Cedar Point –  Hatteras Island

Door Jan en Gea - 10-04-2022 18:52

Dag 21 - vrijdag 25 maart

Outer Banks

Vanmorgen van de leuke gemeentelijke camping bij Cedar Point vertrokken. Bij vertrek regende het nog. Bij aankomst bij de ferry was er zon, precies volgens planning.Tanks geledigd dus we kunnen er weer tegen. Op de tomtom gereden naar de Outer Banks. Gaat Sygic linksaf via het zand en Google Maps  via de 24. Nou ja,  natuurlijk won Gea met maps. Weer getankt bij een Shell pomp en door up North. We hadden om 10.00 uur geboekt bij de veerboot naar de Outer Banks en moesten nog gas geven om er op tijd te zijn. Toch verder dan we dachten.

Armzalige bedoening daar bij de veerhaven. Lagen 2 boten en met de kleinste moest het gebeuren. Dacht dat er geen salon op zat maar bij nader inzien was er toch iets van een ruimte waar je 2 naast elkaar kon zitten. Ruim twee uur duurde de overtocht. Over de zee waar toch iets van een waddengebied achtige geulen in zitten kronkelde we naar Ocracoke. Op zoek naar het Visitor Center, dat we na enig zoeken vonden, maar gesloten bleek. Dus via de vuurtoren verder het eiland op en na een mooi ritje met aan weerszijde de kust hield de weg weer op en moesten we op de volgende (gratis) ferry naar Cape Hatteras. Weer ruim een uur op het wad, maar leuke tocht.

Door de reis ‘s morgens en de vaartijd was de dag al zo’n beetje verstreken, dus op zoek naar een camping. 2 stateparken geselecteerd. Helaas beide tot 1 april gesloten. Bij de laatste (Cape Point Campground) stond dat de Beach parking open was. Dus daar eens naar toe gereden. Eerst op een parking bij een klein meertje. Hoorden we van een paar mensen daar. dat de Beach parking iets verderop aan zee was. Daar staan we nu. Op asfalt pal aan het strand. Er staan nergens bordjes dat je hier niet mag overnachten. Naast ons nog een RV busje van mensen die we op de ferry ook al hadden ontmoet. Prachtige plek, zonder voorzieningen. De sunset is geweldig! De sterrenhemel fenomenaal!

Onder het licht van de vuurtoren, romantischer wordt het niet.

Vandaag nog even gebeld met Fedde en Lauren. Die moesten echter ook naar bed. Vanmorgen vroeg om 4.50 uur telefoon van onze (schoon)moeder die via facetime wilde bellen.. Was het daar tegen koffietijd !!!

Gereden afstand:                           102 mijl/164 km

Camping:                                          Beach acces cape Point Hatteras

Weer:                                                 Helder, koud en veel wind

 

                                              

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan