancouver Island. Dit gebied aan de westkust van Canada wordt beschouwd als één van de mooiste regio's om walvissen en beren te spotten. Tijdens deze tour heb je naast (grizzly)beren en walvissen, ook de kans om orka's, dwergvinvissen, dolfijnen, bruinvissen, zeeleeuwen en zeehonden te spotten. Het gebied staat ook bekend om haar indrukwekkende stroomversnelling met namen als 'Devils Hole' en 'Aaron Rapids'. Na Discovery Passage vaart de tour een stukje door naar Bute Inlet om te speuren naar beren en ander wildlife in hun natuurlijke leefomgeving.

Wildlife Tour - Bears and Whales Wildlife Viewing River Safari Blue River

6. Glacier Adventure bij Jasper

Aan de Icefields Parkway wacht je een coole excursie. Langs de Icefields Parkway tussen Banff en Jasper National Parks strekt zich het Columbia Icefield zich kilometers ver uit. Tijdens deze excursie trotseer je de witte ijsvlakte met de Ice Explorer, een voertuig dat over sneeuw en ijs kan rijden, en stap je uit voor een bijzondere gletsjerwandeling. Daarna word je met de shuttlebus naar de Glacier SkyWalk gebracht, een platform dat maar liefst dertig meter over de kloofrand uitsteekt. Het gedeelte met glazen bodem waar je 277 meter loodrecht naar beneden kijkt, vergt stalen zenuwen! Deze combi-excursie neemt in totaal zo’n 2,5 uur in beslag en kun je boeken tussen half april en half oktober. Deelname voor kinderen tot en met vijf jaar is gratis.

Ice Explorer Columbia Icefield Jasper

7. Grizzly Expedition bij Campbell River

Ga mee op deze avontuurlijke expeditie om zalm vangende grizzlyberen te spotten. De excursie neemt 7 uur in beslag en begint met een twee uur durende boottocht langs de schitterende kust naar Bute Inlet, waar je verwelkomd wordt door de Homalco First Nations. Vervolgens stap je in een minibus om het leefgebied van de grizzlyberen te verkennen. In de herfst komen ze in groten getale naar de rivier om zalm te vangen. De lunch wordt verzorgd door een lokale bakkerij. Je moet minimaal 12 jaar oud zijn om aan deze Grizzly Expedition deel te kunnen nemen.

Grizzly Expedition Campbell River

8. Johnstone Strait Whale Watching vanuit Telegraph Cove

Zeehonden, zeeleeuwen, gestreepte dolfijnen, bultruggen en dwergvinvissen. Het zou heel goed kunnen dat je deze dieren zomaar ziet zwemmen tijdens deze vier uur durende cruise vanuit Telegraph Cove. Deze kust staat bovendien bekend als de beste plek ter wereld om orka’s te spotten. De meeste kans om orka’s te zien maak je tussen half juli en eind september. De Johnstone Strait Whale Watching cruises vertrekken tweemaal per dag tussen half mei en begin oktober en duren ongeveer 3,5 uur.

Whale Watching Telegraph Cove

9. Kajakken in Tofino

Met een kajak peddel je door de beschermde binnenwateren rond Tofino, langs rotskusten en diverse eilandjes. Je meert aan bij Meares Island voor een natuurwandeling met een gids over de Big Tree Trail die je dwars door het eeuwenoude regenwoud leidt. Nadat je je zelf meegebrachte lunch hebt verorberd, peddel je terug naar Tofino. Onderweg houd je natuurlijk je ogen goed open, want er bestaat een kans dat je zeevogels, adelaars, bruinvissen of zeehonden ziet. De kajakuitrusting is bij de prijs van de vier uur durende kajakexcursie inbegrepen. Vooraf krijg je veiligheidsinstructies.

Kajakken Tofino

10. Whale Watching Cruise in Victoria

All aboard! Vanaf Victoria op Vancouver Island kun je tal van boottochten maken. Maar een van de indrukwekkendste is toch wel de Whalewatching cruise, waarbij je op zoek gaat naar orka’s, dwergvinvissen, grijze walvissen, bruinvissen en zeehonden. Je kunt kiezen om aan boord te stappen van een veertien meter lang schip of een Zodiac-speedboot. Beide tochten duren ongeveer drie uur en een bioloog vertelt je meer over de dieren en de omgeving. Een tocht met de Zodiac gaat er wat ruiger aan toe en is daarom niet geschikt voor mensen met rugklachten, kinderen onder de 6 jaar, senioren of zwangere vrouwen.

Whale Watching Cruise, Victoria

Nog veel meer excursies

Wil je ook een excursie boeken bij je rondreis? Neem dan contact op met een van onze reisadviseurs in Zwolle en vraag naar de mogelijkheden.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan