USA here we come!

Door Klaas & Nanda Knobbe - 18-05-2022 18:34

Beste lezers,

Eindelijk is het zover, we kunnen weer naar de USA. Binnenkort gaan we voor de 7e keer naar de USA. De laatste keer was 2018 dus het wordt weer eens tijd. Ook nu bezoeken we weer onze zwager en zus in Texas en maken vervolgens een trip door het noordwesten, Arizona, Utah, Wyoming South Dakota en Colorado.

Begin 2019 al begonnen met de voorbereidingen en in oktober geboekt. Toen werd het maart 2020 corona en de reis ging niet door. Ook het jaar daarop ging het niet. Jammer maar het is niet anders. Er komen meer jaren met nieuwe kansen.

In 2021 begonnen met de voorbereidingen van een reis in 2022 en die gaat wel lukken. Vliegtickets, huurauto, camper en hotels geboekt via Tioga. Zij hebben ons weer geweldig geholpen. Ook nu weer is voorbereiding het halve werk maar het geeft ook veel voorpret. Wat willen en kunnen we allemaal doen in die reisperiode en wat is de moeite waard om te zien. Heel veel reisverslagen gelezen en ook dankbaar gebruik gemaakt van sommige roadbooks. Dit keer besloten ook zelf een te maken. Het is wel veel werk maar straks hebben we er ook veel profijt van. Een voordeel is ook dat je bij de voorbereiding heel snel door hebt wat haalbaar is of niet. De routes ingevoerd in tomtom. Verder gebruik gemaakt van het Amerika forum (www.allesamerika.nl) en www.ontdek-amerika.nl. Veel papieren invullen i.v.m. corona maar met hulp van een blog op Tioga kom je daar wel uit. De route is klaar……. USA here we come!

We vliegen dit keer met United Airlines. Eerst was het een rechtstreekse vlucht naar Houston maar de maatschappij heeft de vlucht aangepast. Nu maken we een overstap in Chicago. Balen maar het is niet anders. Daar huren we een auto en bezoeken we onze familie. Na een kleine week met de huurauto terug naar Houston. Vandaar vliegen we naar Phoenix waar we de camper ophalen

Met ons reisblog willen we de lezers regelmatig van onze avonturen op de hoogte houden zodat ze op afstand van onze belevenissen kunnen genieten. Reacties zijn altijd welkom.

Klaas en Nanda

Reacties

Leo en Hanneke Kraak 23-05-2022 07:39 {{button-61907}}

Klaas en Nanda, wat leuk om weer eens een verslag van jullie te gaan lezen. Julllie verslagen zijn als een boek om te lezen.
Nog leuker is natuurlijk dat jullie weer een mooie reis gaan maken.
Wij zouden in juni 3 weken Yukon-Alaska gaan doen. De vluchten, camper en overnachtingshotel al in juni geboekt, reisschema door Tioga Tours opgesteld.
Maar door de Corona nog steeds eind vorig jaar en het feit dat we meerdere keren de grens met Amerika en Canada over moesten met testen en al kregen we steeds minder zin in deze mooie reis.
Begin januari belde Tioga met het bericht dat ons type camper niet meer beschikbaar was en dat we een ander type konden kiezen of onze reis kosteloos konden annuleren. Helaas maar toen hebben we besloten de reis voorlopig uit te stellen.
We hebben nu nog niets gepland maar Yukon en Alaska lopen niet weg. Misschien volgend jaar of in 2024.
Ik ga jullie zeker volgen en wens jullie een goede vlucht woensdag en een mooie reis.
Groet, Leo en Hanneke
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan