24 Juni - Bighorn’s, bizons en bruisende watervallen,

Door Klaas & Nanda Knobbe - 25-06-2022 06:01

Het is vandaag de 24e en dus een even dag zodat we weer naar Yellowstone kunnen. Afgelopen woensdag was het verschrikkelijk druk en hebben we een tijdje in de file gestaan. Daarom staan we wat vroeger op. Op halfzeven rijden we en om halfacht zijn we bij de entrance. Geen file en we kunnen gelijk doorrijden. Ook nu moeten we weer over een pas maar de weg is goed en het is niet erg steil. Dan zien we ineens een groep bighorn sheep, met hele grote gekrulde hoorns, op de weg lopen. Stoppen.. en we hebben geluk we staan helemaal vooraan en kunnen alles goed zien. De dieren steken rustig de weg over en klimmen moeiteloos de steile berm aan de andere kant op. Ze stappen over de rotsblokken of was het een trap voor hun. Goh wat is dit mooi om te zien. Rustig grazend lopen ze over de berghelling onze kant op en verdwijnen dan uit het zicht. Dit is een mooi begin!

We rijden in een keer door naar de South Rim Drive. Daar willen we de Upper en Lower Falls van de Yellowstone River zien. Eerst even wat drinken en dan naar het uitzichtpunt. Beneden ons zien  we de Upper Falls en het is een indrukwekkend gezicht al dat water wat door de canyon bruist. Dan willen we Uncle Tom’s Trail gaan doen. Die trail gaat naar beneden de canyon in en heb je een mooi zicht op de waterval. Maar helaas de trail is gesloten. Dan op naar Artist Point. Vandaar heb je een parchtig zicht op de canyon, de Yellowstone River en de Lower Falls die we straks gaan bekijken. De wanden van de canyon zijn geel van kleur, vandaar ook de naam Yellowstone.

Op het uitzichtpunt natuurlijk heel veel mensen die ook komen genieten van het fantastische uitzicht of van zichzelf? Het valt ons op dat Aziaten niets anders doen dan selfies maken of elkaar op de foto te zetten. Het is gebruikelijk dat je op een uitzichtpunt een paar foto’s maakt en dan plaats maakt voor een ander, maar deze mensen blijven maar plakken en foto’s van zich zelf maken. Ze hebben thuis vast geen spiegels. Dan rijden we om, naar de parkeerplaats van de Brink van de Upper Falls. Er gaat een pad naar beneden en dan sta je net boven de plaats waar de waterval de diepte in gaat. Wat een geweld. Het geluid van de waterval dondert in je oren en je ziet tonnen en tonnen water naar beneden tuimelen. Onder stuift het op en in het licht van de zon zie je de regenboog. Wat is dit mooi en we genieten met volle teugen.

De camper laten we staan en we lopen naar de Lower Falls. Al lopend komen we langs de Christal Falls, een kleine waterval van 39 meter. Dan gaat het pad stijgen en niet veel later krijgen we steile swithbacks naar beneden en straks moeten we ook weer naar boven. Dat wordt puffen. Als we beneden komen sta je ook hier met de neus op de waterval. Je ziet het water aankomen, naar beneden storten en verdwijnen in een wolk van waterdamp. Prachtig. Na de nodige foto’s en filmpjes doen we nog een paar viewpoints met zicht op de watervallen en Yellowstone River. Dan laten we de bruisende watervallen achter ons en is het tijd om terug te gaan, richting Fishing Bridge. We komen dan door Hayden Valley. Dat is een vallei langs de Yellowstone River met veel gras, meertjes en soms kuddes met bizons. Na een tijdje rijden zien we auto’s langs de kant van de weg staan en dan is er wat te zien. Het zit ons weer mee er gaat net een auto weg en we kunnen net de camper aan de kant zetten. Aan de andere kant van de weg loopt en ligt een kudde bizons, bulls, koeien en kalfjes. Het is net of zijn ze aan de mensen gewend want ze trekken zich nergens wat van aan. Een ranger houdt alles in gaten voor al met betrekking tot het parkeren. Er zijn mensen die zetten de auto midden op de weg stil en stappen dan gewoon uit om foto’s te maken. Ja de mens is een raar dier  Even kijken en dan maken we plaats voor anderen.

Onderweg stoppen we even bij Mud Volcano, de naam zegt het al modderpoelen als gevolg van vulkanische activiteit. Je hebt dus geiser, heetwaterbronnen en mud pots. Wij zien nu de laatste. Hier en daar zijn poelen met modder. Sommige heel dik en stroperig andere heel dun en vloeibaar. Overal borrelt, stoomt en pruttelt het. Lopend over een vlonder kunnen we alles heel goed bekijken en ruiken want het stinkt hier naar zwavel. Het is weer tijd verder te gaan en laten Yellowstone achter ons. Wat fijn dat we toch een stukje van het park konden zien en deze bijzondere dag met de bighorn sheep, bizons en de bruisende watervallen.

Langs de Shoshone River rijden we richting Cody en we stoppen nog even bij de Buffalo Bill Dam. Met deze dam zijn ze al in 1904 begonnen en hij was klaar in 1910. Dat was in die tijd heel vooruitstrevend om zoiets groots te maken, de aanleg van een stuwmeer in combinatie met het opwekken van stroom. We mogen over de dam heen lopen en zien aan de ene kant het Buffalo Bill Reservoir en de andere kant de meer dan 110 meter lagere de Shoshone River. Het begint kouder te worden en harder te waaien dus op naar da camping. Wat hebben wij vandaag weer veel gezien en wat hebben we weer genoten. Morgen weer een nieuwe dag. Dat wordt een reisdag en we gaan nu naar het oosten, richting South Dakota. We houden jullie op de hoogte van onze belevenissen.

K&N

Reacties

Geeske van Roosmalen 25-06-2022 20:59 {{button-63228}}

Hoi Klaas en Nanda, wat een fantastische verhalen. Heb de link van Ilona door gekregen. Wat een mooie reis maken jullie. Zit op terrasje in Fiskardo Griekenland jullie verhalen te lezen. Wat hebben we het goed. Groetjes Geeske

Ietsje de Jong 26-06-2022 04:17 {{button-63234}}

What an adventure you guys are having each day, good that you make lots of videos and pictures, can you still see and enjoy them at home.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan