Great Smokey Mountains NP – Lake Greensboro

Door Jan en Gea - 10-04-2022 17:17

Dag 5 - woensdag 9 maart

Mist – regen en nog meer water…….

Vanmorgen al vroeg uit de veren op de camping in Cades Cove. Midden in de wildernis de hele nacht met stromende regen. Medelijden met de mensen in de tentjes naast ons. De hele morgen gereden op schitterende kronkelige bergwegen door de Smokey Mountains. Eerst de New Founland Gap Road richting Cherokee waar we een kijkje namen bij het Oconaluftee Visitor Center. Achter het Visitor Center bevind zich het mountain farm museum. Wel leuk om even te kijken. Een soort openlucht museum waar je kunt zien hoe hier rond 1900 werd geleefd. 

Vandaar naar de Blue Ridge Parkway met mooie tunnels. De Smokeu Mountains deden hun naam eer aan vandaag. Erg mistig en nattig. Dus op de “overlook” punten was niet zo veel te zien. Jammer! Na zo’n 15 mijl weer richting Cherokee en verder afgezakt naar het zuiden. Een reisdag dus vandaag. Uiteindelijk uitgekomen op een KOA camping onder Athens. The Lake Oconee/Greensboro KOA. De temperatuur is nu aangenamer en we besluiten de camper te “de-winterrizen”.

Dus water in de tank gedaan. Nou dat hebben we geweten. Dat ding zat vol roze anti vries of zo iets. Wel drie keer de hele tank doorspoelen en dan nog komt er licht roze gekleurd water uit. Bij het vullen ging het al mis. Jan deed de slang van de buitendouche erin en kon die met geen mogelijkheid passend krijgen op de kraan. Dus naar de receptie. De klusjesman kwam even mee kijken en vroeg waarom ik de slang niet gewoon in het gat iets hoger stopte om de tank te vullen. ?????.......Handige Jantje! Bij het vullen liep de tank over en spoot het eruit. Of het daardoor kwam weet ik niet maar er liep ineens water in de camper vanonder het bed vandaan. Bellen naar de helpdeks. Ik mocht de bodem van het bed wel los schroeven. Maar het juiste vierkante bitje natuurlijk niet voorradig, en er liep na een tijdje geen water meer onderuit. Dus eerst maar eens aanzien.

De slide-out werkt naar behoren.

Kraantjes op de was bak in de douche geven slecht water, en de douche zelf kon ook beter. Morgen eerst maar eens een stuk rijden met water in de tank.

We wilden eerst richting de Mexicaanse golf, maar komend weekend slaat het weer daar ineens om. In de nacht van zaterdag op zondag zelfs nog vorst voorspeld, terwijl het daarvoor overdag ruim twintig graden is. Wel komt er een groot regengebied aan. Dus morgen maar eens zien hoe of wat.

Gereden afstand:            259 mijl/416 km

Overnachting:                  Lake Oconee/Greensbori KOA

Weer:                               Mist en regen, later droog

       

                                                

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan