St. George Island

Door Jan en Gea - 10-04-2022 17:27

Dag 8 - zaterdag 12 maart

Adelaar, aligator en slang

Vandaag een rustig dagje.  Na een rumoerige en donderende nacht, na het ontbijt een fikse strandwandeling gemaakt. Schelpen gevonden, een adelaar gespot en ontzettend veel wind.

Jas aan en capuchon op. Terug op de camping liepen we langs de twee vijvers en telden we bijna instinctief het aantal reigers dat daar zit. Dan in de ene en later op de dag in de zon op de andere oever. ligt er aan de overkant van de vijver in de zon een knots van een alligator. Staan borden bij dat je de kampbeheerder dan moet waarschuwen, maar dit schijnt zo’n beetje de huis alligator te zijn horen we van mede kampeerders. Snel naar de camper voor het fototoestel en weer terug. Na de nodige plaatjes te hebben geschoten liepen we weer naar de camper, toen Gea opeens in de berm een slang zag liggen. Buurvrouw erbij, was een Cottton Mouth volgens de haar. Wel giftig, ook te dik gegeten en helaas voor het beest morsdood. Vastgesteld door de buurman die poolshoogte kwam nemen.

Een broodje in de camper en daarna naar het dorp gereden voor een beetje sightseeing en een paar boodschappen.

Terug op de camping de RV geïnstalleerd op plek 5. Gea had nog energie over en heeft nog een korte trail vanaf de camping gelopen. Ik heb mij geïnstalleerd in de cabine op de passagiersstoel. Tegenover waren er nog twee plekken leeg. Komt daar een camper voorrijden, formaat touringcar. Erachter aan een Jeep met laadbak vol geladen. In de bus één persoon, in de jeep één dame met hondje. Echt een mens sleept wat mee on holliday!

Online al vast een camping geboekt voor morgen in Crystal River / Homosassa Springs. Goede reviews o.a. bij Tioga. We hebben zo waar de gekochte straalkachel maar aangedaan, want de temperaturen zakken nu toch wel aardig. Was ook voorspeld, maar eerst voelen en dan geloven.

Een prachtige rode zonsondergang!

Gereden afstand:            17 mijl/27 km

Overnachting:                  St George SP Campground – St. George Island (Panhandle)

Weer:                               Zonnig, koud en veel wind

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan