Thomasville – St George Island

Door Jan en Gea - 10-04-2022 17:24

Dag 7 - Vrijdag 11 maart

Strand – Pelikanen en Weeralarmen

Vanuit de camping in Thomasville ‘s morgens toch maar vertrokken richting St Georges Island. We hebben daar voor 2 nachten gereserveerd.

Mooi rustig daar naar toe gereden, maar allengs werden de weersvoorspellingen slechter. Regen en zelfs kleine tornado warnings. Werden we niet vrolijker van. Onderweg een keer binnen gewipt bij de Dollar General. Een soort Action met levensmiddelen. Geen blikopener te koop. Paar kleinigheden ingeslagen en toen weer door. Mooie weg pal langs de kust. De zee komt hier met een beetje wind over de weg zou je denken. De huizen zijn ook allemaal op palen gebouwd, waarbij de ruimte onder de woning wordt gebruikt als stalling van de auto. Leek ons geen arme buurt hier. In St George helemaal niet. Net alsof de huizen allemaal nog erg nieuw zijn , misschien na orkaan Michael???

De camping is prima. Mochten we niet al om 1 uur op. No first my partner is cleaning te place, come back in an  hour. Dat deden we dus maar. Broodje gegeten op de parkeerplaats bij een strand opgang. Daarna terug naar de entree, ca 5 km terug, kregen we alleen het kaartje van vandaag mee. Nee als we morgen naar de andere plek verkassen, terugkomen bij de receptie en dan weer naar de camping. Heen en retour ca 9 km. Je hebt hier ook beambten moet je maar rekenen.

‘s Middags een korte strandwandeling gemaakt. Mooi tussen de buien door. We zagen de pelikanen de zee induiken op zoek naar voedsel. Terug in de camper begon het harder te regenen.

Even gefacetimed met de kinders back home. De kleinkinderen waren echter moe en vonden die ouwelui wel prima. ‘s Avonds in de camper gegeten, en via de nog net werkende 4g verbinding op de telefoon wat tv gekeken.

Alle weeralarmen komen oppoppen op Gea’s telefoon: Regen, overstroming, wind en bevriezing!

Gedurende de nacht zware onweersbuien met zware donderslagen. Je voelde de trillingen. Tegen de morgen waren de buien weggetrokken en werd het rustiger.

Gereden afstand:            143 mijl/230 km

Overnachting:                  St. George SP campground – St. George Island (Panhandle)

Weer:                                 Regenbuien en veel wind

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan