Freehold – Den Ham

Door Jan en Gea - 10-04-2022 19:33

Dag 30 - Maandag 4 april

Op huus an

Na het laatste ontbijtje in deze camper , de koffers inpakken, laatste dingen opruimen, afvalwater dumpen en richting de rental station van Road Bear in New York. Voor het eerst in Amerika diverse files door wegwerkzaamheden, maar tegen kwart over 10 arriveren we daar .Toch nog op tijd.

Alle papierwerk wordt keurig en snel afgehandeld. Het blijkt dat dit model RV gemaakt wordt in een fabriek waarmee Road Bear nog niet eerder zaken deed. Nood breekt wet, zo begrepen we. Ze zaten dringend om nieuwe RV’s te springen en deze waren leverbaar. Dat verklaart veel. Wij vonden de uitlevering vanaf de fabriek, maar ook de  kwaliteit van de camper niet wat we van Road Bear konden verwachten. Maar daarvoor is het natuurlijk ook een testrit.

We kregen netjes de aanschaf van de elektrische kachel vergoed en ook de kosten van de Uber naar Newark airport.  Daar begint na afgifte koffers en douane het lange wachten op onze vlucht. Pas om 18.00 uur. Prima vlucht trouwen en mooi op tijd geland op Schiphol. Shuttlebus stond al klaar, dus auto halen en huiswaarts. Gaar van tijdverschil en slaapgebrek duiken we eerst een paar uur ons nest in.

Terugblik:

We kijken terug op een bijzondere reis. Qua weer:  van winterjas, naar bikini en weer terug naar winterjas.

Qua landschap vonden wij deze kant van Amerika toch minder afwisselend. Wel geweldig leuke dingen mogen zien en doen. De dolfijnen boottocht, Cape canaveral met de raketlaunch, de Outerbanks en Washinton sprongen er wel uit. St. Augustine is ook zeker de moeite van een bezoekje waard. Ook de stranden in Florida waren prachtig. 

De campgrounds in de state parken waren overal prima, mooie plekjes en met goede sanitaire voorzieningen. De KOA’s vonden wij voor wat ze bieden veel te duur.

Brandstof is met de benzineprijzen van nu een serieuze kostenpost.

Gereden afstand:                           3564 mijl/ 5735 km

Overnachtingen:                             21 verschillende campings

Tanken:                                            $ 1495,- /  € 1265,-

 

Reacties

Tanja Spoelder 11-04-2022 10:38 {{button-61392}}

Super bedankt voor het mooie reisverslag. Ik ga er zeker veel tips uithalen voor de reis van 2023, we hopen dan een wegbrengcamper reis te kunnen boeken.

Frits en Marijke Bergen. 11-04-2022 11:49 {{button-61393}}

Dankjewel voor het mooie uitgebreide verslag. Weer heel veel mooie herinneringen gemaakt.
Wij gaan zelf in mei naar de westkant en de Rocky Mountains . Dit keer met auto. Nog even een vraagje over de COVID-19 test. Is dit voldoende bij KLM ?

Jan 11-04-2022 12:58 {{button-61394}}

Wij vlogen met united. KLM accepteert ook toegangsbewijs.nu

Karin 11-04-2022 23:41 {{button-61397}}

Ha Jan en Gea,
Fijn dit reisverslag. Minder afwisselend, wel wat lichtpuntjes en bar weer zou mijn samenvatting zijn.
Het lijkt erg op de reis die wij in 2020 door Covid moesten afbreken. Net als jullie. Wij zouden toen van Chicago naar Orlando gaan. Na jaren richting de Westkust te zijn gegaan, voor het eerst de Oostkust en Florida. Zijn jullie blij dat jullie deze reis alsnog hebben afgemaakt? Zouden jullie het ons aanraden? Of toch eerder weer een wegbrengspecial naar Vegas, LA of SF boeken? Ben benieuwd naar jullie advies.
Groeten!

Gea 11-04-2022 23:54 {{button-61398}}

Hoi Karin,

We hebben zeker geen spijt van deze reis, maar wanneer ik nu mocht kiezen zou ik weer richting het westen gaan.
We hadden dit jaar ook niet veel geluk met het weer. Ook hebben we vanwege tijd, mijlen enz. Het zuidelijkste deel van Florida geschrapt. Dus de key's en de Everglades overgeslagen. Wanneer je de camper in Orlando inlevert heb je daar meer mogelijkheden. Lastige keus , toch wel😏.
Groet

Jan 12-04-2022 00:09 {{button-61399}}

Karin, Ik zou niet weer die kant op gaan. Ik ben geen disneypark figuur, en alle dagen op het strand is ook niet wat voor mij. In 4 weken hadden we nog wat verder kunnen zakken, maar om dan Key West te halen en Miami etc dan rijdt je toch wel een aardig stukkie, Nu waren het iets van 3575 mijlen, waarbij we niet alle dagen zulke stukken hoefden te rijden. We hebben veel gezien maar Florida in maart barst van de overwinteraars en het landschap is vlak, net Nederland. In het westen rijdt je soms 100 km en is het ineens compleet anders, dat heb je hier niet.
De Outher Banks is leuk, aaneenschakeling van onze wadden eilanden lijkt het wel.
Viel ons op dat de prijzen van de campgrounds en stateparks toch ook aardig zijn gestegen, maar dat is in heel Usa het geval. Ook de brandstofkosten. Als voorbeeld we hadden nu 400 mijl minder gereden dan in 2019 en waren plm 500 euro meer kwijt aan brandstof. Dat is overigens ook Usa breed.
Al met al mooi dat we deze kant hebben kunnen bekijken, veel gezien, maar de volgende keer zou ik weer richting west gaan.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan