22 Juni - Een SUPER dag,

Door Klaas & Nanda Knobbe - 23-06-2022 17:56

De zon is net op als wij wat vroeger dan anders opstaan. We vertrekken wat eerder want we gaan naar Yellowstone. We verwachten dat andere reizigers ook de kans wagen eindelijk het park in te kunnen dus er zal wel veel belangstelling zijn. De vrouw die ons gisteren hielp inchecken op de camping gaf aan dat het een uur rijden was naar de ingang en dat er dan waarschijnlijk een file zou staan. Nou we zien het wel. On the road. Er is niet zoveel verkeer op de weg dus het schiet lekker op. Na een dik uur komen we bij de ingang van Yellowstone Park en ja er staat een file dus rustig aanschuiven. Gelukkig zijn we nog redelijk vroeg want de file achter ons groeit enorm. In de tussentijd zet Nanda koffie, dat is het voordeel van een camper. Na een tijdje komen we door de toegangspoort en kunnen we verder. Onderweg is genoeg te zien maar gezien de drukte rijden we in een keer door naar Midway Geyser Basin voor de Grand Prismatic Spring. Het is de, op twee na, grootse heetwaterbron ter wereld en heeft prachtige kleuren. In 2011 zijn we hier ook geweest en zijn we om de bron heen gelopen maar door de stoom konden wij de bron niet goed zien en eigenlijk is hij ook te groot om het te overzien. Daarom doen we een trail bij een heuvelop zodat we de bron vanboven af zien. Onderweg zien we om ons heen overal stoompluimen de lucht in drijven en slingerende riviertjes, prachtig. Als we bij de parkeerplaats van de trail aankomen, staan er heel veel mensen te kijken naar een bizon die daar doodleuk staat te grazen en even later gaat liggen herkauwen.

Eerst nog koffie en dan gaan we op stap. Het is maar een korte trail, wel bergop maar niet steil. Als we bij het uitkijkpunt komen, hebben we een pracht zicht op de heetwaterbron en genieten we van de prachtige kleuren. Dit is heel mooi. Na een kwartiertje gaan we terug en rijden we een stukje terug, naar Old Faithful. Dat is een geiser die op redelijk vaste tijden uitbarst. Het is al middag en het is er verschrikkelijk druk en bijna geen parkeerplaats meer te vinden. Dan zien we een plekje en duiken erin, zo te plak. Rugzak mee en op naar de geiser. Van omstanders horen we dat de geiser omstreeks 12.42 uur uit zal barsten. We zijn nog wat te vroeg maar er is een mooi plekje waar we kunnen zitten. Old Faithful is een geiser van de klok en stipt op de genoemde tijd zien we activiteit en dan ineens bam, schiet water en stoom meters hoog de lucht in.  Prachtig om te zien. In een brochure lezen we dat het water 93 graden Celsius is en het water 30 tot 50 meter de lucht in wordt geslingerd. De uitbarsting is maar kort en wij gaan naar the Old Faitful Inn.

Een hotel wat bij de oprichting van het park is gebouwd. Van buiten en van binnen ziet het er prachtig uit. Je weet niet waar je het eerst en laatst moet kijken. Wat een mooi gebouw en helemaal gebouwd van hout. Ze hebben ook een nieuw Visitor Center en daar gaan we ook even kijken waarna we de camper op gaan zoeken. Er staan zoveel auto’s en campers, dat we die van ons eerst niet terug kunnen vinden tot onze hond (dog) begint te blaffen van opwinding dat die ons weer ziet en wij blij zijn dat we onze camper weer hebben.

Weer aan de rit richting Midway Geyser Basin waar we vanochtend zijn begonnen. De parkeerplaatsen en bermen staan stamp- en stampvol auto’s, dit is niet leuk meer. Filerijden en file lopen daar hebben we geen zin in. Daarom gaan we richting Firehole Lake Drive die je rustig af kunt rijden, jammer veel te rustig, road closed. Dan de Fountain Flat Drive maar en daar is het mooi. Je rijdt langs de Fire Hole River en we zien een groep bizons liggen met hun kalveren.

Op het eind stoppen we en doen een korte trail. Eerst een open stuk met allemaal dode bomen en dan een stukje bos. Onder een brug zitten allemaal zwaluwnesten en verderop is een heetwaterbron. Het teveel aan water stroomt langs de oever weer in de rivier. Het is tijd terug te gaan. De Firehole Canyon Drive is afgesloten voor RV’s. Dan maar naar Terrace Spring, een prachtige warmwaterbron met aan de randen mooie gele bloemen. Vervolgens naar de Gibbons Falls. Die zien we in de diepte liggen en het is een prachtige waterval. Door al de regen van de afgelopen weken in Yellowstone kolkt het water naar beneden.

Als we met de camper het parkeerterrein afrijden zien we allemaal auto’s stoppen en mensen kijken. Op de heuvel tussen de dennenbomen loopt een zwarte beer. De bomen staan zo dicht op elkaar dat we maar een glimp van hem zien laat staan een foto kunnen maken. De volgende stop is Virginia Cascade en we kijken uit naar een bordje langs de weg. Het bordje zien we niet wel een one way road maar die kant kan het toch niet zijn? We rijden door maar moeten toch terug, dus draaien met Big Betty. Als we de weg inrijden gaat die gelijk steil omhoog en wordt steeds nauwer en nauwer. De twijfel slaat toe, is dit wel de goede weg en kunnen we wel weer terug. Dan zien we een waterval maar het is zo smal en steil dat we niet durven stoppen en rijden door. Bij een breder stuk stoppen we om even bij te komen. Het is wel de goede weg maar die staat dan wel slecht aangegeven. Je kunt wel raden wie de chauffeur was…..

Het is tijd om naar onze camping te gaan in Cody en dat is 94 mile en meer dan 1,5 uur rijden. Het zal vast langer duren want onderweg is van alles te zien. Bij Canyon Village staan auto’s in de berm en mensen staan te kijken. Als je dat ziet is er wat bijzonders te zien en ja…hoor twee elks. Twee mannetjes met grote geweien. Een stuk verderop loopt een bizon over de weg en dan moet je wachten. Na een tijdje heeft die er genoeg van en stapt de berm in zodat iedereen verder kan. In de vallei onder ons zien we grote kuddes bizons met kalveren, prachtig. We rijden langs Yellowstone River en kunnen wel zien dat het hier veel geregend heeft. De rivier staat buiten zijn oevers en veel land en valleien staan onder water. Bij Fishing Bridge slaan we af richting Cody. Het eerste stuk gaat langs Yellowstone Lake en dat is pas een meer, dan is het Slotermeer maar een waterplasje. We moeten over de Sylvan Pass en de weg gaat weer behoorlijk omhoog maar slingert niet zo erg. Ook is het een goede weg en is het niet druk dus rijdt het prima. Aan de andere kant van de pas gaat het weer naar beneden en de natuur is hier totaal anders. We rijden door een dal en een weerskanten allemaal hoge bergen. Op sommige bergen wat sneeuw en alleen maar dode bomen als gevolg van bosbranden uit het verleden. Als we het dorp Wapiti voorbij zijn rijden we door een prachtige groene vallei en niet veel later zien we Cody. Eindelijk, het was een lange dag maar ook een SUPER dag.

Oan’t moarn. K&N

Reacties

Ypie 23-06-2022 18:07 {{button-63157}}

Wat een prachtige foto's en verhalen! Fijn dat het gelukt is met Yellowstone NP.

Henk Schippers 24-06-2022 11:39 {{button-63190}}

Niet te geloven wat jullie intussen allemaal gezien (en wellicht gehoord hebben). Fantastisch! Overweldigende natuur. Mooie foto's: zo pikken wij ook nog wat mee! Be careful! Het ga jullie goed.

Sietske Knobbe 24-06-2022 13:13 {{button-63194}}

Wat een prachtige bron.
Schitterende foto`s we genieten mee.
Vanaf zondag zijn we niet meer thuis maar gaan de rest bekijken als we weer thuis zijn.
We komen 25 juli weer naar Drachten. Geniet ze verder en een goede thuisreis.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan