Washington per fiets

Door Jan en Gea - 10-04-2022 19:17

Dag 27 - donderdag 31 maart

Op de fietse

De 2e hele dag in Washington. Een bus later vertrokken dan gisteren. In de bus de app van Capital Bikeshare verder geïnstalleerd, waarmee we vandaag fietsen gaan huren. Dat werkte, bleek achteraf, prima.

We zijn uitgestapt bij een metro station, één verder dan gisteren, L Enfant plaza.  Dan kom je uit aan de achterkant in de buurt van het Capitool. Fietsen gescand en gaan met die banaan. Eerst helemaal de mall weer afgefietst naar het Lincoln Memorial.

Nog even vermelden dat in deze weken het Cherry Blossom Festival is in verband met, je raadt het al, de bloeiende kersenbomen.  Vooral rondom het Tidal Basin mooi om te zien. Ook is het vandaag aanmerkelijker drukker dan gisteren, met veel groepen schoolkinderen enz.

Vervolgens over de Arlington Memorial Bridge over de Pontomac  richting Arlington Cemetery. Over de brug komen de landende vliegtuigen ook mooi laag over vliegen. De op 4 na grootste begraafplaats ter wereld. De grootste ligt in Irak volgens de suppoost in het visitor center. Deze militaire begraafplaats is ongeveer 669 acres , everything is bigger in America. We zijn er een stuk over heen gelopen, graf van de Kennedy’s opgezocht.

Na Arlington tegen de wind in richting het Pentagon. Slechts aan de buitenkant te bezichtigen en het 9/11 memorial daar was qua formaat ook minder groot. We zagen het in eerste instantie niet eens. De fietsen een keer weer in een docking station geduwd en er weer uit gehaald. Een ritje mag 45 minuten duren, daarna betaal je per 5 minuten wat bij als je een dagpas hebt genomen zoals wij.

Weer terug over de rivier begon het wat te sputteren. Dan is die hele mall toch wel een heel eind. Het begon harder te regenen en enorme windvlagen. De regencapes kwamen goed van pas. Wat een geheister, rugtassen, capes en harde wind en regen. Mooie actie foto’s, dat dan weer wel.

We wilden immers naar het visitor centrum van het capitool. Hadden we gisteren een bordje van gezien met de openingstijden. Bij het visitor center aan de achterzijde van het capitool, natuurlijk geen docking station voor de fietsen ( Bij Arlington ook niet)

Dus terug naar de voorkant van het capitool waar zo iets wel was. Fietsen erin en helemaal weer terug gesjouwd. Kom je er achter dat het gesloten is. Vandaag alleen toegankelijk voor “members.” Weer terug naar de fietsen, en gezocht naar China Town. Ook niet gevonden, Mooi flauw van, maar gelukkig kwamen we weer in de buurt van de Dubliner en hebben we maar weer een pint Guinness genomen en wat frietjes. Gea hele dure wijn, en tegen vijven weer richting camping.

Gefietste afstand:                                          6 mijl

Overnachten:                                                 Cherry Hill Campground

Weer:                                                               Bewolkt en koud, later buien en veel wind

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan