Clearwater Beach – Lake Osprey

Door Jan en Gea - 10-04-2022 17:40

Dag 11 - dinsdag 15 maart

Dolfijnen en een rare vogel

Little Manatee River SP campground was keurig voor elkaar. Met wasmachines en al in een statepark.

Vertrokken rond een uur of half tien richting Anne Maria Island voor de Fun Boat tours. Die hadden we gisteren geboekt voor vandaag .  Mooie rit ernaar toe door een waterrijk gebied. In de buurt van de boot geparkeerd en ernaar toe gewandeld. Om half een aan boord met zo’n 20 personen. Echt Amerikaanse kreten en gaan met de banaan. We dachten naar open zee te gaan, maar na een half uur varen zag Gea als eerste een vin van een dolfijn boven het water uitsteken. De boot in de achteruit, en daarna de school dolfijnen gevolgd. Het ge ohh en aaahh  en my goshhhh was niet van de lucht. Was ook mooi te zien. Aan boord gratis drank en wijn, nadien te verrekenen met de tip denk ik. Overigens bij boeken kon je al aangeven hoeveel procent je wilde tippen. Dat dus maar niet gedaan, eerst eens kijken wat het wordt. Ze vroegen er op de boot gewoon nog een keer om.

Al met al een mooie tocht van ca 2 uur.

Daarna met de camper richting het volgende statepark, Het Oscar Scherer SP, een stukje zuidelijker. Gistermorgen was daar ineens een boekbaar plekje vrij gekomen.

Onderweg even bij de Publix wat dingetjes gehaald. Vanmorgen bij een CVS drogisterijketen al voor wat zonnebrand en muggenspul. Staan we daar met een flacon zonnebrandcrème in de hand bij de kassa, herkent het systeem de streepjescode niet, “we can’t sell it”. Sta je dan. We zeiden nog, “you can give it to us”, maar dat drong niet helemaal door geloof ik.

Vanavond vuilnis naar de container gebracht. Open ik de klep en kijken me twee grote ogen aan. Racoon? Heb hem gelijk mijn vuilnis om zijn hoofd geslingerd. Gea bij douche lastig gevallen door grote tor.

Morgen maken we de oversteek naar de Atlantische Oceaan.

Vanmiddag nog een kleine wandeling rond Lake Osprey vanaf de camping, komen we een rare vogel tegen die zijn middelvinger gelijk naar ons op stak: “Your damned bird hunters”!!! We stonden echt perplex.

Nog geen campground voor overmorgen kunnen vinden. Morgen maar eens weer kijken.

Gereden afstand:            65 mijl/104 km

Overnachting:                  Oscar Scherer SP Campground – Lake Osprey

Weer:                                   Warm en wisselend bewolkt later gedonder

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan