25 Juni - Op naar Buffalo!

Door Klaas & Nanda Knobbe - 26-06-2022 02:42

De komende twee dagen zijn reisdagen. Van Cody gaan we via Wyoming naar South Dakota en dan naar Badlands National Park. Het is een hele rit en we doen daar twee dagen over. Vandaag kunnen we het redelijk rustig aandoen. De reis gaat van Cody naar Buffalo en is ongeveer 240 mile. Eerst nog even tanken en dan aan de rit. Buiten Cody is landbouw en het is, het dankzij het beregenen, mooi groen. We zien maisvelden, graan, luzerne, heel veel grasland voor hooi en dingen die we niet herkennen.

Na een dik uur rijden komen we door Lovell. De hele stad is voor ons uitgelopen en de mensen zitten in stoeltjes op het trottoir naar ons te zwaaien. De politie zet zelfs de straat voor ons af, nou dat had echt niet gehoeven hoor! Aan het eind van de afzetting zetten we de camper aan de kant. Even vragen waar we dit aan te danken hebben. Aan een paar dames op leeftijd die op een stoeltje op de stoep zitten vragen we waarom iedereen ons welkom heet. Da’s nou jammer.. het is niet voor ons, er komt zo een parade als afsluiting van het jaarlijkse dorpsfeest. Nu we hier toch zijn kunnen we dat ook wel even meepakken. We lopen een stuk de straat in en wachten af. Om exact 10 uur komen de eerste wagens om de hoek en het is heel anders dan wij ons voorgesteld hadden.

Voorop 4 militairen, twee met een geweer en twee met elk een vlag, een Amerikaanse en één van Wyoming. Iedereen gaat staan, neemt zijn pet of hoed af en staat met de hand op het hart te kijken tot ze voorbijgaan. Dan komen er een paar brandweerauto’s, een auto van een kandidaat die zich verkiesbaar stelt, een aanhanger met allemaal oud-leerlingen die deze week een reünie hebben, een auto van de bibliotheek, de school, trekkers, de sheriff en de commissaris die zich verkiesbaar stellen en zo gaat het maar door. En er wordt snoep uitgedeeld. Met handenvol wordt er met snoep gestrooid en de kinderen langs de straat zoeken het op. We hadden al kinderen gezien met plastic tassen maar nu weten we waarom ze die bij zich hebben. Het is een hele lange stoet en de eersten komen al terug als de rest nog moet beginnen.

Het is tijd om verder te gaan en we gaan terug naar de camper en rijden naar Bighorn Canyon National Recreation Area. Het is en kleurrijke omgeving maar wel droog. De eerste stop is voor de Sullivan’s Knob Trail. Dat is een korte wandeling naar de rand van een canyon. Onder ons in de diepte, zien we een rivier en er varen zelfs een paar boten. Na de wandeling rijden we naar Devils Canyon Overlook. Dit is het hoogste punt en 300 meter lager komen twee rivieren bij elkaar. Het zal wel een gevaarlijke plek zijn, gezien de naam. Het is ook een mooie plek voor de lunch.

Nu wordt het echt tijd de rit te maken naar Buffalo. We gaan richting Sheridan en komen door het Bighorn National Forest. Voor ons doemen weer hoge bergen op en daar moeten we overheen. Zulke steile hellingen hebben wij nog niet gehad en Big Betty moet erg haar best doen. Het gaat maar omhoog en omhoog en op de top (3200mtr) zien we in de diepte een grote vlakte met allerlei kleuren, groen, blauw, grijs, rood etc. Mooi, maar het is hier koud.

De weg wordt vlakker en we dalen langzaam. We rijden langs bergweides en zien nog veel sneeuw liggen. Je kan wel zien dat de sneeuw nog niet zo lang geleden gesmolten is. Eindelijk dalen we en zakken we af naar de vallei aan de andere kant van de bergen en komen we op de Interstate naar Buffalo. Nu gaat het sneller en om 16 uur zijn we op de camping. We hebben wel een sterk bakje verdiend en laden ons op voor morgen.

K&N

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan