Top Trails: Angels Landing

bijgewerkt op di 2 jan 2024 8:55

Beroemd en berucht is de wandeling naar Angels Landing in Zion National Park (Utah). Beroemd vanwege het fabelachtige uitzicht vanaf de rotsklif, die 453 meter boven de Virgin-rivier uittorent. Berucht door de steile hellingen, smalle paden en het niet geringe gevaar waarmee je soms oog in oog komt te staan. Angels Landing is beslist geen wandeling voor mensen met hoogtevrees, maar wie sportief is aangelegd en een inspanning wil leveren voor een schitterend uitzicht, moet het zeker eens proberen.

Big Bend vanaf Angels Landing

Angels Landing

 • Waar: Zion National Park, Utah (West-Amerika)
 • Lengte: 8,7 km retour
 • Hoogtemeters: 453
 • Tijd: 4 à 5 uur
 • Beste tijd: maart - oktober. In de zomer ’s morgens vroeg.
Angels Landing wandeling, Zion National Park Klim naar Angels Landing, Zion National Park

Start de trail

Je start je wandeling bij de bushalte The Grotto. Daar steek je de brug over en volg je het zandpad langs de Virgin-rivier. Via een verhard pad zigzag je de eerste meters omhoog. Dat is even pittig, maar met elke stap en elke bocht wordt het uitzicht over het landschap beneden je indrukwekkender. De echte klim komt na een kilometer of twee. Via een serie haarspeldbochten, toepasselijk “Walter’s Wiggles” genaamd, win je in korte afstand een flink aantal hoogtemeters. Je beloning is Scout Lookout, waar je een schitterend uitzicht hebt over de Virgin-rivier en het weidse landschap van Zion National Park.

Walter's Wiggles Angels Landing, Zion National Park Scout Lookout, Angels Landing, Zion National Park

IJzeren kettingen

De ware durfal hiket nu verder naar de echte uitdaging. Het wandelpad is overgegaan in een serie gladde rotsplaten (“slickrocks”) waar je overheen moet klimmen en klauteren. IJzeren kettingen die als leuning dienen, wijzen je de weg naar de top. Veel wandelaars vinden de smalle bergkam met de boom het spannendste stuk, omdat zowel links als rechts van je diepe afgronden zijn. Niet naar beneden kijken dus, en concentreer je op waar je je voeten neerzet, maar vergeet niet te genieten van deze bijzondere ervaring.

Klim Angels Landing, Zion National Park Laatste kilometers Angels Landing, Zion National Park

Genieten maar!

De laatste kilometer stijg (en daal) je nog een aantal meters over de bergkam die soms smal en dan weer wat breder is. Pas als je denkt dat het einde écht niet meer komt, is de traktatie in zicht: het uitzicht over de Zion Canyon met daarin de schitterende Virgin-rivier. Op de brede top is genoeg plaats om te pauzeren, het uitzicht van 360 graden goed te fotograferen en natuurlijk trots te zijn op je geleverde prestatie.

Top uitzicht Angels Landing, Zion National Park Uitzicht Angels Landing, Zion

Waarom "Angels Landing"?

De trail naar Angels Landing dankt zijn naam aan oud-minister Frederick V. Fisher. Hij verkende Zion in 1916. Toen hij de hoge monoliet zag, riep hij verbaasd uit dat deze zo hoog was dat er alleen een engel op zou kunnen landen.

Laatste tips

 • Zion National Park ligt in de woestijn, dus neem voldoende water mee voor onderweg! Eén liter per persoon is zeker niet te veel.
 • Neem ook iets te eten mee, het uitzicht aan de top maakt hongerig! En de klim ernaartoe natuurlijk ook.
 • Ben je in de zomermaanden (juni - september) in Zion? Ga dan vroeg in de ochtend op pad om de ergste hitte voor te zijn.
 • Draag stevige schoenen. Wandel- of hardloopschoenen zijn een must om voldoende grip te hebben op de soms gladde rotsen.
 • Tegenliggers? Zoek een breed stuk waar je veilig kunt staan en laat de ander passeren. Klim niet op gladde rotsen of vage trappetjes! Haast is nergens voor nodig, veiligheid staat altijd voorop!
 • Twijfel je of je naar Angels Landing wil? Op YouTube staan filmpjes van andere wandelaars. Bekijk er een en je weet of je de wandeling aandurft. Zo niet, dan zijn er genoeg andere prachtige trails, zoals The Riverwalk/The Narrows.
 • Let op dat Angels Landing werkt met een loterijsysteem!
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan