30 Mei - Op naar Phoenix

Door Klaas & Nanda Knobbe - 31-05-2022 04:53

Goed geslapen ondanks dat een aankomende reis altijd weer spannend is. We vliegen na de middag dus kunnen we het rustig aan doen. Naar beneden voor het ontbijt en het is er druk ivm Memorial Day. Wat eten en een kop koffie en naar boven om de rest in te pakken. Even naar buiten om te lopen we moeten straks nog lang zitten. Veel is er niet te zien en het is warm. We lopen op de parkeerplaatsen van het hotel en kijken naar de nummerplaten waar ze vandaan komen. In een auto zit een man die ons aanspreekt. Of onze auto er nog is. Vannacht hebben ze de banden van zijn auto gestolen. Zijn auto staat op twee betonblokken maar zonder wielen. Je zal zo maar bij je auto komen.

We gaan terug, lezen en eten nog wat en dan is het tijd om te gaan. Uitchecken, koffers in auto en tomtom installeren en then we go. Het is maar een klein stukje naar the car rental maar ook weer spannend. Gelukkig tomtom gidst ons veilig over de interstate naar the car rental. De spikes wachten ons weer op maar nu weten we hoe het moet. Vanaf deze kant kunnen we er veilig overheen. Auto inleveren stelt niets voor, neerzetten en de sleutel op het dashbord en op naar de shuttle van het vliegveld.

We moeten elektronisch inchecken en een dame helpt ons even waarna we de koffers in kunnen leveren. Op naar de security en dat gaat redelijk vlot. We kunnen alles in onze tas laten zitten, dan het poortje, handen omhoog en dan alles weer in onze broekzakken. Op naar de gate. Alles is heel vlot gegaan, van hotel tot gate iets meer dan een uur. Daar kan Schiphol nog wat van leren.

Er was gewaarschuwd dat het verkeer extra druk zou zijn omdat het vandaag Memorial Day is. Wij hebben daar niets van gemerkt, vliegtuig op tijd en ook nog 2 uur terug in de tijd. Dat is heel gek. Je krijgt dus gewoon een paar uur extra……
Vanaf het vliegveld met een yellow cab naar het hotel. Hele luxekamer met 2 tweepersoonsbedden. Zullen we vannacht heerlijk op slapen, is voorlopig de laatste nacht in een royaal bed.

Als het allemaal gaat zoals we afgesproken hebben worden we morgen om 9 uur opgehaald door Cruise America. We hebben een early bird geboekt en we hopen dat we dan vlot kunnen vertrekken. We wachten het af.

Het leukste komt nog….. we gaan wat eten en hebben in de lobby een leuk adres gevraagd. Komen we door een “oud ”gedeelte van Phoenix. Een gedeelte met veel kunst ook nog, mooie beelden, glassculpturen en schilderijen. Onderweg een schitterende motor gezien. Het is een mooie schone stad, geen rommel op straat, veel bomen en palmen en bloeiende planten. Onderweg veel terrassen gezien waar water verneveld werd als verkoeling. In het restaurant is het druk en gezellig, aan een kant is het helemaal open. Temperatuur is heerlijk. We bestellen en worden wel door 4 verschillende mensen geholpen die zich allemaal keurig voorstellen. Er is veel te zien. De ober komt met een houten kistje bij ons. Wij denken dat er thee in zit……..het tegendeel blijkt waar, de klep gaat open en er zitten allemaal messen in. Van klein naar enorm. Hij vraagt welk mes we wensen te gebruiken voor onze steak. Nou sprakeloos zijn wij. Enfin, de keus was toch ook weer niet zo moeilijk. Ze serveren ons eten op een blad zo groot als een wagenwiel (zonder opstaande rand), dat ze met één hand hoog boven hun hoofd dragen! Knap. Tjonge wat hebben wij lekker gegeten.  De mensen drinken prachtige cocktails in mooie glazen, en aardige bardame shaked ze, en er shaked meer… Tot slot wordt er naast ons een gerecht geserveerd wat op een grote ton naar binnen wordt gereden, een vloeistof erover en de brand erin. Het was een heerlijk diner met volop vermaak. We lopen terug en het is nu echt aangenaam buiten. De zon zakt snel en we weten dat het hier in een keer donker is. Terug in het hotel lekker douchen en morgen weer meer.

Het was vandaag een mooie rustige reisdag en het mooiste is...... we hebben de koffers ook nog! Morgen echt aan de rit. We hebben er zin in.

K&N

Reacties

Sietske Knobbe 31-05-2022 15:24 {{button-62147}}

Tjonge pas maar op dat jullie niet tonnetje rond weer terug komen.
Ga vooral lekker genieten.
groetjes Wiebe en Sietske

Theun en Corrie 31-05-2022 15:44 {{button-62149}}

Ik dacht, jullie gaan verder reizen op die snelle motor. Misschien een idee voor volgend jaar?

Tjibbe 31-05-2022 18:27 {{button-62152}}

Misschien alvast een set extra wielen meenemen?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan