Excursies in West-Canada met jonge kinderen

Wil je op reis met jonge kinderen? Doen! Het is als jong gezin een waanzinnige ervaring om samen een verre reis te maken. Je bent niet afhankelijk van schoolvakanties, lees: je reist buiten het duurdere hoogseizoen. En nog een leuke bijkomstigheid: kinderen tot 2 jaar vliegen vaak met een zeer hoge korting. Ook mogen ze vaak kosteloos mee met excursies. Welke excursies dan? We horen het je denken en geven graag een paar suggesties.

Whale watching vanuit Victoria

Ga samen op avontuur en speur de oceaan af naar de giganten van de oceaan. Vanuit Victoria op Vancouver Island kun je op een drie uur durende walvissafari. Je stapt aan boord van een groot schip samen met nog zestig avonturiers. Het vriendelijke personeel geeft informatie en beantwoordt alle vragen die je hebt. Ook schieten hun ogen over het wateroppervlak op zoek naar orka’s, bultruggen, dwergvinvissen en grijze walvissen. De overdekte boot, waar je op het voor- en achterdek kunt staan, is toegankelijk voor alle leeftijden. Kinderen van 0 tot 1 jaar mogen zelfs gratis mee. Draag je kindje in een draagzak en hij hobbelt op het ritme van de golven lekker in slaap.

Hopen dat je een walvis ziet tijdens een walvissafari

Watervliegtuig vanuit Whistler

Het kleine watervliegtuigje dobbert rustig op Green Lake bij Whistler, wachtend tot jij en je gezin aan boord stappen voor een spectaculaire vlucht boven Garibaldi Provincial Park. De motor begint te ronken en je zet jouw kind(eren) een koptelefoon op. Het vliegtuig maakt vaart en stijgt op. Het groene landschap verandert en al snel zie je vulkanische pieken, met sneeuw bedekte bergtoppen en turkooizen (bevroren) meren. De vlucht is voor alle leeftijden en kinderen van 0 tot 1 jaar mogen gratis op schoot mee.

Met het watervliegtuig over Garibaldi Provincial Park

Bear watching vanuit Blue River

Terwijl je in Blue River op het vlonder wacht op jouw boottocht, vliegen kleine kolibries af en aan en verwonder je je over hoe stil ze in de lucht hangen. Kinderen kunnen hier uren naar kijken. Het is zover: iedereen hijst zich in een waterdichte jas, gespt een zwemvest om (ook de allerkleinsten) en stapt aan boord van een stille catamaran. De boot glijdt over het water en de gids vertelt over de omgeving. Midden op het water stap je via een houten vlonder over in een speedboot. Die je, als je geluk hebt, naar de beren brengt. Maar houd ook je ogen open voor elanden en adelaars, bergen, gletsjers en gematigd regenwoud. Alle leeftijden zijn welkom en kinderen van 0 tot 4 jaar mogen gratis mee.

Speur het land af op zoek naar beren

Ice Explorer bij Jasper

Verken met de Ice Explorer het Columbia Icefield en stap uit voor een bijzondere gletsjerwandeling over de Athabasca-gletsjer. Neem in het voertuig jonge kinderen op schoot en houd ze stevig vast gedurende de klim naar boven. Op de gletsjer is het een stuk kouder dan waar je vertrekt. Neem dus een trui of sjaal mee. Aansluitend kun je de shuttlebus pakken naar de Glacier SkyWalk, een glazen platform dat uitsteekt boven een diep dal, dit is voor natuurliefhebbers zonder hoogtevrees! Het is een activiteit voor alle leeftijden, kinderen van 0 tot 5 jaar mogen gratis mee.

Bezoek de Athabasca-gletsjer

Shuttle bij Lake Louise

Dit is misschien niet echt een excursie, maar zeker wel de moeite waard! Via Parks Canada kun je tickets bemachtigen voor de shuttleservice naar Lake Louise en Moraine Lake. Lake Louise is een van de beroemdste bezienswaardigheden in de Canadese Rocky Mountains, ook wel ‘the Jewel of the Rockies’ genoemd. Het net zo fotogenieke Moraine Lake ligt iets verderop en mag ook zeker niet worden overgeslagen.

Bewonder Lake Louise

Tip

We begrijpen dat activiteiten doen met het hele gezin het allerleukste is, maar bij sommige excursies mogen jonge kinderen in verband met de veiligheid niet mee. Mocht je toch heel graag allebei een bepaalde (korte) excursie willen doen, is het een optie om apart van elkaar te gaan. Bijvoorbeeld dat jij in de ochtend de excursie doet en jouw partner in de middag mee gaat. Dan is jullie kindje of zijn jullie kinderen nooit alleen en kunnen jullie elkaar tijdens het avondeten over jullie dag vertellen.

Met jouw gezin op reis in een camper

Wil jij met jouw gezin naar West-Canada?

Bekijk onze kids route met leuke tips: Kids go Canada

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan