7 winterse excursies in Canada

bijgewerkt op di 26 sep 2023 11:00

Dat je tijdens een wintersportvakantie in Canada niet alleen maar de berg af hoeft te glijden op ski’s of op je snowboard bewijzen deze gave winterse excursies. Van een wel heel bijzondere sledetocht met husky’s tot een ijzig avontuur in de bevroren Maligne Canyon. Dit zijn onze favoriete 7 winterse excursies in Canada!

Winterwonderland Canada

1. Segway tour - Edmonton

Ontdek Edmonton op een unieke manier! Wist je dat je met een stoere Segway ook over sneeuw kunt rijden? Mét winterbanden wel te verstaan. Boek je deze excursie dan rijd je met een Segway door River Valley Park. Dit is het grootste stadspark van Noord-Amerika en ligt in hartje Edmonton. Na een korte introductie ga je op pad met een ervaren gids en cross je een uur lang door het winterse landschap.

7 winterse excursies Canada
Edmonton in de winter

2. Wildlife Discovery – Jasper

Jasper National Park ligt niet alleen in een oogverblindend berglandschap, het is ook het leefgebied van veel wildlife! Terwijl jij rondspeurt naar dikhoornschapen, coyotes, wolven en elanden vertelt een ervaren gids je over de unieke planten en dieren die in het gebied leven en hoe ze overwinteren. Tijdens de ochtendexcursie Wildlife Discover bezoek je ook de beroemde Athabasca Valley waar je een korte wandeling maakt.

Tijdens de Wildlife Discovery speur je naar wildlife
Misschien kom je oog in oog te staan met een dikhoornschaap

3. Maligne Canyon Icewalk – Jasper

Bind je stijgijzers onder! Tijdens dit ijzige avontuur ontdek je Maligne Canyon te voet. Via een pad met zes bruggen word je getrakteerd op telkens weer een ander spectaculair uitzicht op de kloof en de Maligne Canyon. Ondertussen vertelt een gids je van alles over het landschap. De Maligne Canyon Icewalk is inclusief een ervaren begeleider, transfers en het gebruik van waterdichte laarzen met stijgijzers.

Bind de stijgijzers onder voor de bijzondere Maligne Canyon Icewalk Maligne Canyon Icewalk, Jasper

4. Johnston Canyon Icewalk – Banff

Je kijkt je ogen uit als je door de Johnston Canyon wandelt: de metershoge watervallen zijn veranderd in lichtblauw ijs en je wordt omringd door meterslange ijspegels. Terwijl jij op je stijgijzers de gladde ondergrond trotseert, vertelt de ervaren gids je alles over het ontstaan van deze smalle kloof. De wandeling brengt je van de Upper naar de Lower Falls en een kleine grot. Bij de Icewalk zijn stijgijzers inbegrepen zodat je grip hebt op de bevroren bodem en watervallen. Let goed op tijdens je transfer naar de Johnston Canyon: onderweg kun je namelijk wilde dieren tegenkomen! In totaal duurt de Johnston Canyon Icewalk 3,5 tot 4 uur.

Bij Banff kun je bijzondere Johnston Canyon Icewalk maken Johnston Canyon Icewalk, Banff

5. Hondensledetocht – Jasper

Stap in voor een unieke trip in de slee die wordt voortgetrokken door enthousiaste husky’s! De tocht voert je door de vallei bij Valemount dat zich op zo’n anderhalf uur rijden van Jasper bevindt. Spoor je eigen team van husky’s aan of relax als een passagier onder een dekentje. Ondertussen is het alleen maar genieten van het winterse landschap dat aan je voorbij trekt. Om zeker te zijn van een plekje raden we je aan om deze excursie vooraf bij ons te boeken. De hondensledetocht is inclusief transfers, ervaren begeleiding en het gebruik van dekens.

Hondesledetocht bij Jasper
Een hondesledetocht is een onvergetelijke ervaring

6. Bubbles Tour - Abraham Lake (Jasper National Park)

Een helikopter laat je zweven boven de indrukwekkende pieken van de Rockies. Om daarna te landen bij het nog indrukwekkender Abraham Lake. In de winter heet dit meer ook wel 'Bubble Lake', vanwege de zeer fotogenieke - de naam zegt het al - bubbels in het bevroren meer. Je krijgt speciale sneeuwschoenen om de tocht naar Abraham Lake te volbrengen. Krijg je het nog niet warm genoeg van dit fotogenieke spektakel? Ook een warme lunch en een kop warme chocolademelk zijn inbegrepen.

Abraham Lake in Jasper

7. Heliskiën of heliboarden – Banff of Whistler

Hoe tof is dat? Een spectaculaire helikoptertocht in combinatie met skiën of snowboarden. En dat alles in de fantastische droge poedersneeuw van de Rocky Mountains! Voor deze bijzondere excursie moet je een medium tot (zeer) gevorderde wintersporter zijn. Natuurlijk begeleidt een ervaren wintersportgids je tijdens de helitocht waarbij je 3 afdalingen (runs) maakt. In Panorama, op zo'n 3 uur rijden vanaf Banff, kun je fantastisch heliskiën of -boarden. De transfer is bij de excursie inbegrepen, net als ski- of snowboardmateriaal, ontbijt en een picknicklunch. Ook in Whistler kun je zo'n spectaculaire excursie heliskiën of heliboarden boeken!

Heliskiën bij Banff
Voor gevorderde wintersporters is dit de ultieme uitdaging!

Ook op wintersport in Canada?

Wil je ook skiën in de beroemde poedersneeuw in de Canadese Rocky Mountains? Dan hebben we een paar hele fijne winterse rondreizen voor je.

24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan