Port St. Lucie – Cape Canaveral

Door Jan en Gea - 10-04-2022 17:52

Dag 14 - vrijdag 18 maart

Cruise en Lancering

Vanmorgen na het ontbijt vertrokken uit Port St Lucie, Via de kustweg A1A N  grotendeels over de schiereilandjes helemaal  naar Cape Canaveral.

Ontzetten veel estates van pensionado’s langs deze weg. Sommige wel 20 hoog met bewaker aan de entree. Rechts van de weg aan de zeekant veelal de woningen, en aan  de linkerkant de golfbaan.

Onderweg weer aparte borden op de foto gezet. We moesten voor een bord “pas op voor overstekende krabben” zelfs keren. Gelijk ook een gevonden kokosnoot in de camper gegooid.

Mooi zachtjes aan en 45 nijl op de cruise naar het noorden. We kwamen redelijk vroeg aan op de camping. Iets te vroeg dus. Geparkeerd op een parkeerveldje bij de beach en even rondgelopen. Wij staan op een veld buiten de poort met alleen een water aansluiting en hadden die al snel gevonden.  Plek op 30 meter van de waterkant, wel wat scheef, tussen de grote bussen in. Onder de voorwielen een paar blokken en we staan redelijk recht. Mooi plekje met uitzicht op de lanceerplek van het Kennedy Space Center.

Aan de waterkant naar links is de cruise haven van dit gebied. Drie joekels van cruiseschepen voeren zo voor ons langs richting zee. Wel apart, 11 of 12 dekken hoog en daar gaan ze. Eentje even nagekeken, een ging voor drie of vier dagen op en neer naar de Bahama’s. Kaartje 139 dollar pp. Maar tis net als met vliegen, daar komen dan de kosten, zoals belasting en bagage nog bovenop en dan moet je ook nog wat eten natuurlijk.  Zit je zo aan  300 à 400 USD p.p. Maar we zagen wel een huurcamper op de parkeerplaats staan. Natuurlijk wel stoer even op en neer naar de Bahama’s

Vanmiddag nog een uurtje aan het strand gelegen, en vanavond lekker gegeten, een half uurtje lopen verderop.

Volgens planning gaat er vanavond tegen 23.30 u nog een Space X raket de lucht in hier op Cape Canaveral. Vanaf de camping moet er een mooie spot zijn, we gaan het meemaken.

Door onweer om 23.00 uur is de lancering uitgesteld. Maar rond 0.45 uur ging de Space X Falcon 9 van Starlink dan toch de ruimte in. Wij waren er getuige van. Indrukwekkend!

Morgen staat een bezoek aan het Kennedy Space Center op de planning.

Gereden afstand:                           80 mijl/128km

Overnachting:                                 Jetty Park – Cape Canaveral

Weer:                                                Zonnig en warm

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan