Lancaster

Door Jan en Gea - 10-04-2022 19:23

Dag 29 - zaterdag 2 april

Amish en op stoom.

Vandaag een Amish dag. Eerst met de camper het achterland in gereden naar een Buggy tour bij  Aaron en Jessica. Met 6 mensen plus menner in een Buggy met het paard Chester ervoor. Mooi tochtje, de menner wilde prima vertellen en praten. Wel slecht luisteren, want hij vroeg sommige dingen gerust 3 keer.

Na een tijdje mochten we op een boerderij kijken. Vreemd, geen boer of boerin die je verwelkomen, maar onze menner vertelde het een en ander. De koeien waren vertrokken, niet rendabel meer. Verbouwen mais en gras en ik geloof ook een aantal fruitbomen. Land wordt bewerkt met muilezels. In de schuren vele oude landbouwwerktuigen met ijzeren wielen nog. Frappant dat er ook gemotoriseerde apparaten van New Holland stonden. De buggy van de boer stond naast een grote tractor in een andere schuur. Men verkocht kettinkjes, beschilderde hoefijzers en koekjes voor een redelijke prijs. De grasmachine werd gerepareerd met een accu schroevendraaier, en ze fokten nesten met honden. Boer en boerin zelf niet gesproken. Woonden in een 3 jaar oud nieuwe woning, echt mooi, terwijl de oude vader zich had laten opereren in Mexico. Wij hadden niet het idee dat we getuige waren geweest van het echte Amish leven op een boerderij……….Ritje terug met de buggy duurde iets korter.

Daarna gereden naar de oude Strasburg Railwail Station voor een ritje met de stoomtrein door Amish land. Hartstikke leuk. Aardig personeel, die graag wilden vertellen over hun hobby. Op sommige boerderijen zie je hele schuren vol met maiskolven. We zagen de akkers onderweg wel op de traditionele manier bewerkt worden.

Terug naar de camping nog geprobeerd ergens gas te tanken, helaas niet gelukt. Op de camping kan het aanwezige personeel de gas pomp het helaas niet bedienen. Heerlijk even naast de camper in het zonnetje met een biertje en een wijntje, zien we de naburige Amish boer ook met paard en wagen het land bewerken.

Besloten om vanavond ergens een hapje te gaan eten. Zitten meerdere grill en steak houses in de buurt. Kom je daar, barstens vol en bijna een uur wachten voordat je aan tafel kunt. Niet bij één, maar bij alle restaurants. Ook valt het drukke verkeer op de Hwy 30 op. Het rijdt de hele dag maar door en oversteken is een crime, zo lang wachten voor de stoplichten. Lopen doen ze hier bijna niet en fietsen ook niet. Je zou niet zeggen dat de benzine zo duur is hier.

Lekker gegeten, dat dan wel Longhorn Steakhouse. Morgen richting New Jersey naar de laatste camping.

Alvast een lijstje met gebreken van de camper gemaakt voor Road Bear.

Gereden afstand:                                           22 mijl/ 35 km

Overnachting:                                                Old Mill stream campground – Lancaster

Weer:                                                               Zonnig met een koude wind

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan