Top 5 bezienswaardigheden Zion National Park

bijgewerkt op za 8 apr 2023 8:00

Een plek waar je de zonsopgang beleeft zoals je hem nog nooit hebt gezien. Een plek waar de hemel 's nachts bezaaid is met talloze sterren. Of je nou met je voeten in het water van The Narrows staat of het spectaculaire uitzicht hogerop zoekt. Zion National Park is met zijn gigantische rode rotsen en dichtbegroeide valleien zoveel meer dan een gewoon park. Hieronder zetten we de vijf meest bijzondere bezienswaardigheden op een rijtje. En een beetje extra.

Zion in het kort

  • Waar: Utah, Verenigde Staten
  • Beste reistijd: Voor- en najaar (ga in de zomer in de vroege ochtend/late middag op pad)
  • Aantal dagen: Eén tot twee
  • Good to know: Vervoer (zie hieronder)

5 tips voor Zion

1. Zion Canyon Scenic Drive

Zion Parkweg, Utah

Dé weg door Zion National Park. Dit is niet zomaar een autoroute. Tien kilometer lang kijkplezier, bezienswaardigheden en uitzichtpunten. Vergaap je op iedere hoek van de kronkelige route aan de volgende berg die boven je uit torent. Of stop bij één van de uitzichtpunten om je te verwonderen over de meters ravijn langs de rand van de weg en de woeste natuur. Van half maart tot eind oktober rijd je hier met de shuttlebus langs en biedt de route je talloze uitstappunten. Daarnaast vind je onderweg het beginpunt van spectaculaire wandelroutes.

2. Zion Canyon Visitor Center

Shuttlebus, Zion National Park

Het bezoekerscentrum is niet de meest spannende attractie, maar wel een must bij een bezoek aan Zion. Het is de eerste stop aan de Zion Canyon Scenic Drive. Je kunt er informatie inwinnen over de omgeving, de trails die je kunt lopen en ook kun je je inschrijven voor activiteiten onder leiding van een park ranger. In één adem met het informatiecentrum noemen we ook alvast de tweede stop op de route van de Scenic Drive, namelijk het Zion Human History Museum. Hier vind je meer uitleg over de geschiedenis van Zion.

3. Weeping Rock

Weeping Rock, Zion National Park

Better bring your poncho, want Weeping Rock doet zijn naam eer aan. Deze rotswand bevat meerdere plekken waar het water uit gutst. Hierdoor loop je bij een bezoek vrijwel altijd een nat pak op, maar dat is natuurlijk onderdeel van de ervaring. Het water voedt de begroeiing op en om de rots: je ziet er veel hangende tuinen. Tip: Bij Weeping Rock begint de zeer uitdagende Observation Point Trail (hieronder meer over deze trail).

4. River Side Walk Trail

River Side Walk Trail Zion National Park

Een route die zich bij uitstek leent voor een wandeling mét kinderen. Dit verharde pad is 3,5 kilometer retour en loopt langs de Virgin-rivier. Wie weet spot je nog een schattige eekhoorn, of kijk je alleen maar omhoog naar de grote rotswanden naast je. Een beloning voor de kleine waterliefhebbers in het gezelschap: aan het eind van de route kun je pootjebaden in de rivier. Daarnaast is de route geschikt voor kinderwagens of rolstoelen.

5. The Narrows

The Narrows in Zion National Park

Aan het eind van de River Walk, waar het pad ophoudt, begint de Narrows. Dit is een wandeling die niet langs, maar door het water loopt. Zo beleef je een kloof als nooit tevoren, terwijl gigantische bruine en oranje rotsen om je heen opduiken. Geniet van de bijzondere lichtinval door de kloof, waardoor iedere hoek een fotogenieke plek is. Let op: Bij heftige regenval kan het gebied te maken krijgen met overstromingen. Goede schoenen die tegen water kunnen en een stok voor je balans zijn geen overbodige luxe. Win hierover informatie in bij informatiecentrum.

Bonustip voor de fanatiekeling: Angels Landing

Angels Landing in Zion National Park

Een van de bekendste trails, beroemd én berucht. Angels Landing in Zion is niet voor de mensen met hoogtevrees. Of misschien mensen die überhaupt bang zijn aangelegd. De route is 8,7 kilometer retour, maar trek er rustig vijf uur voor uit. Je gaat langs haarscherpe bochten en smalle paadjes omhoog naar het punt waar de trail zijn naam aan dankt. De man die Angels Landing ontdekte riep verbaasd uit dat het ‘’hier zo hoog was, dat alleen een engel hier kon landen’’. Een goed alternatief is de steilere (maar beter toegankelijke) Observation Point Trail. Deze tocht duurt langer en je maakt meer hoogtemeters, met één nog spectaculairder uitzicht als beloning!

Belangrijk: Vervoer van en naar Zion

Shuttlebus in Zion

Je kan niet het gehele jaar door zelf de Zion Canyon Scenic Drive rijden. Je parkeert de auto of camper vanaf half maart tot eind oktober op een locatie bij de ingang van het park vanwaar de (gratis)shuttlebus je verder brengt.  Ook naar Zion? Bekijk deze route!

De klassieke camperrondreis door Zuidwest-Amerika en langs de westkust. Vanuit San Francisco reis je per camper langs de mooiste bezienswaardigheden in het zuidwesten van de VS. Je ziet de watervallen van Yosemite, de woestijnen van Nevada en Utah en de indianenreservaten van Arizona. Ook reis je met de camper langs de Amerikaanse westkust over de indrukwekkende Pacific Coast Highway. Je verblijft tijdens deze camperreis op een aantal plaatsen twee nachten, dus je hebt voldoende tijd om alles goed te bekijken en te beleven.

Hollywood SignMoabCable Car, San FranciscoYosemite

Ook leuk om te lezen

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan