I Juli - Op naar de Rocky’s,

Door Klaas & Nanda Knobbe - 03-07-2022 23:53

Omdat we al redelijk dicht bij onze bestemming zijn, doen we het rustig aan. Wassen, aankleden en dan geroosterd brood met jam, lekker. Nanda vraagt aan de campingbaas of ze wat van dat lekkere vlees, dat we gisterenavond hebben gegeten, kan kopen. Geen probleem en hij doet wat in een bakje. Hij laat ook even zien hoe hij het maakt. Op een enorme buitenoven legt hij het op roosters die draaien en dan laat hij het 12 uur garen. Als ze wil betalen wil hij het geld niet aannemen, het is een cadeautje. Hij is allang blij dat er eindelijk weer gasten uit het buitenland komen.

Dan gaan we aan de rit en de bestemming is Rocky Mountain National Park. Vanaf Cheyenne kunnen we een heel eind over de Interstate dus dat rijdt vlot. Het landschap om ons heen is glooiend maar droog en dor. Er groeit weinig tot helemaal niets. Hoe meer richting Denver hoe groener het wordt maar dat komt door de landbouw en de beregening. Bij Loveland moeten we afslaan naar de 34. Als we Loveland bijna uit zijn zien we in de verte de Rocky’s.

Voor we bij het park zijn rijden we eerst door Estes Park. Het is niet echt een park maar meer een streek met heel veel recreatiewoningen, lodges, campings etc. Het is een en al toerisme. Bij de voorbereiding hadden we gelezen dat de rit over de 34 prachtig moet zijn en dat klopt helemaal. Je rijdt door een vallei langs de Fall River. De weg slingert langs de rivier en het is er druk, opletten geblazen. Het is een prachtige rit maar voor de chauffeur (Nanda) ook inspannend.

Dan komen we bij de Fall River Intrance. Voor dit park heb je een intrance permit nodig of een overnachting in het park. We laten onze papieren zien maar de camping waar we vannacht staan, ligt net buiten het park. We dachten dat de camping in het park lag maar dat klopte jammer genoeg niet. We mogen het park nu nog niet in. Om 15 uur is de toegang vrij dus er zit niets anders op, dan te wachten. We rijden een stukje terug naar het Visitor Center, eten wat en lezen een poosje op de e-reader. Om 15 uur rijden we het park alsnog in.

Over de Endovalley Road en na een paar mile stoppen we bij de lookout van Sheep Lakes. Het is een soort weide met een slingerend riviertje en een paar meertjes. In de verte zien we de Rocky Mountains, prachtig met wat sneeuw op de toppen. Er staan een paar rangers in hesjes, even vragen was zij hier doen. Het zijn klaar-overs voor de bighorn sheep. De bighorn sheep komen van de bergen naar deze plek om te drinken maar ook voor de mineralen die hier in de modder zitten. Die mineralen hebben ze nodig. De dieren moeten dan de weg oversteken en de vrijwilligers houden het verkeer dan tegen. Maar de laatste dagen hebben ze geen bighorn sheep gezien. Langs de rand van de weide is een groep coyotes actief en ze denken dat die de bighorns afschrikken. Weer verder en dan zien we langs de kant van de weg een hele grote elk grazen. Nanda kan hem nog net op de foto zetten voordat hij in het bos verdwijnt.

Deze weg is niet zo lang en we besloten helemaal door te rijden naar het eind, naar Endovalley. Hier is een picknick area en er zou een lookout zijn maar dat laatste klopt niet. Dan moet je over de Old Fall Road en dat is een ditrtroad dus dat wordt hem niet. Rustig rijden we terug en stoppen bij West Alluvial Fan en doe een korte wandeling naar de Horseshoe Falls Overlook. Waar we door heenlopen was het eind van een gletsjer en het ligt het bezaaid met stenen, meestal rond, van klein tot heel groot en in heel veel kleuren. Tussen de stenen hebben ze een pad aangelegd en dat loopt langs een riviertje. Als we de brug oversteken zien we de waterval; niet hoog maar wel mooi om te zien. Het is een brede waterval en het water vloeit over de rotsen. Een waterval blijft altijd fascinerend, het water wat naar beneden stroomt en de wetenschap dat het altijd maar door gaat. Op een dikke steen zitten we te genieten.

Dan is het tijd om verder te gaan en we gaan bergopwaarts. Onderweg stoppen we nog een paar keer bij een uitkijkpunt waar een prachtig uitzicht hebben op Sheep Lakes. Zien het nu van boven en van een andere kant. Bij het laatste uitkijkpunt zien we de Rocky’s in volle glorie. Prachtig en we kunnen daar straks nog twee dagen van genieten.

K&N

Reacties

Ietsje de Jong 04-07-2022 02:12 {{button-63505}}

Great to hear from you guys again it was so quiet for two days. I agree the Rockies at beautiful. Have a Happy fourth of July, maybe some fire work show some where?

Teatske 04-07-2022 11:38 {{button-63517}}

Die mam is ook van alle markten thuis, crossen door de wildernis, lucky shot van de elk maken! ;-) Genieten!! Gaat nu vast veel te snel.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan