Campings reserveren in Amerikaanse National Parks

door Onze redactie do 4 feb. 2016 12:51 bijgewerkt op ma 14 feb. 2022 11:50

Als je tijdens je reis door de VS in een National Park wil overnachten, is het raadzaam om ruim van tevoren je kampeerplaats te reserveren. Ook als je reist buiten het hoogseizoen. Campings reserveren in Amerikaanse National Parks gaat via de website www.recreation.gov. Maar... hoe doe je dat nou precies?

Campings reserveren

Waarom reserveren?

Campings in nationale parken zijn vaak snel vol. Deze kampeerplaatsen liggen namelijk op prachtige plaatsen, vaak midden in de natuur. Omdat de voorzieningen er eenvoudig zijn, is je overnachting relatief goedkoop: circa $18-30 per voertuig per nacht. Amerikanen en toeristen weten hun plek naar deze campings gauw te vinden. Lees vast onze blog over handige zaken om te weten over campings.

Wanneer moet je reserveren?

Meestal kun je campings in nationale parken al een half jaar van tevoren reserveren via recreation.gov (overheidswebsite). Op 1 januari kun je reserveren tot met aankomst op 1 juli. Op 2 januari kun je reserveren voor de nacht van 2 op 3 juli. Enzovoorts.

Uitzonderingen: Yellowstone en Yosemite

Yellowstone en Yosemite zijn uitzonderingen. De campings in Yellowstone worden niet allemaal door de National Park Service/overheid beheerd en daardoor gelden andere regels. Onder andere Madison Campground, Canyon Campground en Fishing Bridge RV Park worden door een extern bedrijf gerund. Ga voor info en reserveren naar https://www.yellowstonenationalparklodges.com. Deze campings zijn soms al meer dan een jaar van tevoren te reserveren en raken vaak snel volgeboekt. In Yosemite komen elke vijftiende van de maand de kampeerplekken beschikbaar voor aankomst 4 t/m 5 maanden later. Er ontstaat dan een ware run op kampeerplekken. Zorg dat je goed voorbereid bent en doe je voordeel met onze tips over campings reserveren in Yosemite. We raden aan om campings in nationale parken altijd te reserveren. Als je verzekerd wilt zijn van een plekje, reserveer je zo vroeg mogelijk. De campings zijn heel populair en raken vrijwel altijd volgeboekt, helemaal in de zomervakantie en weekenden.

Reserveren campgrounds Sequoia

Na sluitingen als gevolg van onder andere bosbranden, werken ze in Sequoia aan het herstellen van parkcampings. Bekijk het overzicht van campings op nps.gov/seki. Hier zie je staan welke campings wanneer open zijn en of ze te reserveren zijn. De te reserveren campings kun je één maand voor aankomst reserveren via recreation.gov.

Yosemite National Park

De camping in het nationale park is vol, wat nu?

Er zijn genoeg alternatieve campings buiten de nationale parken. Deze campings hebben meer voorzieningen (denk aan wifi, zwembad) en zijn daarom iets duurder. Deze campings hanteren allemaal hun eigen reserveringsprocedure. Kijk op de website van de betreffende campings voor meer informatie. In onze campingdatabase vind je contactgegevens, adressen en camping-beoordelingen.

Stap voor stap: campings reserveren bij recreation.gov

Hieronder lees je hoe je campings reserveert in nationale parken via www.recreation.gov. Let op! Deze website heeft onlangs (januari 2022) een update gehad. Sommige zaken werken nog niet goed. Zo kan het gebeuren dat je meerdere keren opnieuw je gegevens moet invullen. Kijk dus altijd goed of de aankomst- en vertrekdata en het campertype plus de lengte (in feet) staan ingevuld. Ook laadt de kalender met de beschikbaarheid erg traag.

Account aanmaken

 1. Ga naar www.recreation.gov
 2. Maak eenmalig een account aan door te klikken op ‘Sign Up’, rechtsboven in je scherm. Zie de gele markering in de foto hieronder (klik op de foto om hem te vergroten).
 3. In het scherm dat verschijnt, vul je de gevraagde gegevens in. Begin je telefoonnummer met +31 en laat vervolgens de eerste 0 van het netnummer of van 06- weg. Kies weer voor 'Sign up'.
 4. Ga naar je Inbox en open de e-mail die je hebt gekregen van recreation.gov. Maak een wachtwoord aan.
Campings reserveren in National Parks

Een camping vinden

 1. Nadat je je wachtwoord hebt aangemaakt, kom je weer op www.recreation.gov
 2. Klik op 'Camping & Lodging', zie de voorbeeldfoto hierboven, oranje markering.
 3. Typ in de balk in het midden het park waar je een camping zoekt, of zoek op een specifieke camping als je er al een in gedachten hebt. Typ bijvoorbeeld: Bryce Canyon National Park. Er verschijnen suggesties onder de balk, klik de goede aan.
 4. Als je met een camper reist, kies je nu bij 'Ways to stay' voor 'RV Camping'. Voer bij check-in en check-out de gewenste data in. Klik op 'Search'.
 5. Er verschijnt een nieuw scherm (zie foto hieronder) met beschikbare campings op jouw data. Kijk in de lijst of er een camping in het gekozen park tussen staat. Zie de oranje vakjes: er worden ook nabijgelegen campings getoond. In ons voorbeeld is het de eerste camping North Campground. Dit is een camping in Bryce. De tweede camping is een camping in een nabijgelegen gebied (zie markering op de foto). Staat er géén camping in het gekozen park tussen, dan is er geen beschikbaarheid op jouw data. Klik dan op de tekst in het gele vakje (hier: '2 campings') om te kijken wanneer er wel beschikbaarheid is.
 6. Je selecteert een camping uit de lijst door erop te klikken. In dit voorbeeld gaan we reserveren bij North Campground.
Campings reserveren in National Parks

Een kampeerplaats kiezen

 1. Je hebt op de camping van je keuze geklikt. Je komt in een nieuw scherm terecht.
 2. Kijk bovenaan of je je data nogmaals moet invullen, vaak heeft het systeem dit niet onthouden. Vul ook de andere gegevens in. Het is belangrijk om de info over je camper direct in te vullen, omdat er anders plekken worden getoond die niet geschikt zijn voor jouw camper. Klik op 'Site types' en kies 'RV'. Klik op 'Apply'. Klik daarna op Equipment (vink RV/Motorhome aan en klik op 'Apply') en klik tot slot ook op 'More filters' om de lengte van je RV in te voeren. Daarna klik je rechtsonder in het blokje weer op 'Apply'. Het kan even duren voordat alles is geladen en wordt getoond, vooral het laden van de kalender kan even duren.
 3. Er verschijnt nu links een plaats-overzicht en rechts een kaart (zie afbeelding hieronder). De A-tjes in het overzicht aan de linkerkant geven aan dat een plek Available (beschikbaar) is, net als de blauwe campertjes op de kaart. Wanneer je de beschikbare plekken aanklikt, kun je bij 'View Details' onder andere foto's van de kampeerplek bekijken, de maximale toegestane voertuiglengte zien en de faciliteiten (hook-up ja of nee).
Campings reserveren in National Parks

Een plaats reserveren

 1. Wanneer je tevreden bent over de plek, kun je je boeking compleet maken. Dit doet je door op de blauwe button 'Add to chart' te kiezen.
 2. Nu kom je in een scherm waarin je nog enkele gegevens moet invullen, waaronder het aantal personen (Group Size), het type voertuig (een C- of A-klasse camper is een RV), het aantal feet en het aantal voertuigen (meestal 1). Vergeet bij Postal Code niet 'is international' aan te vinken. Het vakje 'Apply a Pass discount' kun je negeren, tenzij je één van de betreffende passen hebt (dit is vaak niet het geval). Nadat je alle gegevens hebt ingevuld klik je onderaan op 'Proceed to Cart'.
 3. Scroll naar beneden en zet een vinkje voor ‘I have read and agree to this important information'.
Campings reserveren in National Parks

Payment Info

Controleer in de stap 'Shopping Cart' of alle gegevens kloppen. Klik hierna op 'Proceed to payment'. Vul je creditcardgegevens in, zoals je naam, het kaartnummer en de beveiligingscode. Vermeld ook wanneer je creditcard vervalt. Alles ingevuld? Klik dan op 'Next'. Wanneer de betaling is afgerond ontvang je een boekingsbevestiging. Controleer hier ook nog eens de gegevens, vooral de datum. Je kunt contact opnemen met Recreation.gov indien er iets mis is met je reservering. Campingreserveringen zijn altijd je eigen verantwoordelijkheid. Uiteraard staan wij wel voor je klaar met raad, daad en advies!

Aanbevolen artikelen:

Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!