20 Juni - A fake bear,

Door Klaas & Nanda Knobbe - 21-06-2022 05:05

Het was vannacht koud, dus ankrûperswaar. Zelfs de kachel in de camper sloeg aan. Daarom maar wat extra dikke kleren aan. Om halfnegen verlaten we camping Colter Bay en het spijt ons niet. Door al die dennen en sparren doet de camping wat naargeestig aan. Omdat we niet naar direct Yellowstone kunnen, hebben we extra dagen voor Grand Teton NP. Daarom willen we een paar trails lopen. De eerste is naar Grand View Point maar op een of andere manier missen we de afslag en dan zit er niets anders op dan door te rijden. De tweede optie is naar Lunch Tree Hill en we stoppen op de parkeerplaats. Dan zien we bordjes, danger en dat we daar niet mogen lopen. Verderop staan een paar rangers bij een aanhangwagen en we willen even vragen wat er aan de hand is, bears. We kunnen de trail niet lopen omdat een heel groot gebied afgesloten is omdat er beren zitten. Ja….en die wil je niet tegen komen. Maar wel twee fake beren.

Bij de aanhangwagen staan twee opgestopte beren, een grizzly en een zwarte beer. Er staat ook een tafel met zaken die over beide beren gaan. Een mevrouw geeft tekst en uitleg. Zij vertelt dat ze bijna elke dag wel beren ziet. Maar het grootste probleem is de mens. Die voedsel laat rondslingeren in de laadbak of op picknick tafels, bij de camper of tent. Beren ruiken van kilometers afstand voedsel en als ze dat dan ook nog makkelijk kunnen pakken, zijn ze erbij. Als ze dat eenmaal in de gaten hebben gaan ze echt op strooptocht en worden zo een gevaar voor de mens. Daarom staan ze hier en gaan langs campings en RV parken om de campinggasten te waarschuwen. De vrouw hoort dat we uit Nederland komen en ze vertelt dat ze een jaar in Zeist heeft gewoond. Haar man, die er ook is, werkte toen bij de Universiteit in Utrecht. Ze vinden het leuk dat wij zo genieten van de Verenigde Staten. Zij willen in december naar een kerstmarkt in Duitsland. De man komt er ook even bij staan en verteld dat de grizzly die daar opgestopt staat maar 5 jaar oud is en nog 50% kon groeien voor hij echt volwassen is. Ze moesten hem afschieten omdat hij koeien pakte. De zwarte beer is geschoten omdat mensen hem voerden en hij daardoor agressief en gevaarlijk werd. De man vraagt wat wij gaan doen en we vertellen hem over de gemiste trails. Hij weet wel een paar mooie zoals the String Lake trail, the Taggart Lake en Bradley Lake Trail. We bedanken hem voor de tip en gaan verder. Bij de Jackson Lake Dam stoppen we even om bij de dam te kijken en het stuwmeer dat erachter ligt. Lang blijven we niet kijken want het is erg koud. Een stukje verder is een pull out en daar stoppen we voor koffie terwijl we uitijken over Jackson Lake. Het weer wordt beter en de zon komt er zelfs bij en daarom besluiten we de the String Lake Trail te doen. Een wandeling van 3,7 mile waar we 2 uur over doen.

Na een stukje rijden komen we bij het parkeerterrein waar de trail begint. Het is er verschrikkelijk druk maar gelukkig zijn er aparte parkeerplekken voor campers. Wandelschoenen en extra kleren aan, wat eten en drinken mee en daar gaan we. Het is een wandeling om String Lake en het eerste stukje lopen we langs de rand van het meer. Het meer is ondiep met heel helder blauwgroen water. Wat is het toch mooi met het meer op de voorgrond en de hoge bergen op de achtergrond. Dan komen we over een bruggetje waar het water onderdoor kolkt. Het pad begint te stijgen en het loopt nu een stuk moeilijker. Je moet heel erg goed opletten op boomwortels, stenen en brokken rots. Voordat je het weet struikel je en lig je op je snuit. Op het parkeerterrein was het heel druk maar hier merken we re niets van, het is heel stil en rustig. We lopen helemaal alleen en af en toe komen we een paar wandelaars tegen. Het is prachtig groen om ons heen en het is een vrij open bos zodat je overal tussendoor kan kijken. Beneden ons zien we String Lake maar we gaan nog steeds hoger. Onderweg allemaal stroompjes water die langs en over het wandelpad lopen. Af en toe horen we een beekje onder ons. Dan komen we in een vrij open gebied met grote rotsblokken maar ook veel bloeiende bloemen. Ook hebben we een prachtig zicht op String Lake onder ons.

Dan horen we iets achter een hele groot rots blok, een soort grommelen. Heel stil luisteren we maar we kunnen het geluid niet thuisbrengen. We nemen geen risico’s, we zijn in berenland dus beginnen met een monotone stem met elkaar te praten en klappen in de handen en lopen vlug door. We denken niet dat het een beer was maar wat wél, zullen we nooit weten. Het pad begint nu te dalen en dat loopt stukken beter. Dan moeten we weer een brug oversteken en zijn we bijna weer terug. Op een boomstam delen we even een appeltje en genieten tegelijk van het uitzicht.  Het was een prachtige wandeling en we hebben het getroffen. De lucht betrekt weer en grote kans dat het straks weer gaat regenen.  

In de camper de wandelschoenen en de extra jas uit en we rijden verder. Even kijken bij Taggart Lake Trail. Wat is het daar druk, de hele parkeerplaats en de bermen staan vol met auto’s dus rijden wij door. Als we die trail willen lopen moeten we dat morgen vroeg gaan doen. Dan zal het wel minder druk zijn. Het is mooi geweest voor vandaag en we besluiten door te rijden naar Jackson waar we vannacht op een camping staan. Eerst gaan we nog wat inkopen doen in Jackson want de koelkast is bijna leeg. Het is altijd een paar dagen vooruitkijken omdat we niet altijd in steden en dorpen zijn waar inkopen gedaan kunnen worden. De inkopen doen we bij Albertson en we kopen ook gelijk de maaltijd voor de avond, krokante stukjes kip en aardappel wedges, heerlijk. Naar de camping is nog maar een klein stukje en we zijn mooi op tijd binnen. De lucht wordt donker en het begint te regenen en later ook nog eens te onweren en dat is niet fake…..

K&N

 

Reacties

Wiebe 21-06-2022 14:49 {{button-63082}}

Wat een mooie beelden.
Prachtig avontuur.
Wij waren een weekje in Winterberg met hele gezin.
Vandaar nu een heel aantal na elkaar gezien en gelezen.
Dank daarvoor.
Wiebe en Sietske
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan