Campings reserveren in Amerikaanse National Parks

door Onze redactie do 4 feb. 2016 12:51 bijgewerkt op do 18 jan. 2018 19:50

Als je tijdens je reis door de VS in een National Park wil overnachten, is het raadzaam om ruim van tevoren je kampeerplaats te reserveren. Ook als je reist buiten het hoogseizoen. Campings reserveren in Amerikaanse National Parks gaat via de website www.recreation.gov. Maar... hoe doe je dat nou precies?

Campings reserveren

Waarom reserveren?

Campings in nationale parken zijn vaak snel vol. Deze kampeerplaatsen liggen namelijk op prachtige plaatsen, vaak midden in de natuur. Omdat de voorzieningen er eenvoudig zijn, is je overnachting relatief goedkoop: circa $18-30 per voertuig per nacht. Amerikanen en toeristen weten hun plek naar deze campings gauw te vinden. Lees vast onze blog over handige zaken om te weten over campings.

Wanneer moet je reserveren?

Meestal kun je campings in nationale parken al een half jaar van tevoren reserveren via recreation.gov (overheidswebsite). Op 1 januari kun je reserveren tot met aankomst op 1 juli. Op 2 januari kun je reserveren voor de nacht van 2 op 3 juli. Enzovoorts. Yellowstone en Yosemite zijn uitzonderingen. De campings in Yellowstone worden niet door de National Park Service/overheid beheerd en daardoor gelden andere regels: je kunt meestal al vanaf mei voor de zomer daarna reserveren. In Yosemite komen elke vijftiende van de maand de kampeerplekken beschikbaar voor aankomst 4 t/m 5 maanden later. Er ontstaat dan een ware run op kampeerplekken. Zorg dat je goed voorbereid bent en doe je voordeel met onze tips over campings reserveren in Yosemite. We raden aan om campings in nationale parken altijd te reserveren. Als je verzekerd wilt zijn van een plekje, reserveer je zo vroeg mogelijk. De campings zijn heel populair en raken vrijwel altijd volgeboekt, helemaal in de zomervakantie en weekenden.

De camping in het nationale park is vol, wat nu?

Er zijn genoeg alternatieve campings buiten de nationale parken. Deze campings hebben meer voorzieningen (denk aan wifi, zwembad) en zijn daarom iets duurder. Deze campings hanteren allemaal hun eigen reserveringsprocedure. Kijk op de website van de betreffende campings voor meer informatie. In onze campingdatabase vind je contactgegevens, adressen en camping-beoordelingen.

Stap voor stap: campings reserveren

Hieronder lees je hoe je campings reserveert in nationale parken via www.recreation.gov.

Account aanmaken

 1. Ga naar www.recreation.gov
 2. Maak eenmalig een account aan door te klikken op ‘Sign In or Sign Up’, rechtsboven in je scherm.
 3. In het scherm dat verschijnt, klik je op 'Continue' en vul je je naam- en adresgegevens in. Ook kies je een wachtwoord.
Campings reserveren in National Parks

Een camping vinden

 1. Ga terug naar de startpagina van www.recreation.gov
 2. Typ in de middelste balk op welke plaats je een camping zoekt. Bijvoorbeeld: Zion National Park en klik op de gele knop Search.
 3. Er verschijnt een nieuw scherm (zie foto hieronder). Klik in het linkermenu op Campgrounds.
 4. Er verschijnen nu één of meerdere campings in beeld, afhankelijk van de gekozen plaats. In Yosemite zijn bijvoorbeeld meerdere campings, in Zion is er maar één. Je selecteert een camping door te klikken op de gele knop Check Availability. Let op dat de naam van het National Park waar je wilt slapen onder de campingnaam staat (zie oranje omlijst in onderstaande foto)
Campings reserveren in National Parks

Een kampeerplaats kiezen

 1. Vul in het linkermenu onder Availability in op welke dag je op de camping aankomt en wanneer je weer vertrekt (zie linker foto hieronder).
 2. In hetzelfde menu selecteer je bij Looking for de optie RV sites.
 3. Scroll een stukje naar beneden. Onderaan het menu staat Length (ft). Hier vul je de lengte van je camper in, gemeten in feet. Klik vervolgens op Search
 4. Naast het menu verschijnt nu een tabel met kampeerplaatsen (zie rechter foto hieronder). In deze tabel vind je informatie over de kampeerplaats. Bijvoorbeeld waar op de camping de kampeerplaats zich bevindt (bijv. Loop A of Loop B), hoe groot de camper op deze plaats maximaal mag zijn (Equip Length/Driveway) en welke voorzieningen (Amenities) de plaats eventueel heeft.
 5. Heb je een voorkeur voor een plaats voor- of achteraan de camping? Klik dan op het blauwe icoontje met ‘Map’ (zie rechter foto). Je ziet dan een plattegrond van de camping. Vanaf de kaart kun je een plaats selecteren door op een blauw icoontje te klikken. Heb je een camping gekozen, kies dan Enter Date
 6. Maakt het je niet uit welke kampeerplaats je krijgt? Klik dan op See Details achter een willekeurige kampeerplaats. Let op: Kies altijd een plaats die groot genoeg is voor jouw camper! De lengte staat in de kolom Equip length/Driveway.
Campings reserveren in National Parks Campings reserveren in National Parks Amerika

Kampeerplaats reserveren

 1. Als je een kampeerplaats hebt gekozen, verschijnt er een kleine tabel met daarin data en verschillende letters. Een gele ‘A’ betekent dat de plaats beschikbaar is op de door jou gekozen data. Een grijze ‘R’ laat zien dat de plaats al gereserveerd is. Een ‘X’ betekent dat de kampeerplaats op de gewenste datum (nog) niet te reserveren is.
 2. Controleer goed of de ingevulde aankomstdatum (Arrival Date) goed is ingevuld en of het aantal nachten (Length of stay) klopt.
 3. Klopt alle informatie en is de plaats beschikbaar? Klik dan op de oranje knop met Book these Dates.
Campings reserveren in National Parks Amerika

Betalen en bevestigen

 1. Vul bij Primary Equipment in met wat voor voertuig je komt, waarschijnlijk is dit ‘RV/Motorhome’. Vul vervolgens in hoe lang je voertuig is in feet, bijvoorbeeld 25 of 30.
 2. Vul bij Number of Occupants in met hoeveel personen je komt. Bij Number of Vehicles geef je aan of je met een extra voertuig reist, bijvoorbeeld een auto of motor naast je camper. Reis je alleen met een camper? dan vul je in: 0.
 3. Scroll naar beneden en zet een vinkje voor ‘Yes, I have read and understood this important information’
 4. Controleer alle informatie die je hebt ingevuld nog eens goed. Klopt het en wil je de reservering doorzetten? Klik dan op Continue to Shopping Cart.
 5. Je ziet vervolgens een bevestigingsscherm. Je reservering wordt nu een kwartier vastgehouden. De reservering wordt definitief zodra je klikt op Checkout Shopping Cart.
Campings reserveren in National Parks Amerika Campings reserveren in National Parks Amerika

Shopping Cart

 1. Vul je creditcardgegevens in. Selecteer je type kaart, vul het kaartnummer en de beveilingscode in. Vermeld ook wanneer je creditcard vervalt.
 2. Klopt alle informatie? Zet dan een vinkje voor ‘Yes, I have read and accept the above acknowledgement.’ en klik op Complete this Purchase.
 3. Je krijgt nu een e-mail met de bevestiging van je reserveren. De definitieve betaling doe je via je creditcardmaatschappij.
Campings reserveren in National Parks

Aanbevolen artikelen:

NIEUW! Voordelige camperwegbrengspecials El Monte en Road Bear maart/april 2019
Info & prijzen (op = op)
Boek nu al je hotelrondreis voor 2019 met korting
Vraag vrijblijvend een offerte aan en profiteer van 10% vroegboekkorting!
Boek nu al je camper voor 2019
Vroegboekkortingen tot 17%
Rondreis of One Way in Canada? Boek een Relocation of Seasonal Special van Canadream!
Prijzen & vertrekdata