Emma Broekhuizen

Vroeger plakte Emma haar reisdagboek vol met bloemetjes en bonnetjes. Tegenwoordig staat 'ie online en vol met foto's en muziek. Als tekstschrijver voor Tioga Tours produceerde Emma stapels artikelen over steden, dorpen, natuurparken en geschiedkundige kwesties in Amerika en Canada. Nu, als communicatiemedewerker, verslindt ze Lonely Planets, reisprogramma's en travelblogs. Op beurzen voorziet ze je graag van reisadvies of een regiopresentatie. Intussen weet ze behoorlijk wat van deze twee landen! Na haar campertrips door West-Amerika en Yukon is haar honger om de wereld te zien nog lang niet gestild.

Emma

Blogs van Emma Broekhuizen

10x Texas, deel 2

Thu 10 May 2018 10:00

De Amerikaanse staat Texas is zo uitgestrekt dat het een land op zich lijkt. Het landschap varieert van bergen, kloven en grotten tot platte prairies, woestijn en stranden. Naast steden met Spaanse missieposten, moderne wolkenkrabbers en Mexicaanse invloeden zijn er cowboydorpen met rodeo’s en linedances. Kortom: genoeg vermaak voor een complete vakantie. In deze tweedelige blogserie zoomen

10x Texas, deel 1

Sun 6 May 2018 10:00

De Amerikaanse staat Texas is zo uitgestrekt dat het een land op zich lijkt. Het landschap varieert van bergen, kloven en grotten tot prairies zo plat als een pannenkoek, woestijn en stranden. Naast steden vol Spaanse missieposten, moderne wolkenkrabbers en Mexicaanse invloeden zijn er cowboydorpen waar je kunt genieten van rodeo en linedance. Kortom: Texas biedt genoeg vermaak voor een com

Reis in beeld: Alaska Adventure

Thu 12 Apr 2018 9:00

Diepblauwe fjorden, fonkelende gletsjers en uitgestrekte toendra: in Alaska wacht er ongerept natuurschoon op je. Tijdens de rondreis Alaska Adventure vaar je over de Prince William Sound, speur je naar beren in Katmai National Park, hike je naar Exit Glacier en ga je op expeditie over de Matanuska Glacier. Natuurlijk bewonder je ook Mount Denali: de hoogste berg van Noord-Amerika. Deze ron

Vervoer airport-downtown

Tue 10 Apr 2018 8:00

Na een lange vlucht land je in Los Angeles, San Francisco, Las Vegas of Denver. Je reis door West-Amerika kan beginnen! Eerst een klein obstakel: hoe kom je nou met je jetlag én je koffers vanaf de luchthaven bij je hotel in het stadscentrum? In deze blog: tips voor je vervoer van airport naar downtown.

7x Provincial Parks

Tue 3 Apr 2018 8:00

Canada's grote publiekstrekkers zijn Banff en Jasper in het westen en Saguenay-St. Lawrence in het oosten. Minder reizigers weten dat Canada ook rijk is aan Provincial Parks. Deze natuurparken zijn over het algemeen een stuk kleinschaliger en minder druk bezocht, maar zéker niet minder mooi. Dit zijn onze favorieten.

Alternatieve campings Zuidwest-Amerika

Thu 8 Feb 2018 8:00

Tijdens je camperreis door Zuidwest-Amerika overnacht je op campings. De mooie natuurcampings binnen de nationale parken zijn snel volgeboekt, zeker in het hoogseizoen. Daarom in deze blog: alternatieve campings voor populaire plaatsen in Zuidwest-Amerika. Ook voor deze campings raad ik je aan om ruim van tevoren te reserveren.

Top 5 bezienswaardigheden Yellowstone National Park

Sun 17 Dec 2017 10:00

Yellowstone National Park prijkt met zijn kleurrijke hot springs, stomende geisers en bizons bovenaan ons lijstje favoriete parken. Yellowstone pruttelt, dampt, stoomt en schittert. In deze blog lees je alles wat je moet weten over dit National Park, inclusief vijf populaire bezienswaardigheden.

Reis in beeld: Route des voyageurs

Sat 11 Nov 2017 8:00

Oost-Canada is de ideale bestemming voor wie houdt van natuur, maar ook graag steden bezoekt. Hier geen wildernis van bergen en meren zoals in het westen, maar historische en verfijnde steden, glinsterende meren en een ruige kustlijn. Ga je mee met de 22-daagse rondreis Routes des Voyageurs? Wij starten in Montréal, maar beginnen in Toronto kan ook.

Transfers camperhuur

Tue 25 Jul 2017 8:00

Verhuurlocaties van camperverhuurders liggen vaak buiten het centrum omdat er een groot terrein nodig is om alle campers te stallen. Sommige camperverhuurders bieden transfers aan, andere niet. Hoe kom je nou vanaf je hotel bij het verhuurstation? Dat verschilt per verhuurder én per locatie. Hieronder staat een beknopte uitleg. Klik op ‘Lees verder’ om de volledige informatie te zien.

Camperhuur: de eerste dag

Sat 8 Jul 2017 9:00

Je camperavontuur door Amerika of Canada staat op het punt te beginnen. Hoe gaat dat nou, die eerste dag met de camper? Hoe kom je bij het verhuurstation, wanneer doe je de boodschappen en hoe richt je de kastjes goed in? In deze blog lees je praktische informatie over de eerste dag met je camper.

Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in Zwolle.
Meld je gratis aan!