St. Augustine – Jekyll Island

Door Jan en Gea - 10-04-2022 18:01

Dag 17 - maandag 21 maart

Ferry en Fietsen

Vanaf Anastasia SP vanmorgen vertrokken richting het noorden naar Jekyll Island. Weer over de kustweg de A1A. Das een stuk mooier rijden dan over de Interstate.  Onderweg langs de kant van de weg als lunch een donut met een glas melk.  Daarna met de ferry over de St Johns river en volgen we de A1A

Op dit Island aangekomen moet je eerst al 8 USD betalen om het eiland op te komen. Daarna doorrijden naar de camping.

De camping host stond ons op te wachten. Parmantige oude dame die niet met zich liet sollen. Daarnaast heeft de camping nog opperhoofden per blok aangesteld.

Op de camping 2 fietsen gehuurd en een mooie fietstocht over de fietspaden van het eiland gemaakt. Fietshuur is 5 dollar per uur, beide drie uur, dus 30 dollar. De exemplaren die we meekregen kun je bij ons op de rommelmarkt voor minder mee krijgen en dan koop je ze ook nog. Oude meuk dus, zonder spatbord, zonder licht, zonder slot, kale fietsies.

Onderweg aan het strand bij een taco tent wat gedronken en gegeten. Nacho’s. Wat zijn de serveerster gedienstig als je binnenkomt en besteld. Ze stellen zich voor en zeggen dat ze ons zullen bedienen etc. Zodra je besteld hebt maken ze al een schatting. Totaal iets van 20 dollar dan is de tip zo en zo groot en dan is het ineens minder. Bij het verlaten van het terras, zijn we nagenoeg onzichtbaar geworden. Toch wel apart dat tip systeem. Vraag me af hoe de belastingdienst hier afrekent.

Terug nog door een bospaadje gefietst, langs een vijver waar we nog een alligator zagen, dikke vissen en wat schildpadden.

Op de camping voor het eerst een wasje gedraaid. Handige wasmachine die je met creditcard kunt betalen i.p.v. al die muntjes.

Lekkere schone bedden vanavond ook. Een sloop helaas niet, we hebben maar 1 schone mee gekregen.

Gereden afstand:                            137 mijn/220 km

Overnachting:                                  Jekyll Island SP Campground – Jekyll Island

Weer:                                                 Zonnig ca. 20C

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan