Campings reserveren bij Parks Canada

door Onze redactie wo 17 feb. 2016 9:00 bijgewerkt op ma 30 jan. 2023 15:15

Reserveringsdata 2023 bekend! Op 3 maart gaat het nieuwe boekingssysteem online, vanaf 13 maart zijn de eerste campings te reserveren. De exacte boekingsdatum verschilt per provincie en per park! Je kunt vanaf 3 maart een account aanmaken en vast kijken hoe alles werkt. De werkwijze zullen wij in dezelfde week updaten in deze blog. De campings in Canadese nationale parken kun je het beste vooraf reserveren, ook als je reist buiten het hoogseizoen. Het zijn namelijk populaire campings die vrijwel altijd volgeboekt raken. Je moet daarom stipt op tijd klaarzitten om je camping bij Parks Canada te reserveren In deze blog: wanneer en hoe reserveer ik een kampeerplaats in Canadese National Parks? Heb je een campingpakket bij ons geboekt? Dan geldt deze informatie niet voor jou.

Jasper Banff Road Kootenay River

Campings in de provinciale parken (2023)

BC Parks (Provincial Parks in British Columbia): Op 3 januari 2023 kun je reserveren voor aankomsten t/m 3 mei. Vervolgens schuift dit elke keer een dag op. Kijk op https://bcparks.ca/reserve/.
Alberta Parks (Provincial Parks in Alberta): Je kunt je campingplek op de provinciale campings van Alberta 90 dagen van tevoren reserveren via https://www.albertaparks.ca.

Campings in Canadese nationale parken reserveren: 2023

Bekijk het schema met belangrijke data op de site van Parks Canada. Je kunt de campings in Canadese nationale parken reserveren voor de rest van dat jaar. Het maakt dus niet uit of je in mei of pas in september gaat; reserveren kan vanaf dezelfde dag. Je campings reserveren kan doorgaans op de genoemde dag, om 8 AM lokale tijd. Voor Alberta is 8 AM Mountain Time bij ons 16:00 Nederlandse tijd, voor campings in British Columbia is 8 AM Pacific Time bij ons 17:00. Check dit op bovenstaande website! Zit stipt op tijd klaar. Schrik niet als er heel veel klanten voor je zijn. Het kan zijn dat je binnen 10 minuten klaar bent, maar een uur wachten tot je aan de beurt bent was in 2022 in elk geval geen uitzondering.

 • 13 maart: Pacific Rim National Park Reserve (BC) - 16:00 uur onze tijd. In de Canada gaat de klok zondag 12 maart 2023 al een uur vooruit, waardoor het tijdsverschil tijdelijk een uur minder is.
 • 16 maart: Jasper National Park (Alberta) - 15:00 uur onze tijd. In de Canada gaat de klok zondag 12 maart 2023 al een uur vooruit, waardoor het tijdsverschil tijdelijk een uur minder is.
 • 23 maart: Banff National Park (Alberta) - 15:00 uur onze tijd. In de Canada gaat de klok zondag 12 maart 2023 al een uur vooruit, waardoor het tijdsverschil tijdelijk een uur minder is.
 • 29 maart: Kootenay National Park en Yoho National Park (BC) - 17:00 uur onze tijd
 • 30 maart: Waterton Lakes (Alberta) - 16:00 uur onze tijd

Shuttlebussen

Voor een bezoek aan Lake O'Hara in Yoho National Park en Lake Louise & Moraine Lake in Banff National Park moet je gebruik maken van een shuttlebus. Op dit moment is de volgende informatie bekend:

 • Loting Lake O'Hara shuttle: Boeken op 12 april, 8 AM Mountain Time (16:00 onze tijd). Kijk op reserveren.
 • Shuttle Lake Louise & Moraine Lake: Boeken op 13 april, 8 AM Mountain Time (16:00 onze tijd). Check de website.

Hoe reserveer ik een camping bij Parks Canada? [LET OP, verouderde info! Wordt begin maart aangepast]

 • Ga naar: https://reservation.pc.gc.ca/Home.aspx
 • Selecteer een taal: Engels of Frans
 • Let op: deze blog gaat niet over campings in Québec of campings buiten de nationale parken! Scroll daarvoor naar de onderkant van deze blog

Registreren/aanmelden

Om een kampeerplaats te reserveren, moet je eenmalig een account aanmaken bij Parks Canada. Doe dit op tijd, niet op het moment van reserveren zelf. Dat gaat als volgt:
 1. Klik op Sign In in de smalle grijze balk bovenaan de pagina
  (zie foto linksonder)
 2. Kies optie 1: Sign in using GCKey. Soms moet je hierna opnieuw je taal selecteren.
 3. Klik rechts op de blauwe balk met Sign Up (zie foto rechtsonder)
 4. Lees de voorwaarden en
  klik op de grijze knop met I Accept
 5. Vul in de balk onder Create your Username een gebruikersnaam in die je makkelijk kunt onthouden.
  Klik op Continue.
 6. Kies een wachtwoord (Password, vul hem twee keer hetzelfde in. In het kader rechts kun je zien of je aan alle eisen voldoet. Een wachtwoord moet bijvoorbeeld 8 tot 16 tekens lang zijn en een vreemd teken bevatten. Zijn alle vinkjes groen? Klik dan op Continue.
 7. Vul een serie vragen in voor als je je wachtwoord vergeet. Klik op Continue.
 8. In het scherm dat volgt, vul je je naam en adresgegevens in. Klik op Create Account. Soms moet je hierna enkele voorwaarden lezen en accepteren door een vinkje te zetten.
Als je een account hebt aangemaakt en direct een reservering gaat maken, blijf je automatisch ingelogd.
Campings reserveren in Canadese National Parks

Camping zoeken

 1. Klik op ‘Home’ of ga opnieuw naar https://reservation.pc.gc.ca/Home.aspx
 2. Klik onder Reservation Type ‘Frontcountry Camping’ aan. Dit is roze omlijnd in onderstaande foto.
  (Klik op de foto om hem te vergroten).
 3. Selecteer bij Park het park waarin je een kampeerplaats wil reserveren, bijvoorbeeld Banff.
 4. Selecteer bij Arrival Date de datum waarop je op de camping wilt overnachten en geef bij Nights aan hoeveel nachten je blijft.
 5. Bij Equipment selecteer je met welk voertuig je reist/hoe je overnacht. Reis je met een camper? Selecteer dan ‘Trailer or Motorhome’ en kies de juiste lengte. De apostrof (‘) geeft de lengte van het voertuig aan in feet. Reis je met een camper van 25 feet? Selecteer dan ‘Trailer or Motorhome up to 27’. Kies altijd een plaats die groot genoeg is! Reis je met een tent? Geef dan aan hoe groot deze is.
 6. Bij Party Size vul je in met hoeveel personen je op de kampeerplaats zal slapen.
 7. Geef eventueel bij Search Preference aan of je extra voorzieningen wilt, zoals elektriciteit, watertoevoer of aansluiting op het riool (sewer). Let op: deze voorzieningen zijn niet op iedere camping aanwezig.
 8. Klik onderaan op het vierkantje symbool met On a Map (groen omlijnd in onderstaande foto)
Campings reserveren bij Parks Canada

Camping kiezen

 • Er verschijnt een kaart van het park met daarop de aanwezige camping(s). In grote parken, zoals Banff, zijn er meerdere campings. In kleinere parken (zoals Pacific Rim) is er één camping. Een groen bolletje op de kaart betekent dat deze camping plaatsen beschikbaar heeft.
 • Je selecteert een camping door op de kaart op de campingnaam te klikken, of door onder Stap 3 in het linkermenu de campingnaam te selecteren (groen omlijnd in onderstaande foto)
 • Tip! Zoek je een camping met bijvoorbeeld WiFi of elektriciteit? Kijk dan of het bijbehorende symbool voor de campingnaam staat (roze omlijnd). Niet op elke camping zijn deze voorzieningen aanwezig.
Campings reserveren bij Parks Canada

Kampeerplaats kiezen

 • Je ziet nu een plattegrond van de camping. Het hekje (#) met plaatsnummers markeert de kampeerplaatsen (bijv. # 1 - 63), zie de foto linksonder. Klik hierop om de plaatsen te bekijken. Ook nu betekent een groen bolletje dat er kampeerplaatsen zijn die aan jouw criteria voldoen.
 • Op de volgende kaart welke kampeerplaatsen er zijn. De gekleurde, kleine driehoekjes of rondjes markeren kampeerplaatsen. Een groen driehoekje/bolletje betekent dat een kampeerplaats beschikbaar is (zie foto rechtsonder).
 • Gebeurt er niks als je op de kaart klikt? Dan kan het helpen om boven de kaart op de middelste blauwe knop te klikken. Daar staat: 'Maps', 'Availability List' en 'Availability Calendar'. Klik je op 'Availability List', dan kun je zien welke "loops" er beschikbare plaatsen hebben.
Campings reserveren bij Parks Canada Campings reserveren bij Parks Canada

 • Klik op het driehoekje/bolletje om te zien welke voorzieningen de kampeerplaats heeft (blauw in onderstaande foto) en wat deze kost (roze in foto hieronder).
 • Let op! Staat er achter Fire Permit Eligible 'Yes' ingevuld, dan rekent men vaak een toeslag voor het maken van een kampvuur, ook als je dit niet gaat doen! Wil je deze kosten (+/- $9) niet betalen, kies dan een andere kampeerplaats.
 • Ben je tevreden over de plaats? Klik dan op Reserve! (groen gemarkeerd)
Campings reserveren bij Parks Canada

Kampeerplaats reserveren

 1. Voor je de reservering definitief maakt, zie je enkele waarschuwingen. Lees deze goed en zet een vinkje voor I have read and acknowledge all of the above messages. Klik op de rechter knop: Continue.
 2. Controleer alle informatie over de boeking klopt en klik op de grijze knop Pay (zie foto hieronder). Klopt er iets niet, bijvoorbeeld de data of de grootte van je reisgezelschap, klik dan op Change.
 3. Volg de volgende stappen:
 • Stap 1: Lees alle uitspraken en zet vinkjes als je akkoord gaat. Klik op Next
 • Stap 2: Controleer je adresgegevens en vul waar nodig aan. Klik op Next.
 • Stap 3: Reserveer je de campingplaats voor jezelf? Laat dan het vinkje voor I will be the permit holder staan en klik op Next
 • Stap 4: Geef aan in welke leeftijdsgroep de leden van je reisgezelschap horen. Klik weer op Next.
 • Stap 5: Je krijgt nu informatie over de toegangskosten voor de parken. Dit kun je ter kennisgeving aannemen.
 • Stap 6: Je moet nu betaalinformatie invullen. Je vult je creditcardnummer in, selecteert de maand en het jaar waarin de kaart verloopt en op wiens naam de kaart staat.
 • Klik op Finish om de reservering definitief te maken.
 • Je ontvangt een bevestiging van de reservering in je mailbox. De verdere betaling voor de camping verloopt via je creditcardmaatschappij.
Campings reserveren bij Parks Canada

Uitzondering: nationale parken in Québec

Bijna alle nationale parken in Québec behoren tot Parks Sepaq, waaronder Grands-Jardins, Hautes-Gorges-de-la-Rivière-Malbaie, Fjord-du-Saguenay, Bic en Jacques-Cartier. Dat betekent dat je hier op een andere manier campings reserveert. Als je meerdere parken wilt bezoeken, is het voordeliger om een parkpas aan te schaffen. Campings zijn al te reserveren. Een overzicht vind je op de website van Sepaq. De nationale parken Forillon en La Mauricie behoren wél tot Parks Canada.

Campings buiten nationale parken

Deze blog gaat over het reserveren van campings in nationale parken. Er zijn ook veel campings buiten de nationale parken. Deze campings hebben meer voorzieningen (denk aan wifi en een zwembad) en zijn daarom iets duurder. Deze campings hanteren allemaal hun eigen reserveringsprocedure. In onze campingdatabase vind je contactgegevens en beoordelingen van reizigers.

Aanbevolen artikelen

Evenementen en Infodagen

Infodag 4 maart 2023

Info & aanmelden


Reizigersbeurs zaterdag 18 maart 2023

Info & aanmelden


Wil of ga je naar West-Canada? Kom 7 januari langs voor een presentatie van Eagle Eye Adventures!
Meld je gratis aan
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan