Wandelingen in West-Canada met jonge kinderen

West-Canada biedt een rijke variatie aan wandelroutes. De ene route is nog mooier dan de andere en je geniet van adembenemende uitzichten en prachtige natuur. Ook met jonge kinderen (0-2 jaar) kun je prima een (korte) wandeling maken, soms met een buggy, maar meestal met je kind(eren) comfortabel in de draagzak. Houd rekening met de hoogteverschillen in het landschap, hierdoor kan een wandeling van vier tot vijf kilometer maar zo twee of drie uren duren.

Valley of the Five Lakes, Jasper National Park

Valley of the Five Lakes, Jasper National Park

Lengte: 4,6 kilometer (retour)
Duur: 2 - 3 uur
Hoogtemeters: 66 meter

De wandeling door de Valley of the Five Lakes behoort tot een van de mooiste wandelingen in Jasper National Park. Je loopt langs vijf kraakheldere en bijzonder gekleurde meren, terwijl op de achtergrond hoge bergen en groene bomen de horizon opsieren. We raden aan de route met de klok mee te lopen en jonge kinderen in een draagzak mee te nemen. Het wandelpad is onregelmatig en stijgt en daalt als je langs de vijf meren loopt. De jongsten in de draagzak hobbelen tijdens het lopen vaak lekker in slaap.

Wapta Falls, Yoho National Park

Wapta Falls, Yoho National Park

Lengte: 4,6 kilometer (retour)
Duur: 1,5 - 2 uur
Hoogtemeters: 30 meter

De brede Wapta Falls bereik je door een wandeling over een zandpad in het bos. De boomwortels maken het wandelpad niet geschikt voor een buggy, maar met een draagzak kun je de watervallen goed bereiken. Het bijzondere aan deze 30 meter hoge waterval is dat je regelmatig kleurrijke regenbogen ziet in de nevel. Een prachtig gezicht!

Wandel de Skunk Cabbage Trail in Revelstoke

Skunk Cabbage Boardwalk, Mount Revelstoke National Park

Lengte: 1,2 kilometer (retour)
Duur: 1 uur
Hoogtemeters: geen tot weinig

Een houten vlonderpad, geschikt voor buggy's maar smal, leidt je door een dichtbegroeid en groen moeras. Spot (en ruik!) jij op dit pad de skunk cabbage oftewel de stinkdierkool? Kijk dan uit naar deze imposante rood paarse plant. Houd ook je ogen open voor bevers en muskusratten.

Grassi Lakes, Canmore

Grassi Lakes, Canmore

Lengte: 4 kilometer (retour)
Duur: 1,5 - 2 uur
Hoogtemeters: 125 meter

Wow! De twee Grassi Lakes hebben een bijna onwerkelijke groenblauwe kleur en liggen in een bosrijke omgeving. Kenmerkend voor deze wandeling is dat er een makkelijke en moeilijke route wordt aangegeven. De zogenaamde makkelijke route gaat stijl omhoog, terwijl de moeilijke route via smalle paadjes met losse stenen en water meer geleidelijk omhoog gaat. Bepaal zelf wat jij de moeilijke of makkelijke route vindt. Veel wandelaars nemen de makkelijke route heen en de moeilijke route terug, waar je op de terugweg geniet van een prachtig uitzicht op de Bow Valley. Wij raden aan jonge kinderen in een draagzak mee te nemen, omdat de routes niet geschikt zijn voor buggy’s.

Wandeling met buggy in de Johnston Canyon

Johnston Canyon, Banff National Park

Lengte: 2,4 kilometer (retour, Lower Falls)
Duur: 1 - 1,5 uur
Hoogtemeters: 50 meter

Lengte: 4,8 kilometer (retour, Upper Falls)
Duur: 2 - 2,5 uur
Hoogtemeters: 120 meter

Wandel door de ruige Johnston Canyon tussen steile rotswanden en langs turkooizen water. Het eerste stuk van de wandeling, naar de Lower Falls, loopt voor een groot gedeelte over aangelegde houten wandelpaden met een reling en is geschikt voor de buggy. Let wel, het pad is wat smal als je tegenliggers tegenkomt. Nadat je de Lower Falls hebt bewonderd, kun je doorlopen naar de Upper Falls. Deze route is iets zwaarder en minder geschikt voor de buggy, maar prima te doen met je kind(eren) in een draagzak.

Struin rond in Victoria, Vancouver Island

Wandelen in Vancouver en Victoria

Verken steden als Vancouver en Victoria (Vancouver Island) te voet, neem de buggy mee, en dompel jezelf onder in de Canadese stadscultuur. Vancouver is een van de leukste steden van Canada en Victoria claimt Engelser te zijn dan Engeland.

Buikdragers, rugdragers en buggy's

Sommige paden kun je prima met een buggy bewandelen, vaak neem je deze al mee van huis om bijvoorbeeld op de luchthaven te gebruiken. Andere paden vragen om een buik- of rugdrager om je soepel over het wandelpad voort te bewegen. Voor hele jonge kinderen (onder de 1 jaar) kun je een draagdoek of buikdrager gebruiken, voor kinderen tot 3 (soms wel tot 4 jaar) kun je een rugdrager ophijsen. Je kind zit veilig, kan zelf rondkijken en jij hebt je handen vrij.

Wil jij met jouw gezin naar West-Canada?

Bekijk onze kidsroute met leuke tips: Kids go Canada

9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan