2 Juli - Een heerlijke dag.

Door Klaas & Nanda Knobbe - 04-07-2022 00:04

Vandaag staan we wat vroeger op dan de vorige dagen. Het is druk in het park waardoor er kans is op lange rijen en volle parkeerplaatsen. Voor 9 uur hoef je ook geen Intrance Permit dus daarom maar vroeg op stap. Voor de ingang staat al een lange rij en na een kwartier kunnen we verder. Niet veel later slaan we af naar de Bear Lake Road en hebben we weer een controle. Je mag alleen over deze weg als je een permit hebt of als je een reservering hebt voor een camping langs deze weg. Dat laatste hebben we maar het is toch weer een beetje spannend, stel dat….. Gelukkig kunnen we verder. De dame waarschuwt ons dat we met de camper maar een stukje van de weg mogen rijden. Vanaf de campground is het voor camper verder verboden. We waren al niet van plan verder te rijden, we gaan met de shuttle van Park en & Ride. Ondanks dat het nog vroeg is staat de parkeerplaats van Park & Ride al aardig vol. Ook staan er al wachtrijen voor de shuttle maar eerst koffie. Die nemen we mee in een beker naar de shuttle stop, ja wij hebben koffie to go. Dan in de bus en deze wordt behoorlijk vol gestouwd en iedereen gaat naar dezelfde stop, Bear Lake, nou dat kan weleens druk gaan worden. Na een korte rit zijn we er en zoeken het begin van de trail. Het plan is vanaf Bear Lake langs Bierstadt Lake naar Park & Ride terug te lopen, ongeveer 8,1 km.

Al heel snel zijn we bij Bear Lake. In Amerika is alles groot maar dit valt tegen, het is maar meertje. Verder en het pad begint te stijgen en is heel onvlak door de vele bolstenen, rotsblokken en boomwortels. Je moet heel rustig lopen en we zitten ook nog eens hoog, 9475 feet (2888 meter). Door de hoogte wordt je ook kortademig. We hebben tijd dus doen we het rustig aan. Na een mile wordt het pad vlakker en de wandeling gaat voor het grootste gedeelte door een dennenbos. Er liggen heel veel dode bomen. Die zijn vaak doodgegaan door de dennenscheerder. Dat is een soort kever (net als de iepenspintkever bij ons) die onder de bast kruipt en de boom besmet met bepaalde schimmels. De boom gaat uiteindelijk dood aan de schimmels omdat de sapstroom door de besmetting stopt. Hele bossen zullen sterven aan deze ziekte en hier zien we nog maar het begin.   

Toen we uit de bus stapten was het bij Bear Lake verschrikkelijk druk. De hele parkeerplaats stond vol en de shuttle bussen bracht vracht na vracht maar nu zien we bijna niemand. Het is heerlijk rustig. Je hoort heel weinig, soms een vogel en de wind door de bomen. Na een tijd lopen komen we bij Bierstadt Lake. Ondanks de naam, er zit geen bier in het meer en er is ook geen stad. Dit meer is een stuk groter dan Bear Lake en ook hier kun je helemaal om heen lopen. Op de achtergrond zien we de bergen van de Rocky Mountains. Het meer is ondiep en langs de kanten groeit wat riet en er zwemt een enkele eend.

Op een boomstam eten een drinken we wat terwijl we uitkijken over het meer. Dit is toch wel echt genieten, wij in de Rocky’s. Dan doen we het laatste stukje naar Park en Ride. Het pad gaat nu, op sommige plekken redelijk steil, omlaag en is bezaaid met bolstenen, grind en rotsblokken dus extra voorzichtig. Na 3 uur lopen zijn we bij Park & Ride en gaan we naar ons hotel op wielen voor de lunch. De stoeltjes voor de camper en genieten. Er komt een ranger voorbij die auto’s een bon geeft omdat die op de verkeerde plek, bijvoorbeeld voor een camper, geparkeerd staan. Verrassing.

Het is nog vroeg en we kunnen nog wel een wandeling maken. Dus weer in de rij voor de shuttle. In de rij komen we in gesprek met een echtpaar uit Noord Carolina. Ze hebben vroeger in Florida gewoond maar vonden het daar te heet en ze misten de vier jaargetijden. In de bus kom ik naast de oude baas te zitten en hij is 79 maar werkt nog steeds 4 dagen per week als veearts. Hij wil wat te doen hebben en vind het leuk met jonge collega’s te werken. Het houdt hem jong zegt hij. Bij de halte in Bierstad stappen we uit en lopen naar de overkant van de weg en lopen de trail naar Sprague Lake. De trail gaat het eerste stuk langs een riviertje en dat is altijd mooi. Het is geen lange wandeling en niet veel later komen we bij het meer. Dit gebied was vroeger van Sprague en hij bouwde hier een lodge. Voor zijn gasten heeft hij de creek afgedamd waardoor het meer is ontstaan waarin ze konden vissen. Nu lopen wij om dit meer heen en het is mooi.

Op de achtergrond weer de hoge bergen die een beetje, omdat het waait, in het meer weerspiegelen. Als we het rondje gemaakt hebben gaan we met de shuttle terug naar de camper en rijden naar de campground. Daar moeten we inchecken en de ranger waarschuwt ons al het eten in de camper te doen of in de bearbox. Ook geen eten in het zicht leggen, zelfs geen flesjes met drinken want als de deuren van de auto’s en camper niet op slot zitten krijgen zij die open. We zijn gewaarschuwd. De camper op zijn plek en heerlijk in de zon nog even lezen en opladen voor morgen. Dan rijden we over een van de hoogste wegen van Amerika, de Trail Ridge Road. We kijken ernaar uit.

K&N  

 

Reacties

Ietsje de Jong 04-07-2022 02:17 {{button-63506}}

Again a blessed and healthy day for you two. Have fun its almost over.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan