St. George Island – Homosassa Springs

Door Jan en Gea - 10-04-2022 17:32

Dag 9 - zondag 13 maart

Manatees en mosquitoes

Vanuit St Georges Island verder naar het zuiden.  Even voor 100 dollar getankt en een Subway broodje gescoord. Zitten nu op de Chassahowitska River Campground  in Homosassa Springs, iets ten zuiden van Crystal River. Daar eerst onderweg een T-shirt gescoord voor de verzameling. De plaats zelf heeft een kleine kern met veel souvenir shops en dat is het dan wel zo’n beetje. Onderweg bleek dat de zomertijd hier vannacht is ingegaan. Een uur korter dus vandaag.

Daarna naar deze campground. Aan de rivier gelegen, waar de Manatees (Caribische Lamantijnen of Zeekoeien) zo aan je voorbij zwemmen. In de huur kano’s mensen die deze goedaardige beesten op de foto willen zetten. Varen ze er soms kats over heen en zien ze niet eens. Vanaf de kant hadden wij een prima zicht. Ook mensen die uit de kano vallen en er dan met hun “zeer atletische lijf” niet weer in kunnen klimmen zijn wel vermakelijk.

Er werd ook volop gevist. Ingooien en ophalen en al weer een visje. Die gingen er vervolgens allemaal weer in, totdat een jongetje van een jaar of tien er ineens een snoek van zo’n 75 cm uit takelde. Die ging op de barbecue. Heerlijk een tijdje op een bankje op de oever zitten kijken, later bleek dat de mosquitoes of black flies ons vreselijk te pakken hebben gehad daar.

Teruglopend naar de camper besloten om wat te gaan eten in een café een klein eindje verderop. Mooi om daar de discussies van de mensen aan te horen. Ze hadden o.a. Tucker Carlson gekeken op Fox en die had iets beweerd wat er in ging als koek. Wel Trump country hier. Op Georges Island troffen we een gepensioneerd onderwijzeres uit New Jersey die ook al niets van Biden moest hebben. Konden zich financieel prima redden en vonden die linkse democraten maar niks. Hier aan de bar zijn het de echte Redneck figuren. Biertje erbij en dan heeft de één nog groter woord dan de ander.

Vanavond gedoucht en geprobeerd een camping voor morgen te scoren. Valt nog niet mee. Alle state parks zitten zo’n beetje vol. En willen we wel helemaal onderin Florida uitkomen. De Everglades staan wel op het programma, maar wellicht moeten we de plannen een beetje bijstellen?

De campgrounds zijn ook redelijk aan de prijs en allemaal bezet met de senioren overwinteraars. Ook is het springbreak. Winter prijzen zijn hier dus ook hoger dan de prijzen in de zomer.

Een paar strand dagen lijkt ons ook wel wat. Dus morgen nog een stukje zakken en dan dwars over naar de andere kant denk ik.

Gereden afstand:            262 mijl/422 km

Overnachting:                  Chassahowitzka River Campground – Homosassa

Weer:                                 Lekker in de zon, koud in de schaduw

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan