Kitty Hawk – Virginia Beach

Door Jan en Gea - 10-04-2022 19:02

Dag 23 - zondag 27 maart

First Landing State Park

De OBX campground was nog lang niet vol toen we er vanmorgen weg reden richting Virginia Beach. De reis ging redelijk vlot. Weinig wegwerkzaamheden zoals in Duitsland. Op diverse plekken hangt de Amerikaanse vlag half stok. We hebben her en der al rondgevraagd, maar niemand kan ons vertellen waarom. Overlijden voormalig minister Albright….???

We hebben een mooie plek First Landing SP Campground. Nu in de staat Virginia. Hier zetten in 1607 de eerste Engelse kolonisten voet aan land in Amerika. Gelet op de weersverwachtingen van -5 in Washington in de nacht van maandag op dinsdag hebben we besloten om hier twee dagen te blijven. We moeten dan morgen wel een paar plekjes opschuiven. Het blijft hier vannacht en morgen nacht net rond nul graden.

We zijn hier te vroeg, dus eerst maar eens het park rondgewandeld. Ontzettend uitgestrekt, en we staan vanaf de receptie gerekend in het verste puntje. Vlakbij onze stek een boardwalk naar de zee, en naast ons iets van een militair terrein. Strak afgebakend met hoge hekken, ook aan het strand.  Bij het inchecken ook brandhout gehaald en in onze firepit een vuurtje gemaakt. Wel nodig, het is koud. In de zon wil het net buiten, maar als deze achter een wolk verdwijnt zakt het kwik onmiddellijk.

Gea heeft nog een strandwandeling gemaakt we zitten hier aan de Chesapeake Bay. Veel kitesurfers actief. Ik heb via een Oostenrijkse zender nog een stuk van de formule 1 kunnen mee pikken.  Max won!

Gezien de weersverwachtingen (koud en regen) laten we ook het oorspronkelijke routeplan om richting Shenandoah NP te gaan, nu schieten. ’s Avonds de campings in Washington en Lancaster al vast geregeld en geboekt. Hoeven we daar niet weer naar om te kijken. Alleen de laatste nacht volgende week zondag moeten we nog ff kijken.

Vannacht het 2e dekbed er weer op en het elektrische kacheltje aan.

Gereden afstand:                            93 mijl/150 km

Camping:                                          First Landing State Park Campground

Weer:                                                 Half bewolkt, koud

 

                                                              

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan